SHARES

Acer Swift 3 este un laptop accesibil pentru birou și acasă

Cristian Gănescu
- 6 oct. 2018 în Laptopuri

Am folosit laptopul Acer Swift 3, echipat cu procesor Ryzen 7, timp de două săptămâni. A fost o experiență nouă, până acum toate laptopurile testate de noi de la Acer fiind echipate cu procesor Intel. Din fericire, Acer Swift 3 nu a dezamăgit.

După cum spuneam, laptopul Acer Swift 3 vine echipat cu un procesor AMD Ryzen 7 2700U cu Radeon Vega Mobile Gfx, la o frecvență de 2.20 GHz. Are o memorie RAM de 8 GB, iar placa grafică este AMD Radeon RX540.

Modelul testat de noi are o diagonală de 15,6 inch, iar display-ul este IPS cu o rezoluție de 1920×1080. Greutatea laptopului este de 2,2 kg, deci nu este un laptop tocmai ușor, dar nici foarte greu dacă ai de parcurs distanțe scurte.

Design

La nivel de design, caracteristica cu care Swift 3 se face remarcat este carcasa metalică folosită pentru întreaga suprafață a laptopului. În afară de tastatură, nu există nicio suprafață din plastic.

Design-ul este unul foarte elegant, un design cu care Acer ne-a obișnuit deja. Este exact acea direcție prin care nu este nevoie să repair un lucru dacă nu este stricat, dar nici să îmbunătățești dacă este suficient de bun.

În cee ace mă privește, nu mă satur de acel contur metallic cromat, pe care Acer îl folosește la toate laptopurile sale.

Dacă vorbim despre carcasa de metal, care îmbracă întreaga suprafață a laptopului, pe lângă rezistența evidentă pe care o oferă, senzația la atingere nu se compară cu cele care au carcasa de plastic. Finisajul este unul plăcut la atingere, extrem de fin. Mai mult, metalul ajută la un transfer termic mai bun, când vine vorba de răcirea laptopului.

Versiunea de testate de mine are o tastatură care include și tastatura numerică, dar aceasta este destul de înghesuită, drept urmare, pe varianta de 14 inchi aceasta a fost eliminate în întregime.

Probabil că nu ar fi fost o idee rea să dispară și de pe varianta de 15,6 inchi, pentru ca butoanele să fie distribuite mai aerisit. Zic asta pentru că deți dispun de tastatura numerică, iar eu o folosesc destul de des, mi-a fost greu să o folosesc, tocmai din cauza dimensiunii reduse.

Tastatura este luminată, ceea ce, pentru mine, este un mare plus. Mi se întâmplă foarte des să lucrez pe întuneric, iar lumina display-ului nu este, de multe ori, suficientă pentru a vedea tastele.

Trackpad-ul are o dimensiune destul de mare și oferă o suprafață generoasă de lucru. Funcționează foarte bine, iar comenzile ajung rapid.

Nici la capitolul porturi, nu avem de ce să ne plângem, cu o singură excepție: lipsa portului Ethernet. Acest model de laptop se adresează în special segmentului business, iar oricine a lucrat într-un birou știe că în acele spații de lucru este o problem cu rețeaua wireless. Tocmai din acest motiv, foarte mulți angajați preferă să folosească internetul pe cablu.

Deși Acer a decis renunțarea la acest port pentru Swift 3, există un adaptor care poate fi folosit cu porturile USB. Nu aș vrea să picăm în acea discuție pe care o avem la smartphone, cu renunțarea la mufa jack.

Spuneam mai devreme că acest laptop este destinat în special lucrului la birou, iar această afirmație este întărită de prezența senzorului de amprentă, care ajută la o securizare sporită a documentelor stocate.

Funcționalitate

Acer Swift 3 este un laptop, după cum spuneam, potrivit pentru munca la birou. Putem spune că este un  “dop bun la orice sticlă”, un laptop care te scoate din belele. Este un laptop care știe să facă din toate, atât cât trebuie.

Cu toate acestea nu te poți aștepta la ceva performant din partea lui. Memoria de 8 GB RAM este mica, pentru acest segment, dar este suficientă pentru a îndeplini majoritatea sarcinilor de lucru. Poți face editare foto sau video, la nevoie, dar nu este ceva ce ai dori să o faci exclusive de pe această configurație.

Același lucru este valabil și pentru cei care și-ar dori să folosească acest laptop pentru jocuri. Majoritatea jocurilor vor putea rula, dar vorbim aici de titluri cum ar fi League of Legends, sau HoTS, Overwatch sau CounterStrike, dar nu trebuie să te aștepți la o experiență de gaming desăvârșită.

Când vine vorba de divertisment, claritatea display-ului și culorile vii pe care le afișează nu ar însemna nimic dacă aceasta nu ar fi fost completată de sunetul clar al boxelor. Pentru modelul Swift 3, Acer a folosit tehnologia Acer TureHarmony. Astfel, utilizatorii au parte de un sunet clar, cât și un volum generos.

Concluzii

Pe parcursul utilizării laptopului Acer Swift 3 am avut o expăeriență bună de utilizare. L-am folosit foarte mult pentru munca de birou și ai deloc pentru filme și gaming, dar asta nu pentru că nu am vrut sau nu mi-a s-a părut potrivit, ci din simplu motiv că avem și alte produse.

Am spus mai puțin pentru că l-am testat, să vedem dacă este potrivit pentru acele acetivități, iar concluzia este că desi face față cu brio, cei care dispun de videoproiectoare sau televizoare cu diagonala foarte mare, cu siguranță nu vor folosi Swift 3 ca centru de divertisment.

Cu toate acestea, dacă ești în avion sau în camera de hotel și vrei să te relaxezi cu un episode sau două din serialul preferat de pe Netflix, vei avea parte de o experiență plăcută, iar Swift 3 nu te va dezamăgi.

Acer Swift 3 este perfect pentru orice sarcină de business, este echilibrat, oferă o perioadă de funcționare decentă, iar raportul calitate-preț este foarte bun. Prețul produsului este de aproximativ 3500 lei, în funcție de retailerul care îl comercializează.

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
COMENTARII

Comentarii

comentarii

 
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!