More

  Apple lansează iPhone XS, XS Max, iPhone XR și Seria 4 a Apple Watch

  Apple a lansat astăzi noile iPhone-uri în cadrul unui eveniment susținut în California. Dacă merită sau nu banii telefoanele gigantului de tehnologie american, rămâne de văzut în urma analizării specificațiilor acestora și în urma comparării cu ce mai există pe piață la această oră de la competiție.

  Tim Cook a urcat primul pe scenă și a început prezentarea cu update-ul său clasic despre stadiul afacerii Apple și promisiunea că producătorul are multe surprize pregătite. De asemenea, acesta a adăugat că evenimentul de astăzi va scoate în evidență modul în care compania încearcă să facă dispozitivele și mai personale.

  Apple a dezvăluit Seria 4 a Apple Watch, cu un display mai mare și un nou senzor pentru inimă. Smartwatch-urile au preț de pornire suma de 399 dolari și vor fi disponibile pentru precomandă începând cu 14 septembrie, urmând ca livrarea să aibă loc pe 21 septembrie.

  În vreme ce volumul ceasului per ansamblu este mic, ecranul se extinde spre margini, oferind o acoperire cu 30% mai mare pentru utilizarea spațiului de ecran.

  Apple vine, de asemenea, cu un nou design al software-ului watch OS și al fețelor de ceas care pot afișa până la 8 mici iconițe de aplicații. Dacă schimbările sunt sau nu utile, rămâne de văzut în funcție de experiența de utilizare a fiecărui consumator în parte.

  Adăugarea senzorului electric pentru inimă pe spatele ceasului permite realizarea unei electrocardiograme care oferă date pe care proprietarul le poate transmite doctorului.

  În același timp, ceasul poate detecta și te poate avertiza dacă ți-a scăzut ritmul cardiac sau experimentezi o fibrilație atrială.

  Durata de viață a bateriei Apple Watch Seria 4 ajunge potrivit producătorului la 18 ore. Speakerul este puternic, iar butonul din lateral oferă feedback haptic atunci când îl atingi. Antenele de pe modelul conectat celular a fost mutat pentru a îmbunătăți recepția, o problemă pe care consumatorii au avut-o în cazul generațiilor anterioare.

  Philip Schillere, responsabilul pe marketing la nivel mondial în compania Apple, a anunțat iPhone XS și iPhone XS Max, care seamănă cu iPhone X ca stil și vin cu un display cu diagonala de 5.8, respectiv 6.5 inch, speakere restructurate care promit un sunet stereo mai bun și suport Face ID, pe care Apple îl numește ”cea mai sigură soluție de autentificare facială existentă pe un smartphone.”

  Telefoanele au primit modificări și la interior, care promit o performanță grafică mai bună și un ”motor neural” care duce capabilitățile machine learning ale iPhone la un alt nivel.

  iPhone XS este disponibil pe culorile auriu, argintiu și gri deschis.

  Din păcate, Apple nu a reușit în cadrul evenimentului din toamna aceasta să prezinte nicio schimbare majoră la nivel de funcții ale telefoanelor, cel puțin pentru seria iPhons XS. Compania s-a concentrat în principal pe o putere de procesare mai rapidă, speakere mai bun și performanțe grafice de asemenea îmbunătățite.

  Prețul de pornire pentru iPhons XS este de 999 dolari, în vreme ce iPhone XS Max va începe de la 1099 dolari. Precomenzile pornesc tot pe 14 septembrie, iar în magazine telefoanele vor ajunge pe 21 septembrie, dar asta abia în Statele Unite ale Americii. Urmează să vedem ce anunță și operatorii și retailerii din România. Se preconizează data de 28 septembrie 2018 la noi.

  Apple a introdus astăzi, de asemenea, un nou telefon la prețul de 749 dolari. Este vorba despre iPhone XR. Telefonul din aluminiu este disponibil în 6 variante de culori: alb, negru, coral, galben și roșu.

  iPhone XR nu are niciun buton pentru home, dar va vibra să simuleze o apăsare de buton. Acesta are un display cu diagonala de 6.1 inch și designul este asemeni iPhone X, dar tehnologia ecranului este LCD, pe care Apple a folosit-o pentru modelele mai vechi și cu prețuri mai mici de producție.

  iPhone XR, atenție, vine cu ecran LCD – în vreme ce alți producători la banii ăștia au trecut de mult la următorul nivel – iar dincolo de asta are suport pentru o rezoluție mult prea mică. Da, s-ar putea să aveți la exterior un iPhone X, dar gândiți-vă și la performanțe.

  XR are o cameră principală de 12 MP și va oferi o durată de viață a bateriei cu 90 de minute mai mare decât oferă iPhone 8 Plus.

  O dată cu noile versiuni de telefoane, va trebui să ne așteptăm la o scădere a prețurilor în cazul modelelor iPhone 7 și iPhone 8, acestea pornind de acum de la 449 dolari, respectiv 599 dolari.

  Tim Cook a închis prezentarea cu o serie de update-uri. Apple actualizează HomePod, să le permită utilizatorilor să lase oamenii să caute melodii după versuri. Compania lansează, de asemenea, un update a sistemului macOS, pe care consumatorii vor putea să îl descarce începând cu 24 septembrie.

  O scurtă concluzie la finalul evenimentului Apple de anul acesta

  Prețuri mult prea mari pentru specificațiile și designul noilor iPhone-uri. Comparativ cu flagship-urile altor producători avem categori prea puține beneficii, motiv pentru care vă recomandăm să vă gândiți de 2 ori înainte de a vă cumpăra oricare dintre noile iPhone-uri.

  Maxim e bine să treceți la iPhone XS Max, dacă doriți un upgrade de la iPhone X, dar restul telefoanelor aproape că nici nu merită atenția. Să nu mai spunem că în anul 2018 Apple îndrăznește să aducă pe piață un telefon cu o rezoluție de tot râsul la un preț de pornire de 749 euro, când creatorii de conținut vin deja cu 4K.

  O să mai discutăm pe larg despre telefoanele Apple în perioada următoare, dar până atunci așteptăm cu interes părerile voastre.

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  12,897AbonațiAbonați-vă

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here