More

  Am testat Samsung QLED 4K Q9F, cel mai bun televizor 4K UHD de pe piață

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Am testat timp de 3 săptămâni cel mai bun televizor 4K UHD de pe piață. Este vorba despre QLED 4K Q9F de 65” lansat de Samsung în 2018, care înglobează cele mai noi funcții și inovații existente pe televizoarele Samsung în prezent și este, de departe, cel mai competitiv televizor din categoria premium.

  Q9F este un televizor premium care oferă performanțe excelente pentru utilizare mixtă.

  Designul casei tale trece la următorul nivel

  În materie de design, Samsung QLED 4K Q9F are o construcție simplă, dar în același timp modernă, ceea ce face ca televizorul să se integreze perfect în orice tip de decor.

  Deși caseta de conectare a acestuia este mai mare decât cea lansată de Samsung anul trecut, cablul pe care îl folosește gama QLED de anul acesta oferă, de asemenea, energie electrică. Astfel că, atunci când instalezi televizorul, ai nevoie doar de un cablu foarte subțire, care poate fi ascuns cu ușurință și îți dă senzația că Q9F funcționează wireless.

  Poți integra televizorul în desigul interior al casei tale prin 3 alternative: folosind unul dintre cele două suporturi solide, pentru situațiile în care îți dorești ceva mai stylish și alegi să așezi televizorul pe o piesă de mobilier sau direct pe pardoseală, sau suportul de perete, care îți poate transforma oricând televizorul într-un tablou.

  Marginile Samsung QLED 4K Q9F sunt foarte subțiri și arată foarte bine, iar atunci când alegi să așezi televizorul pe perete, îți rămâne doar un mic spațiu între panou și zid, ceea ce înseamnă că s-a zis cu spațiile din spatele smart TV-ului care adună veșnic praf.

  Deși televizorul Q9F are o construcție preponderent din plastic, calitatea este una excelentă, finisajele sunt perfecte, iar marginile și detaliile din metal oferă o notă de eleganță.

  Televizorul cu un negru de 10

  Calitatea imaginilor Samsung QLED 4K Q9F este senzațională. Are un raport de contrast excelent, iar negrul uniform și profund reușește să îmbunătățească performanțele unei scene întunecate.

  Q9F reușește să fie foarte versatil și perfect pentru consumul de divertisment în intimitatea casei tale, atât pe timp de zi, cât și noaptea. Totuși, pe timp de zi, pot exista situații în care vizionarea din diferite unghiuri să fie îngreunată, în special dacă ne referim la filme de acțiune sau meciuri de fotbal.

  Desigur, dacă faci upgrade de la un televizor mid-range LED 4K, indiferent de brandul anterior folosit, detaliile cu privire la uniformitatea culorii gri ar putea fi insesizabile.

  În cazul în care dorești să experimentezi scene întunecate și mai profunde, poți să accesezi meniul de setări și să dezactivezi anumite contraste pentru o experiență de vizionare personalizată. Noi am umblat un pic în setări pentru testare, cu scopul de a obține acuratețea pe care ne-o doream.

  Uniformitatea negrului de pe Samsung Q9F lansat în 2018 este excelentă, după cum spuneam. Experiența de vizionarea a conținutului video în camere întunecate este de-a dreptul captivantă, cum nu multe televizoare de pe piață reușesc să redea.

  Ai parte de o varietate de unghiuri de vizionare

  O mare provocare în cazul televizoarelor premium, pe lângă cel al redării unor imagini care îți iau respirația, este vizionarea conținutului din mai multe unghiuri. Samsung a făcut progrese mari la acest capitol, iar dacă te uiți la televizorul QLED 4K Q9F la un unghi de 33 de grade, nivelul de negru se va schimba, dar nu va fel de puternic sesizabil cum se întâmplă în cazul televizorelor anterior lansate de producător.

  De regulă, culorile își schimbă tonurile atunci când privești imaginea din lateralul televizorului, dar în cazul Q9F panoul reușește să facă prea puțin sesizabil acest aspect.

  Reflecția este mult îmbunătățită

  Când vizionezi conținut în timpul zilei, mai ales fără să tragi draperiile, în cazul celor mai multor televizoare experimentezi reflecția luminii. Acest lucru este foarte deranjant și de multe ori te poate determina să îți schimbi poziția de vizionare.

  Q9F reușește să administreze destul de bine reflecția luminii și reduce semnificativ intensitatea acesteia, chiar și într-o încăpere cu foarte multă lumină directă. Așa încât, dacă alegi să așezi televizorul în bătaia luminii ferestrei sau a corpurilor de iluminat, vei avea de-a face cu reflecția, dar experiența de vizionare a conținutului de divertisment nu va fi una deranjantă.

