More

  Microsoft construiește Xbox-uri ieftine doar pentru streaming

  Microsoft construiește un sistem de gaming în cloud, după cum am aflat încă de luna trecută de la conferința E3 (Electronic Entertainment Expo). Astăzi primim informația potrivit căreia acest sistem se numește Scarlett Cloud și este parte doar din strategia următoarei generații Xbox de la Microsoft.

  Potrivit Thurrott.com, următorul Xbox va fi disponibil în 2 variante. Una va fi consola tradițională de gaming unde jocurile sunt procesate local, cum funcționează pe sistemele de gaming actuale. În vreme ce, celălalt sistem va fi mai slab și va rula doar jocuri din cloud, cel mai probabil din Azure de la Microsoft.

  Acest sistem de streaming va avea în continuare ceva putere de procesare, menită în mare parte să contracareze latența asociată tradițional cu jocurile de streaming. Aparent, parte din joc va rula local, în vreme ce restul va fi rulat pe sistem.

  Se pare că, sistemul Xbox va fi disponibil la un preț mult mai mic decât Xbox-ul tradițional. Până acum, Microsoft a vândut sisteme Xbox cu o marjă mică de profit, bazându-se pe vânzările de jocuri și servicii online pentru a compensa diferența.

  Un serviciu de streaming despre care s-a vorbit pe Thurrott va beneficia pe viitor și de acest model Xbox, în timp ce va aprofunda înțelegerea profundă a cloud computing-ului de la Microsoft.

  Câteva companii au încercat jocurile video full streaming, printre care amintim Sony care oferă o gamă largă de jocuri PS2, PS3 și PS4 pentru streaming prin intermediul serviciului PlayStation Now și Nvidia care a intrat pe jocurile de streaming anul acesta și oferă o mică selecție de streming prin intermediul GeForce Now.

  Sony și Nintendo nu au platforma globală de cloud computing pe care o deține Microsoft, iar dacă serviciu gigantului va avea succes ar putea schimba peisajul și forța competiția să reevalueze totul.

  Foto de Glenn Carstens-Peters pe Unsplash

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  12,897AbonațiAbonați-vă

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here