SHARES

Cum ne jucam și munceam ieri? Cum ne schimbă, azi, stilul de viață, un laptop de gaming

Cristian Gănescu
- 1 iul. 2018 în Laptopuri

Activitatea profesională desfășurată remote este un trend în plină ascensiune. Vrei să te urci în avion, tren sau mașină și să lucrezi în următoarea săptămână de la munte, mare sau din inima unui festival de muzică? Trebuie doar să te asiguri că ai la tine dispozitivele portabile necesare, bazat pe munca pe care o desfășori.

S-au dus vremurile în care erai legat de birou pentru a putea lucra la proiectele personale sau profesionale. În funcție de complexitatea acestora, s-ar putea să ai nevoie fie de un desktop PC sau un workstation, fie de un laptop performant, care asigură portabilitate și îți permite în egală măsură să te relaxezi, jucând titlurile de gaming preferate inclusiv de pe plajă.

Da, ar putea părea o nebunie să pleci în concediu cu laptopul de gaming după tine și să intri într-un ride cu prietenii de relaxare, stând de pe șezlong în timp ce copilul tău construiește un castel din nisip. Dar, iată că încă sunt destul de multe persoane care evită să plece la munte, la mare sau în orice vacanță cu familia, pentru că tot timpul ar putea să apară noi task-uri de la birou.

Dacă în urmă cu 5 – 10 ani părea o experiență ruptă din filmul ”Back to the Future”, acum a devenit o normalitate să poți lucra sau să te poți juca din orice colț de lume, cu o conexiune decentă la internet.

Ce ar trebui să conteze atunci când decizi să cumperi un laptop de gaming, pe care să îl folosești  pentru business

Laptopul de gaming poate fi stația ta de lucru portabilă. Știm prea bine cu toții că o stație de lucru decentă poate depăși uneori suma de 2500 – 3000 euro. Atunci, de ce să nu investești acești bani într-un dispozitiv pe care îl poți lua cu tine oriunde și nici nu ocupă prea mult spațiu în bagaj, acasă sau la birou?

Dacă în trecut aveai nevoie de o stație de lucru pentru a putea rula aplicații de proiectare, de prelucrare foto / video sau de manipulare a unei cantități mari de date, acum un laptop cum este spre exemplu Acer Predator Triton 700, pe care l-am testat la Noobz în ultima lună, îți poate satisface aproximativ toate nevoie profesionale, cât și pe cele vinovate – cum ar fi gamingul.

Triton 700 are procesorul Intel Core i7-7700HQ de 2.8 GHz , care nu este overclockable, dar poate oferi fără doar și poate mult mai mult decât multitasking. Chiar și atunci când ai peste 20 de tab-uri Google Chrome deschise, Twitch și o serie de CMS-uri în care trebuie să urmărești actualizările pe unele proiecte de la birou, nu vei observa nicio latență.

Vrei să construiești un design DTP, să dezvolți cod pentru o nouă platformă online, să migrezi baze de date sau să joci pur și simplu unul dintre cele mai noi jocuri? Nu vei avea nevoie pentru niciuna dintre ele de o stație de lucru.

Deși costă în acest moment 14.954,78 lei la PC Garage, Acer Predator Triton de 15.6 inch îți merită banii cu desăvârșire, iar dacă o să îl folosești în scop de business sau pentru a îmbina utilul cu plăcutul într-un campionat de gaming la finalul căruia ai putea să pleci acasă cu un premiu în bani, nu ar trebui să dureze prea mult până să îți recuperezi investiția.

Să nu uităm că, există pe piață smartphone-uri de 6000 lei care nu fac nimic special. Atunci, cum am putea spune că un laptop performant de 15.000 lei este scump?

Desigur, din dorința de a oferi utilizatorilor prea mult, producătorii se grăbesc și riscă să pună pe laptopurile de gaming și funcționalități aproape inutile, cum ar fi spre exemplu touchpad-ul destul de neîndemânatic de pe Acer Predator Triton 700. Dar, să nu ne lăsăm enervați de lucruri mărunte și să încercăm să rămânem la partea plină a paharului.

Pentru cei care folosesc sau au testat Asus ROG Zephyrus, modelul Triton 700 pare să ofere performanțe asemănătoare acestuia. La capitolul performanță CPU nu reușește pentru moment să bată Alienware 17 R4, dar vorbim totuși de procesoare diferite, de vreme ce R4 folosește Core i7—7820HK.

În funcție de ce tip de date ai de procesat și cât de mult poate să dureze această activitate, nu este exclus să întâmpini la un moment dat o creștere a temperaturii laptopului, lucru ce ar putea afecta în timp performanța produsului.

Spre exemplu, noi am avut de exportat un material video care a presupus mai bine de 45 de minute de procesare, sarcină care nu s-a dovedit imposibilă, ci mai degrabă un pic mai solicitantă.

În ceea ce privește experiența de gaming, trebuie să recunoaștem că Triton 700 se menține între învingători și nu cedează în fața Asus ROG Zephyrus sau Alienware 17 R4. Laptopul de gaming livrează cadre pe secundă senzațional de rapide pentru display-ul său de 1080 pixeli, în vreme ce G-Sync ajută la menținerea unei experiențe fluide.

Acer Predator Triton 700 este unul dintre cele mai impresionante laptopuri de gaming create vreodată. Începând cu calitatea designului, până la tastatura mecanică foarte bună și finalizând cu display-ului, nu ar trebui să te gândești niciodată la achiziționarea acestui produs ca la un compromis, ci mai degrabă ca la o investiție.

Triton 700 permite mult mai multă mobilitate decât competitorii săi. Desigur, avantaj care vine la pachet cu alte mici dezavantaje, cum ar fi spre exemplu rezoluția mai mică în comparație cu Alienware 17 R4..

După cum spuneam și la început, este doar o chestiune de preferințe în ceea ce privește modul în care vrei să îți desfășori următoarea perioadă, fie că vorbim despre gaming ca hobby sau despre un altfel de business.

Vrei să continui să fii legat de birou printr-o stație de lucru sau printr-un desktop PC sau vrei să-ți bei relaxat cafeaua undeva pe o terasă mai aproape sau mai departe de casă.

Vrei să continui să te joci în camera mică de câțiva metri pătrați, plină cu tot felul de obiecte de care nu te poți despărți sau vrei să te muți cu laptopul de gaming portabil oriunde se află partenerii tăi de joc, chiar dacă sunt în alte orașe? Decizia îți aparține, trebuie doar să alegi.

Pentru cei interesați să parcurgă în detaliu specificațiile laptopului de gaming Acer Predator Triton 700, lăsăm aici un link către site-ul oficial. Părerea și recomandarea noastră este una singur: luați în calcul investiția!

Foto de Felix Russell-Saw pe Unsplash

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
COMENTARII

Comentarii

comentarii

 
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!