Căștile trebuie să anuleze zgomotul sau să îl izoleze? De ce SPUMĂ și nu CAUCIUC | NOOBZ.RO

Căștile trebuie să anuleze zgomotul sau să îl izoleze? De ce SPUMĂ și nu CAUCIUC

Mădălina Gănescu
- 28.06.2018, 22:09 în Gadgets
5

SHARES

Relaxarea, studiul, meditarea, izolarea de mediul înconjurător, toate au la bază anularea zgomotului din exterior. Vrei să nu-ți mai auzi colegii de birou, pentru că ai nevoie să lucrezi la un proiect cu deadline strâns, se impun câteva clipe de intimitate și meditare înainte de a lua o decizie importantă sau pur și simplu vrei să te bucuri de natură în timp ce asculți muzică de relaxare?

Anularea zgomotului din căști este o funcție foarte importantă și un element definitoriu în luarea unei decizii de achiziționare. Dar dacă vrei cu adevărat să anulezi zgomotul, trebuie să te documentezi și să alegi perechea de căști potrivită.

Nu este suficient să alegi o pereche de căști care este prezentată ca având funcție de anulare a sunetului. Trebuie să te asiguri că acestea sunt construite cu tehnologia corespunzătoare și din materialele corecte.

Cum știi dacă o pereche de căști este construită cu tehnologia potrivită și din materialele care anulează zgomotul?

Anularea zgomotului nu este o problemă ce poate fi rezolvată exclusiv prin tehnologie. Știai că, pentru a obține cele mai bune rezultate, trebuie să găsești mixul perfect de tehnologie, design și materiale.

Produsele pe care le vei găsi în ofertele producătorilor și retailerilor vor fi promovate prin sintagmele ”anularea zgomotului” și ”izolarea sunetului”. De unde știi care este funcția cea mai bună? Deși par a fi două lucruri la fel, în fond sunt total diferite.

Funcția de izolare a sunetului are capacitatea să blocheze sunetul din exterior prin utilizarea materialelor izolante, în vreme ce anularea zgomotului este funcția tehnologică construită în interiorul speakerelor. Altfel spus, anularea zgomotului acționează prin permiterea căștilor să ”asculte” zgomotul din exterior. După ce realizează acest aspect, căștile vor rula o versiune inversă a sunetului respectiv.

Mai mult decât atât, când urechile ascultă în același timp sunetul din exterior și versiunea inversă a sunetului, sunetele se anulează reciproc, producând un efect de liniște și astfel este creată acțiunea de anulare a zgomotului.

La Noobz, am testat de-a lungul timpului o gamă variată de căști, atât in-ear, cât și over-ear sau on-ear, cu funcție de izolare a sunetului sau cu cea de anulare a zgomotului și pot spune cu certitudine că diferențele se simt în experiența de utilizare, fie că vorbim de gaming experience, consumer experience sau utilizare ocazională.

Dar până și cu cea mai bună tehnologie de anulare a zgomotului, trebuie să știi că sunt necesare cele mai bune materiale de izolare a sunetului, iar asta pentru a obține cele mai bun efecte de anulare a zgomotului posibile.

Încă se dezbate subiectul spumă vs. cauciuc de către specialiști și utilizatori, dar până la urmă ce trebuie să știi tu înainte de a lua o decizie?

De ce să alegi o pereche de căști cu spumă

Sunt mai confortabile, mai moi și mai ușoare, iar după o utilizare de o durată îndelungată, nu vei avea parte de dureri la fel de mari cum s-ar putea să ai de la cele din cauciuc.

Spuma blocheză sunetul din exterior prin faptul că ia forma urechilor tale, un factor în plus pentru care este recomandată spuma cu memorie. În plus, spuma reușește să prevină scurgerea sunetului din afară înăuntru și invers din căștile tale.

O spumă de calitate reușește să sigileze muzica și să o păstreze în interior, astfel încât să te bucuri de redarea cât mai fidelă a sunetului.

Este adevărat, spuma implică un cost mai mare al căștilor, dar altfel nu poți beneficia de toate avantajele menționate mai sus, ca să nu uităm sub nicio formă de avantajul numit confort. În afară de asta, durata de viață a căștilor cu izolație din spumă este mai redusă decât a celor din cauciuc.

Una dintre perechile de căști pe care le-am testat cel mai recent este BackBeat GO 600, lansate de Plantronics în luna aprilie. Prețul acestora este între 380 – 450 lei, în funcție de unde alegi să le achiziționezi. Fac parte din categoria căștilor cu design din plastic solid și izolație din spumă și oferă o experiență aparte, îndeosebi atunci când asculți muzica preferată.

Pe lângă faptul că sunt foarte confortabile, destul de ușoare și chiar stylish aș spune, BackBeat GO 600 oferă o autonomie de până la 18 ore de ascultare, fără fir, cu o singură încărcare. Chiar dacă dispozitivul la care le conectezi e lăsat undeva mai departe de tine, atât timp cât nu depășești distanța de 10 metri, nu ar trebui să ai niciun fel de probleme legate de conectivitate.

După cum se poate vedea din imagini, modelul testat de noi este cel de culoare gri, dar la fel de bine poți alege să achiziționezi variantele albastru, negru sau khaki, în funcție de preferințe – prețul este același la toate.

Pentru a beneficia cât mai mult timp de o pereche de căști cu design din spumă, recomandăm păstrarea lor într-o pungă de transport sau într-o husă de protecție. Unele produse vor veni la pachet cu tot ce este necesar, cum e cazul Plantronics BackBeat GO 600, în vreme ce pentru altele va fi necesară achiziționarea separată a acestora elementelor de protecție.

Indiferent de situația în care te afli, nu renunța la protecție. Astfel, poți ajunge să prelungești durata de viață a căștilor și cu până la 70%, mai ales dacă ești un utilizator atent, care ține foarte mult la gadgeturile sale.

Desigur, oricând vei putea alege o pereche de căști cu design și construcție din plastic și cauciuc, totul ține de preferințele tale. Acestea ar putea avea o durată de viață mai mare datorită materialului durabil, iar prețul acestora cel mai probabil va fi mai mic.

Vom continua să testăm modele de căști din toate categoriile și vom veni periodic pe Noobz cu informații noi, care sperăm să vă fie de folos și să vă ajute să luați cele mai bune decizii.

Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de recomandări pentru utilizare personalizată, ne puteți scrie oricând în comentarii sau prin email la redactie@noobz.ro. În final, este foarte important să merite investiția financiară, iar noi vă stăm la dispoziție cu îndrumările necesare.

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
TAGURI
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!