More

  ASUS ROG Strix Magnus, un microfon de gaming ca un parfum bărbătesc de calitate

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Să trăiești din streaming în România este încă un obiectiv la care mulți tineri și pasionați de gaming aspiră. Cine nu și-ar dori la un moment dat să îmbine utilul cu plăcutul și să facă dintr-o pasiune principala sursa de venit.

  Pentru a face streming de calitate, pe YouTube, Twitch sau alte platforme de profil, trebuie să investești în dispozitive de calitate, de la un monitor de gaming sau mai multe la un webcam, o pereche de căști de gaming la o calitate mai bune, până la un microfon prin care să te faci auzit în rândul celor care aleg să te urmărească.

  În gaming și streaming e nevoie de perseverență. Poate că rezultatele nu vor veni din primele luni sau poate nici măcar din primii ani, dar dacă nu reinvestești constant banii pe care îi obții din diferite surse, nu ai cum să obții performanță.

  Pasiunea pentru gaming a pornit pentru unii cu o consolă și Super Mario Bros sau cu ore la rând în sala de calculatoare din oraș. Unde putea fi mai plăcut în copilărie decât acolo unde se adunau cei mai mulți copii de vârsta ta. Eu îmi dădeam întâlnire cu prietenii ”La Internet”, loc care între timp s-a transformat într-o mică librărie din comună, dar care încă ține o cameră dedicată amatorilor de jocuri pe calculator.

  Nu fac parte din categoria celor care au dezvoltat o pasiune pentru gaming, dar am în jurul meu prieteni și membri ai familiei care petrec ore întregi în League of Legends, Overwatch, Doom 2, Hearthstone și alte titluri de joc, lucru ce mi-a permis să îmi fac o idee despre drumul de la joaca din plăcere la joaca pentru bani.

  Motiv pentru care, transmit același mesaj, de câte ori am ocazia, tuturor celor care joacă jocuri pe calculator: ”Dacă tot investiți timp și bani în asta, făceți-vă un plan și transformați activitatea aceasta în sursă de venit.”

  Cristi m-a ademenit de câteva ori să ne jucăm împreună pe calculator, dar singurele împrejurări în care chiar am acceptat să fac asta a fost pentru a testa produse și noi tehnologii de gaming. În plus, obișnuiesc să găsesc întotdeauna cel puțin două întrebuințări pentru un singur produs, pentru că nu se știe niciodată când îți schimbi obiectul de activitate.

  Așa am ajuns să folosesc mouse-ul de gaming și la munca de birou, monitorul de gaming pentru editare foto și microfonul de gaming pentru tras voce pe unele materiale video.

  Am testat microfonul de gaming ROG Strix Magnus

  Cel mai recent testat produs de gaming de către mine este ROG Strix Magnus de la ASUS. De ce scriu eu despre el și nu Cristi? Simplu, pentru că noi, femeile, avem un simț dezvoltat în ceea ce privește modul în care poți face bani cu un produs.

  Iar dacă vă întrebați cum poți să faci bani cu un microfon de gaming care costă 680 lei la eMAG, răspunsul este cât se poate de simplu: pe de o parte din streaming pe o platformă de profil și încă o dată din activitatea de voice over. Dacă ai o voce bună pentru streaming, cu siguranță unele branduri ar da bani mulți să-ți folosească glasul pe reclame sau review-uri de produs.

  Așa cum era de așteptat, pentru a face bani din stream, nu este suficient să te joci, trebuie să vorbești cu oamenii, să fii un bun entertainer, să fii atent la cei care te urmăresc, să le livrezi ceea ce le place cel mai mult, să fii perseverent și să-ți construiești un program dedicat acestei activități.

  Iar ca să întreții audiența, este esențial să utilizezi un microfon de gaming performant. Nimănui nu i-ar plăcea să asculte un sunem care se aude ”spart”, ”înfundat” sau ”întrerupt”. 

  ROG Strix Magnus de la ASUS este un microfon de gaming cu o formă și un design atrăgător, dar în același timp amuzant. Mie mi se pare că seamănă cu o sticlă de parfum bărbătesc sau cu un deodorant de calitate. Acum, nu știu ce a fost în mintea celui care l-a proiectat, dar dacă obiectivul său a fost să atragă atenția de la prima vedere, i-a reușit.

  Microfonul are funcție de anulare a zgomotului de fundal, oferă suport pentru diferite scenarii de înregistrare și înregistrează clar și fidel sunetele.

  Acesta este creat special pentru streamerii de gaming, principalele funcții ale sale fiind: înregistrarea de calitate, tehnologia de anulare a zgomotului de fundal, forma compactă, iluminarea AURA RGB, ceea ce te va ajuta să livrezi publicului tău un conținut de cea mai bună calitate.

  Fiind al 3-lea microfon de gaming pe care l-am testat până acum, ROG Strix Magnus mi-a plăcut foarte mult din două motive: calitatea sunetului și faptul că este extrem de portabil și simplu de montat și pus în funcțiune.

  Pentru a fi un streamer de gaming de succes, nu trebuie să apelezi neapărat la un mini-studio de întregistrare. Poți mai degrabă să optezi pentru o astfel de soluție versatilă de înregistrare, iar pentru un setup atrăgător iluminarea RGB este chiar ce trebuie.

  Este un microfon care se conectează simplu prin USB la desktop și pare a fi produsul perfect inclusiv pentru noobs ca mine, care își mai prind urechile din când în când în câte un joc nou, de curiozitate sau pentru relaxare.

  Extrem de util la Strix Magnus mi se pare faptul că ai un mixer de volum, buton dedicat de mute, 3 căi audio, iar setările de iluminare sunt accesibile direct pe microfon, de unde ai disponibile o gamă variată de culori, să personalizezi microfonul în funcție de cadrul în care te joci.

  Astfel, dacă vrei un microfon profesional, care arată și bine, dar mai ales care este extrem de simplu de utilizat, acesta este o alegere inspirată.

  La același nivel cu modelul ROG Strix Magnus se află microfonul Trust Emita GXT252, pe care Cristi îl testează în perioada aceasta și la care va veni pe site cu un review dedicat. La prima vedere, diferența la nivel de design între cele două este fără doar și poate sesizabilă. Dacă microfonul marca ROG este ușor de confundat cu un parfum bărbătesc, cel de la Trust știi sigur ce reprezintă.

  În final, m-aș opri un pic și asupra butoanelor Strix, care sunt în total 5: pentru microfon, pentru iluminat, pentru oprit microfonul sau înregistrat două voci concomitent, volumum în căști și cel în microfon, la care se adaugă alte 5 intrări și ieșiri: pentru căști, AUX IN, USB pentru conectare la PC, USB hub pentru extensie.

  Cu ajutorul unei genți de foarte bună calitate, care are și ea un design la fel de captivant, poți lua microfonul peste tot cu tine, ceea ce înseamnă că poți face stream de oriunde sau poți conecta instrumente muzicale cu scopul de a înregistra sau a cânta live anumite melodii, eventual într-un team building.

  Voi ce microfoane de gaming folosiți și recomandați? În afară de streaming, pentru ce mai utilizați microfoanele pe care le dețineți?

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.