More

  Cum alegi o multifuncțională potrivită pentru casă și birou

  Multifuncționala ideală pentru acasă și la birou este acea imprimantă care are mai multe funcții decât cea de printare. Poți să alegi să rămâi la moda veche și să cumperi dispozitive individuale pentru fiecare task în parte sau să mergi la sigur cu un produs all-in-one.

  O multifuncțională completă trebuie să încorporeze o plajă variată de funcționalități și să îți permită să efectuezi activități precum copierea unor documente, imprimarea sau scanarea acestora, transmiterea unui fax și / sau transmiterea unor documente prin email, toate acestea fără fir, prin wireless, pentru a economisi spațiu și timp prețios.

  Indiferent de brandul de imprimante ales, că este o marcă veterană precum Canon, HP, Epson sau unul precum Brother, Xerox sau Ricoh, ceea ce trebuie să urmărești îndeosebi atunci când plasezi comanda este ca produsul să ofere performanțe extraordinare și versatilitate.

  De curând, Brother a lansat o nouă gamă de imprimante, iar noi am ales să testăm prima dată modelul DCP-T510W InkBenefit Plus. Criteriul de selecție a fost simplu: posibilitatea de a imprima până la 13.000 de pagini la o singură încărcare și prețul extrem de accesibil pentru reîncărcabile.

  Brother DCP-T510W InkBenefit Plus este o imprimantă inkjet, după cum probabil v-ați dat seama din nume, tipărește monocrom și color, are interfață USB Wireless și poți să întreprinzi mai multe activități cu ea, precum să copiezi, să imprimi și să scanezi, iar și mai interesant este că, deși nu este o imprimantă foto, poți imprima inclusiv pe hârtie fotografică, iar rezultatele sunt mai mult decât mulțumitoare (totuși, înarmează-te cu răbdare la foto, pentru că timpul de imprimare poate dura și 3 minute per fotografie).

  Dacă aveți de imprimat fotografii cu mult contrast de culori, nu veți obține cele mai bune rezultate, dar în cazul imaginilor cu mult albastru, mov, verde fotografiile imprimate obținute sunt în regulă.

  Ce am făcut mai precis cu multifuncționala în timpul testării

  Am printat documente A4 alb-negru și color cum ar fi contracte, rate card-uri, infografice și documente PDF. Am imprimat pe hârtie fotografică Brother câteva dintre pozele pe care le-am făcut în ultima perioadă, pe care am de gând să le agăț pe un perete din casă dedicat amintirilor. Am transmis direct prin email documente scanate și am profitat intens de funcția wireless.

  În schimb, nu am utilizat fax-ul, deși multifuncționala beneficiază și de această funcție.

  Brother DCP-T510W InkBenefit Plus este o multifuncțională care are o tavă principală pentru alimentare hârtie cu o capacitate de 150 coli, plus o tavă output de 50 coli. Așadar, dacă aveți de imprimat o carte de 200 de pagini, ar trebui să realizați acest lucru cu o singură încărcare cu hârtie și foarte puțin din cerneala, care ajunge pentru până la 13.000 de pagini imprimate.

  Multifuncționala este compatibilă cu sistemele de operare Windows 8, 8.1, 7, 10, Mac OS X v10.10.x sau ulterior și vine în pachet cu un cablu de alimentare, ghid de siguranță a produsului, ghid de instalare, un rând de consumabile și CD cu software.

  Anul trecut, am testat multifuncționala DCP-T500W. De la un model la celălalt se pare că s-au schimbat multe, pornind de la volumul de imprimare. Modelul de imprimantă Brother precedent imprima până la 6000 de pagini, modelul nou lansat a trecut de capacitatea dublă.

  De ce și cui recomandăm multifuncționala Brother DCP-T510W

  Recomandăm produsul tuturor mamelor care s-au săturat să imprime foile de lucru pentru grădiniță sau școală la diferite centre din oraș, unde se percep costuri uneori extrem de mari.

  Recomandăm, de asemenea, produsul trainerilor care susțin periodic prezentări și trebuie să le pună cursanților la dispoziție suportul de curs, cât și profesorilor și / sau diriginților care doresc să adopte la clasă un stil de lucru modern și relaxat, structurat și care să nu mai presupună căratul în ghiozdan a unor caiete și manuale grele până la 20 kg.

  Foarte utilă este multifuncționala în birouri mici și medii care execută servicii de contabilitate, consultanță și nu numai. Spre exemplu, dacă lucrezi într-o agenție de PR sau marketing digital cu o capacitate de până în 50 de angajați, dispozitivul este mai mult decât potrivit.

  La un simplu calcul, dacă ești mămica a doi copii, unul de grădiniță, altul în școala primară, cu certitudine ai lunar costuri de imprimare între 5 – 50 lei, în funcție de ce solicită educatorii sau profesorii la clasă.

  Într-un an de școală, cu tot cu lucrul pentu vacanță, ai avea de cheltuit undeva între 60 – 600 lei (uneori poate și mai mult) pentru imprimarea foilor de lucru. De ce să nu faci o investiție înțeleaptă într-o multifuncțională  care costă aproximativ 900 lei și își oferă suport de imprimare până la 13.000 de pagini? Poți să economisești astfel în 4 ani până la 1800 lei.

  Desigur, exemplul cu mămica e doar unul, dar sunt multe alte situații în care ne putem transpune, în calitate de utilizatori de multifuncționale. Mai poți să ai de trimis periodic documente scanate la anumite instituții sau parteneri de afaceri, trebuie să imprimi rapid pe hârtie fotografică o imagine care îți poate fi utilă într-o prezentare la client (prin care să scoți în evidență spre exemplu propunerea ta de logo) și multe altele.

  Multifuncționala nu are ecran de comandă tactil, ci unul monocrom, cu o serie de butoane intuitiv de utilizat lângă el. Produsul are o dimensiune permisivă, ceea ce înseamnă că îl poți așeza pe birou, pe o comodă sau chiar pe jos sau pe un pantofar. Finisajele sunt de bună calitate, culoarea negru se încadrează perfect în orice design al încăperii, ceea ce poate reprezenta încă un avantaj.

  Ce nu-mi place la multifuncționala Brother DCP-T510W InkBenefit Plus

  Mi-a luat cam mult să mă prind singură cum trebuie să așez hârtia fotografică în tăviță, ceea ce înseamnă că puteți experimenta și moment frustrante. Pentru că este destul de compact creată, imprimanta are un mod aparte prin care să introduci hârtia în ea: trebuie să scoți tăvile de tot din ea, să fixezi dimensiunea dorită pentru hârtie și să bagi tăvile la loc – un proces destul de migălos aș putea spune.

  Prefer mai degrabă multifuncționalele mai înalte, pe care le alimentezi foarte ușor cu hârtie, decât pe cele care vor să împace și economisirea spațiului și utilitatea, dar aici este vorba doar de o chestiune de gusturi.

  În final, ar mai fi de menționat că multifuncționala Brother DCP-T510W InkBenefit Plus este recomandat să stea permanent conectată la priză, iar asta pentru că are un ciclu aparte prin care nu permite cernelii să se usuce. De asemenea, este de evitat transportul înclinat sau pe o parte a dispozitivului din momentul în care ați introdus cerneala în rezervoare.

  Cam aceasta este experiența Noobz cu multifuncționala pentru acasă și birou de la Brother. Cu siguranță vom mai testa și alte modele din această categorie de produse, așa că așteptăm cu interes întrebările și recomandările voastre.

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  12,897AbonațiAbonați-vă

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here