SHARES

Ce sunet are victoria prin căștile de gaming Plantronics RIG 500 Pro

Cristian Gănescu
- 14 aug. 2018 în Gaming

Sunt peste 2.5 miliarde de gameri activi în întreaga lume, dintre care aproximativ jumătate cheltuiesc bani când se joacă. Industria de gaming pe computer este estimată să ajungă la 33.6 miliarde de dolari până în 2020, potrivit Video Gaming Africa.

Mai mult decât atât, veniturile totale pentru industria de hardware de gaming pentru PC în 2017 sunt așteptate să ajungă la 23.11 miliarde de dolari, după cum arată Jon Peddie Research.

Ce vrem să spunem cu asta este că, fie că ești gamer amator sau profesionist, acum este momentul să investești mai mult și mai atent în aparatura necesară unei experiențe de gaming captivantă.

S-au dus acele vremuri în care jucai jocuri video pe PC folosind o pereche de căști lipite cu bandă adezivă sau mouse-ul cu bilă.

Pentru avea parte de ce mai bună experiență de gaming, trebuie să te asiguri că investești responsabil atât în harware-ul necesar să susțină jocurile video moderne, cât și în perifericele de gaming.

Spre exemplu, degeaba jocul tău este construit să fie jucat la cea mai mare rezoluție video, dacă nu îl joci pe un monitor de gaming pe măsură și, ce experiență de gaming este aceea în care nu auzi fiecare detaliu de pe câmpul de luptă sau din cursa de mașini?

Despre monitoare, căști și mouși de gaming am mai vorbit pe Noobz, dar pentru că de fiecare dată apar noi tehnologii care pot să te ajute să te bucuri și mai mult de jocurile video, vom continua să îți aducem în prim-plan produsele noi apărute.

Plantronics RIG 500 Pro HC te ajută să învingi pe câmpul de luptă

În cazul de astăzi, vom vorbi despre căștile de gaming Plantronics RIG 500 Pro HC, succesoarele căștilor de gaming  Plantronics RIG 500 și Plantronics RIG 400, pe care le-am testat nu cu mult timp în urmă.

Atenție, acestea nu trebuie confundate cu vechile RIG 500 sau cu restul modelelor RIG existențe în ofertele retailerilor din România.

Plantronics RIG 500 Pro sunt disponibile pe piața internațională în 3 versiune, dar în România, cel puțin din câte am documentat noi, nu sunt disponibile decât în varianta intermediară.

RIG 500 Pro de top au un design nou, robust și rezistent, sunt disponibile într-o varietate de culori, toate acestea la un preț extrem de competitiv, de puțin peste 350 lei.

Din acestea derivă designul pentru căștile RIG 500 Pro HC pe care le-am testat noi, și pe care urmează să le oferim la concurs pe Facebook Noobz. Ele au o construcție din plastic, factorul diferențiator între gama de top și acestea fiind legat de materialul din care este creată  banda de susținere.

Același lucru este valabil și când vorbim despre diferențele între căștile RIG 500 Pro mid-range și cele accesibile ca preț, care semănă mai degrabă cu vechile modele RIG.

Plantronics a creat inclusiv o pereche de căști în ediție limitată numită RIG 500 Pro Esports Edition, aceasta fiind cea mai scumpă din gamă și pe care, din păcate, în România nu o găsiți disponibilă.

Plantronics RIG 500 Pro HC sunt compatibile cu Xbox One, PS4 și PC, sunt foarte ușoare și oferă o experiență audio de înaltă rezoluție, asta datorită tehnologiei Dolby Atmos de care beneficiază.

Fie că joci jocuri video din categoria MMO, fie că ești fan shooters, cu siguranță o să îți placă foarte mult aceste căști atunci când te aventurezi într-o nouă competiție de gaming.

Când spui Plantronics, probabil nu îți vine în minte nicio competiție de gaming sau un nou joc video disponibil. Dar, cu certitudine știi despre companie că este cea mai bună când vine vorba de soluțiile audio pentru lucru inteligent și o viață mai bună.

