More

  Brother DCP-T500W este imprimanta multifuncţională care printează şi poze – Review

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Am testat imprimanta multifuncţională color compact cu rezervoare reîncărcabile de la Brother, mulţumită Brother CEE România şi am ajuns la concluzia că fiecare fotografie imortalizată cu smartphone-ul din dotare merită o imprimare de calitate. Desigur, acelaşi lucru este valabil şi în cazul documentelor importante.

  Nu multe imprimante de pe piaţă oferă funcţionalitate de imprimare pe hârtie fotografică, iar cele mai multe dintre acestea vin la pachet cu costuri financiare semnificative. DCP-T500W de la Brother mi-a plăcut din mai multe puncte de vedere, despre care voi vorbi pe larg în rândurile ce urmează.

  Designul Brother DCP-T500W mi se pare destul de potrivit atât pentru integrarea în biroul de la locul de muncă, cât şi în locuinţa fiecăruia dintre noi. Aşa cum se poate observa, dimensiunile imprimantei nu sunt foarte mari, iar aceasta este uşor de manevrat dacă trebuie să o mutăm dintr-un loc în altul. Nu vorbim despre o multifuncţională de dimensiuni foarte mari, ci de o imprimantă multifuncţională de dimensiuni medii, care oferă performanţele unei multifuncţionale foarte mari.

  Îmi amintesc că la un moment dat, când lucram în televiziune, eram nevoită să printez din oră în oră desfăşurătoarele pentru prezentator, echipa tehnică şi producător, iar numărul paginilor nu era niciodată foarte mic. În medie, la 10 emisiuni pe zi erau necesare între 300 – 700 de pagini, în funcţie de complexitatea subiectelor. Dar, pentru a printa toate acele pagini, foloseam o multifuncţională de dimensiunea unei maşini de spălat haine. Brother DCP-T500W reuşeşte să ofere aceleaşi rezultate, de fapt până la 6000 de pagini alb-negru sau până la 5000 de pagini color la o singură încărcare cu cerneală.

  Avantajul unei astfel de imprimante multifuncţională este că are rezervoare reîncărcabile, ceea ce înseamnă o economisire pe termen lung a unor sume de bani pe care le investeşti în cartuşe care trebuie înlocuite periodic şi care, în cazul multor imprimante de pe piaţă, nu sunt foarte ieftine ca preţ. Imprimanta multifuncţională inkjet Brother DCP-T500W funcţionează atât prin conectare între dispozitivul principal şi imprimantă, folosind un cablu USB, cât şi prin wireless. Personal, am optat să testez imprimanta folosind reţeaua wireless din locaţie.

  Cum conectezi imprimanta Brother DCP-T500W la reţeaua wireless

  Deşi iniţial mi s-a părut că va fi destul de complicat să conectez imprimanta la reţeaua wireless, am desluşit rapid misterul, fără să fie necesar niciun ghid de utilizare. În cazul în care vouă vă este mai greu, vă las aici pas cu pas cum trebuie să procedaţi.

  În primul rând, trebuie să apeşi pe butonul „MENIU”, apoi pe „săgeata în jos” până când ajungi la „3. NETWORK” pe care trebuie să îl selectezi apăsând „OK”. Următorul pas pe care trebuie să îl faci este să apeşi din nou pe „săgeata în jos” până când ajungi la „3. SETUP WIZARD” pe care trebuie să îl selectezi tot cu „OK”. Vei vedea că va apărea pe display „SE CAUTĂ SSID” (adică se caută reţeaua wireless). Mie mi-a apărut o serie de reţele wireless, probabil şi cele ale vecinilor din clădire, iar folosind săgeţile sus şi jos, am ajuns la reţeaua wireless dorită, după care am dat „OK”.

  Pentru a introduce parola de la wireless, trebuie să ştii că apăsând continuu pe săgeata de sus vor apărea întâi literele mici, apoi majusculele, iar apăsând-o pe cea de jos vor apărea simboluri şi cifre. Pentru a trece la următoarea literă sau la următoarea cifră, trebuie să apeşi pe butonul „NUMBER OF COPIES”. Când ai terminat de introdus parola, apasă „OK”, iar imprimanta va printa confirmarea de conectare la reţeaua wireless.

  După ce am conectat Brother DCP-T500W la reţeaua wireless, am testat-o din 3 puncte de vedere: pentru imprimarea documentelor, pentru imprimarea pe hârtie fotografică şi pentru scanare. La un preţ de numai 829,00 lei, echivalentul preţului pe care îl plătim pentru un smartphone mid-range, imprimanta multifuncţională de la Brother te poate scoate dintr-o mulţime de încurcături.