  Gamingul nu e stresant pe Q9F

  Nu intrăm foarte mult în detalii legate de culori, pentru că este clar ce oferă tehnologia QLED, care este cea mai bună de pe piață în acest moment. Vom face, în schimb, referire la modul senzațional prin care televizorul Q9F face față la latență și la faptul că gamingul pe televizor trece acum la un alt nivel.

  În funcție de titlurile de gaming pe care alegi să le joci, poți avea parte de provocări și aici la capitolul latență, dar per ansamblu, experiența poate fi una dincolo de așteptări, captivantă și pătrunzătoare, cum puține monitoare de gaming pot să o ofere.

  În plus, dacă ești gamer amator și nu ai în plan să investești într-un monitor dedicat de gaming sau spațiul nu îți permite instalarea unuia, investiția în Q9F este mai mult decât binevenită. Te vei distra nu doar jucându-te pe PlayStation sau XBox, ci inclusiv pe jocurile pe computer.

  Calitatea sunetului este una echilibrată

  Când vind vorba de calitatea sunetului, aceasta este una echilibrată, am putea spune. Totuși, îi lipsește bass-ul, nu avem disponibil un sistem de corecție în funcție de încăperea în care se află televizorul, iar atunci când dai volumul la maxim, experimentezi artefacte de compresie.

  Desigur, pentru astfel de situații poți opta oricând pentru achiziționarea unui sistem audio dedicat. Totul depinde de stilul tău de utilizare al televizorului. Spre exemplu, dacă ești un avid consumator de Netflix, nu e cazul să te gândești la achiziționarea unui sistem audio separat, pentru că sunetul redat de Q9F este suficient.

  Interfața Android prezintă mici bug-uri, dar aplicațiile sunt din belșug

  Dacă în cazul televizoarelor altor competitori poți avea experiențe neplăcute cu aplicațiile, în cazul televizoarelor QLED lansate de Samsung în 2018, ai parte de toate aplicațiile preferate.

  În plus, gigantul sud-coreean vine cu o funcție nouă specifică televizoarelor din această gamă. Este vorba despre Modul Ambient, pe care poți afișa fotografii, vremea și ora sau poți transforma televizorul într-un tablou care să dea viață casei tale.

  Telecomanda este identică cu cea de anul trecut

  Telecomanda televizorului Q9F este identică cu modelul de anul trecut. Este construită dintr-un material de foarte bună calitate, finisajele sunt premium și este foarte comfortabilă de utilizat.

  Aceasta funcționeză prin Bluetooth pentru majoritatea funcțiilor, comenzile vocale funcționează bine, deși pentru anumiți termeni s-ar putea să nu răspundă corect, asta și în funcție de accentul pe care îl folosești în pronunțarea cuvintelor.

  În anumite cazuri, dacă dorești, poți să folosești și aplicația pentru telecomandă, dar aceasta este destul de limitată și nu oferă experiența completă de utilizare pentru care ai suport în cazul telecomenzii Q9F.

  Dimensiunile gamei QLED răspund tuturor nevoilor

  În funcție de dimensiunile pe care le dorești să le aibă noul tău televizor QLED, trebuie să știi că Q9F este disponibil în 3 variante, de 55, 65, respectiv 75 inch.

  Noi am testat varianta de 65 inch și, deși inițial ni se părea foarte mare, am constatat că e destul de greu să te mai intorci la 55 inch atunci când ai consumat conținut de divertisment pe o diagonală de 163 cm. Cu alte cuvinte, cu cât ai parte de mai mult, vei vrea cu siguranță și mai mult.

  Q9F, un televizor pentru iubitorii de divertisment

  Samsung QLED 4K Q9F este un televizor excelent pentru mai multe categorii de utilizatori, dar în special pentru consumatorii de divertisment.

  Acesta este grozav pentru vizionat emisiuni TV sau seriale, atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte. Poți urmări cu încredere meciuri de fotbal, cum de altfel te poți juca, poți edita video și foto sau poți crea design web și dezvolta cod.

  Q9F este un televizor complex și complet, care merită cu desăvârșire un loc în casa ta. Din punctul nostru de vedere, până la acest moment, Samsung QLED 4K Q9F este cel mai bun televizor 4K UHD. De aceea, dacă ai în plan un upgrade, nu credem că ar trebui să te gândești de 2 ori înainte să iei o decizie.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.