După testarea mai multor produse Plantronics la Noobz, atât din categoria soluțiilor integrate care acoperă căștile, telefoanele pentru birou, audio și conferințele video, putem spune că producătorul ia cât se poate de în serios experiența audio și în ceea ce privește gamingul.

În plus, deși accentul se pune în mod special pe calitatea audio, nu se pierde din vedere nici confortul în timpul jocului, fie că vorbim despre raiduri de nopți la rând.

Nu obișnuim să analizăm în detaliu construcția din interiorul căștilor, lăsăm aceste amănunte specialiștilor în domeniu și pasionaților de hardware. Alegem în schimb să ne rezumăm la experiența de utilizare în ansamblul ei.

Iar când vine vorba de modelul de căști de gaming RIG 500 Pro HC de la Plantronics, putem garanta că vei auzi fiecare detaliu și fiecare pas al competitorilor tăi. Cu alte cuvinte, vei știi imediat ce sunet are victoria.

Pe lângă asta, microfonul căștilor de gaming vine cu funcție de anulare a zgomotului, ceea ce va oferi o experiență de gaming plăcută inclusiv pentru interlocutorii tăi din joc.

Ne place foarte mult la acest model de căști de gaming că sunt foarte ușoare, spre deosebire de unele modele ale altor producători, care după o oră sau două de joc îți înroșesc lobul urechii, provoacă mâncărimi și disconfort și, în unele cazuri, dureri de cap.

Pernele căștilor RIG 500 Pro HC sunt create dintr-un material moale, în combinație cu detalii din piele menite să blocheze zgomotul de ambianță care ar putea perturba o experiență confortabilă de gaming.

În timpul gamingului pe consolă, trebuie să mai știi că RIG 500 Pro HC vine cu o placă audio RIG, în curs de brevetare, care se integrează cu controlerul consolei pentru reglarea ușoară a volumului, fără a întrerupe jocul.

Dacă ai mai folosit până acum căști de la Plantronics, vei observa îmbunătățirile aduse de producător în cazul RIG 500 Pro HC, ca să nu mai spunem de experiența complet diferită în comparație cu alte căști de gaming din aceeași categorie de preț.

Un mare upgrade poate fi sesizat de la căștile Plantronics RIG 400 la RIG 500, atât în materie de finisaje, cât și la nivel de tehnologie audio și compatibilitate.

Spre exemplu, pentru a beneficia de Atmos pe PlayStation 4, RIG 400 trebuie utilizate cu o consolă Microsoft, în vreme ce cu RIG 500 Pro HC această provocare a fost eliminată.

Ce am mai depistat diferit între modele de căști de gaming de la Plantronics și cele ale altor producători este că în cazul căștilor RIG cel puțin, dar nu ne rezumăm doar la acestea, este că în cazul RIG există un echilibru perfect între subbass, midbass și highbass.

Desigur, unii gameri ar putea spune că e loc de și mai mult bass pe toate planurile, dar să nu uităm și de sănătatea urechilor noastre. Oferta trebuie să întâmpine cererea, dar atunci când intervine sănătatea, nicio companie nu ar trebui să depășească limitele, doar de dragul marketingului.

Printre cele mai nocive efecte ale utilizării căștilor se numără pierderea auzului, germenii, încordarea vocii, radiații destul de mari (în cazul unor căști wireless). Astfel că, atunci când alegeți o pereche nouă de căști de gaming, analizați bine atât componentele interne ale produsului, cât și pe cele externe.

Urmăriți cât de multă atenție acordă producătorul tuturor riscurilor la care v-ați putea supune și alegi în consecință. Atât timp cât sunt luate o serie de măsuri de precauție, căștile pot fi utilizate și vă puteți bucura de beneficiile acestora, fără să expuneți pe nimeni la posibilele efecte dăunătoare ale utilizării lor.

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
COMENTARII

Comentarii

comentarii

 
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!