  Cum mi s-a părut imprimarea documentelor pe A4, atât alb-negru, cât şi color

  Calitatea culorilor din rezervoarele reîncărcabile este una foarte bună, aşa cum se poate observa şi din imaginile din articol. Am selectat iniţial un document color pentru a vedea care sunt timpii de printare a unei pagini, dar mai ales dacă la final voi obţine culori spălăcite. Aşadar, timpii de printare a unei pagini au fost între 18 – 30 de secunde, în funcţie de dimensiunea textului şi de alte simboluri color care apăreau pe pagină, iar calitatea culorilor a fost una foarte bună, în condiţiile în care nu am folosit coli de hârtie lucioase sau coli de hârtie uşor cartonate.

  În ceea ce priveşte printarea alb-negru, timpii înregistraţi au fost între 15 – 25 de secunde, iar calitatea a fost la fel de mulţumitoare.

  Ce pot spune despre scanarea cu Brother DCP-T500W

  La capitolul scanare, mare mea dragoste este şi va rămâne scannerul portabil Brother DS-820W Wireless. Totuşi, dacă întreprinzi activităţi profesionale de la birou sau de acasă şi nu ai nevoie de un scanner când te afli pe drum, între întâlniri, imprimanta multifuncţională Brother DCP-T500W oferă rezultate destul de mulţumitoare. Dacă scannerul portabil Brother DS-820W Wireless scanează o pagină în doar 3 secunde, multifuncţionala necesită ceva mai mult timp, între 8 – 10 secunde. În rest, experienţa de utilizare este una îmbucurătoare aş putea spune.

  Brother DCP-T500W m-a cucerit la imprimarea pe hârtie fotografică

  Deşi punctul forte al imprimantei multifuncţională Brother DCP-T500W
  nu este printarea fotografiilor, ci imprimarea până la 6000 de pagini alb-negru la o singură încărcare, dispozitivul oferă suport pentru această activitate, iar lucrul acesta nu poate decât să măbucure foarte tare. De mai multă vreme mi-am dorit să schimb pozele vechi pe care le am în casă cu unele noi, dar deşi am creat un document pe un stick, nu am ajuns nici în ziua de astăzi la un centru de imprimare foto să le imprim.

  Când am aflat că Brother DCP-T500W poate să imprime şi pe hârtie fotografică, recunosc că am fost puţin sceptică, pentru că e de necrezut când cineva îţi spune că o imprimantă care costă puţin peste 800 lei, poate să imprime la o singură încărcare până la 6000 de pagini alb-negru, 5000 color, să scaneze documente, să ofere conexiune wireless şi să îţi mai şi imprime pe hârtie fotografică.

  Mulţumită funcţiei de imprimare pe hârtie fotografică, trebuie să recunosc că o imprimantă precum Brother DCP-T500W te poate ajuta chiar să fii salvat când trebuie să mergi la ziua de naştere a cuiva drag şi nu ai nicio idee de ce tip de cadou să-i cumperi. Ei bine, cu o fotografie imprimată rapid acasă şi o ramă achiziţionată de la un magazin de profil sau chiar din mall, ai salvat situaţia.

  Ce cred că ar mai trebui să ştiţi despre Brother DCP-T500W

  Dacă foloseşti imprimante multifuncţionale cu rezervoare reîncărcabile, cel mai probabil ai întâmpinat şi situaţii în care tuşul s-a uscat şi nu ai avut parte de cele mai bune rezultate când ai imprimat un anumit document. Multifuncţionala pe care am testat-o de la Brother are un sistem de curăţare integrat pentru a preveni uscarea capului, dar pentru ca acesta să îşi facă treaba, trebuie să ştii că este necesar ca dispozitivul să fie în permanenţă conectat la priză.

  Costurile pentru sticlele de cerneală cyan care sunt necesare pentru reîncărcarea imprimantei variază între 29,31 lei (color) – 39,08 lei (negru). În ceea ce priveşte consumabilele de hârtie, preţurile variază de la 17,36 lei – 44,19 lei, în funcţie de hârtia de care ai nevoie: mată, simplă inkjet, A4 sau de 10cm x 15 cm.

  Pentru mai multe informaţii cu privire la imprimanta multifuncţională Brother DCP-T500W te invit să viziteuzi pagina de prezentare a produsului de pe website-ul Brother. Dacă mai ai şi alte întrebări, poţi să ne scrii în secţiunea de comentarii de mai jos, pe pagina de Facebook Noobz sau pe e-mail la redactie@noobz.ro sau să contactezi direct Brother CEE România pe Facebook.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.