More

  TRUST GXT 890 CADA REVIEW: O tastatură mecanică RGB fiabilă și accesibilă

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  TRUST GXT 980 CADA este o tastatură mecanică RGB,  vârful de gamă a tastaturilor de gaming TRUST.

  Haideți să vedem cum se comportă TRUST GXT 980 CADA într-un mediu ostil. De ce ostil? Pentru că la cum mă comport eu cu tastaturile, Trust ar face bine să livreze ceea ce marketează.

  Generalități fără de care nu poți merge mai departe

  Fiecare produs vine cu o serie de specificații, care mai de care mai complexe, majoritatea ocupând foarte mult “realestate” de informație prețios. Eu nu vă voi oferi toate aceste specificații și mă voi limita la cele care vă înteresează cu adevărat.

  CADA RGB cântărește 1027g, este o tastatură pe fir cu conectivitate USB 2.0, nu este rezistentă la lichide, așa că aveți grijă cu ce vă jucați în jurul ei și, nu în ultimul rând, ai nevoie de un spațiu pe hard de 0.006GB pentru a instala tastatura.

  Tastatura este full, ai și tastele numerice din dreapta, deci nu este cea mai prietenoas[ pentru a o lua cu tine în drumeție, dar asta ne dăm seama și din lipsa unei huse, pe care producătorul o oferă, de obicei, în asemenea cazuri.

  Un design care respectă linia impusă de industrie

  La capitolul design, nu avem foarte multe de spus. Este un design corect, funcțional, folosit de majoritatea producătorilor, dar observăm, totuși, un twist.

  În primul rând, problema tastaturilor mecanice este că spațiul pe care îl folosești este unul foarte limitat, deoarece și așa este foarte grea, iar adăugarea altor decorațiuni pur estetice nu își au deloc rostul. În această idee, elemente de care nu te poți lipsi, cum ar fi logo-ul, ajung să fie ori obscure, într-un colț, fără a mai fi luminat, că și asta presupune batăi de cap în plus, fie este amplasat pe tastatura de spațiu.

  Trust a avut o abordare care mie imi place, iar logo-ul, dincolo de faptul că este luminat, nici nu îți distrage atenția de la ceea ce faci.

  Un alt element care mie mi-a plăcut este finisajul pe muchia superioară, de jur-împrejurul tastaturii, care este ușor cromată și constrastează foarte bine cu suprafața neagră a tastaturii. Îi dă un aer și sentiment de produs premium, ceea ce pe mine mă încântă.

  Pe spate, tastatura este prevăzută cu elemente de cauciuc, de o aderență foarte bună. Spre surprinderea mea, aderă la majoritatea suprafețelor pe care eu, cel puțin, le am în casă.

  Tastele mecanice – făcute să dureze

  Acesta este moto-ul cu care Trust ne întâmpină atunci când deschidem pagina produsului său. Evident, cu toții știm că cele mai abuzate elemente ale tastaturii sunt tastele. Unele mai mult ca celelalte.

  CADA este echipata cu switch-uri Outemu Red, care rezistă pana la 50 milioane apasari. Tastele nu sunt cele mai silențioase, aș spune că aproape spre deloc, dar ca element pozitiv este timpul de răspuns. Producătorul se laundă cu un timp de răspuns de numai 5ms. Ca experință de utilizare, răspunde foarte repede și nu mai poți da vina pe tastatură, atunci când pierzi.

  Nu am nimic cu switch-urile Outemu Red, dar poate, pe viitor, Trust va apela la niște switch-uri de o calitate mai bună, cel puțin când vorbim despre un produs high-end al unei game.

  Poți personaliza fiecare tastă

  Cu ajutorul software-ului oferit de Trust, CADA RGB permite programarea iluminării LED-urilor, în funcție de preferințele tale și în funcție de aplicația sau jocul pe care îl rulezi. Personal, pe mine mă încurcă o tastatură luminată full, iar atunci când joc HoTS, îmi las aprinse numai tastele Q, W, E, R, Z și B. Am constatat că atenția mea și reflexele cresc considerabil și nici nu mai apăs atât de multe taste, pe lângă. Software-ul permite salvarea a până la 10 profiluri personalizate de iluminare.

  Ca sfat, vă îndemn ca în eventualitatea în care folosiți tastatura pentru a scrie, ceea ce împlică privirea acesteia îndelung, nu vă setați un joc de lumini deoarece pe cât de amuzant pare, pe atât de mult îngreunează procesul de concentrare.

  Dar personalizarea nu se limitează la iluminarea tastelor. CADA RGB oferă posibilitatea de a personaliza până la 3 profiluri cu macro-uri pentru fiecare tastă în parte.

  Costă puțin și oferă destule

  Pentru o tastatură care poate ajunge să coste sub 350 de lei mie mi-a intrat destul de ușor în grații. Chiar am stat și am analizat un pic rentabilitatea a câteva elemente de confort și am ajuns la concluzia că nu își au rostul.

  Dintre toate, silențiozitatea mi s-a părut că a lăsat cea mai adâncă urmă. Nu pentru mine, ci pentru Mădălina. Este evident că atunci când te joci, folosești căștile și nu mai auzi niciun zgomot. Eu nu am fost deloc deranjat de sunetul tastelor, așa că Mădălina nu are decât să dea ea diferența în plus, pentru o tastatură mecanică cu switch-uri silențioase.

  Concluzia

  TRUST GXT 890 CADA este o tastatură mecanică accesibilă, care oferă funcționalități pe care le găsești pe tastaturi al căror preț sare de 350 lei. Are o construcție bună, durabilă, iar producătorul oferă support pentru produsele sale. Noi vă recomandăm această tastatură, tocmai pentru prețul său foarte bun, comparativ cu ce mai găsim în piață.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.