More

  Părintele Marvel, Stan Lee, a murit la 95 de ani

  Nu există om care să nu fi auzit vreodată de cel care a creat majoritatea supereroilor populari precum Spider-Man, Iron Man și Fantastic Four.

  Din nefericire, părintele benzilor desenate, Stan Lee, a încetat din viață pe 12 noiembrie 2018, în Los Angeles, la vârsta de 95 de ani.

  Pentru moment, cauza decesului nu a fost anunțată, dar potrivit TMZ, Stan Lee a fost transportat la Cedars-Sinai Medical Center.

  Lee a început activitatea la Marvel Comics, la acel moment Timely Comics, în 1939. În 1961, compania și-a schimbat numele în Marvel Comics, perioadă ce a coincis cu momentul în care Jack Kirby și Stan Lee au creat Fantastic Four, care s-a dovedit a fi un real succes de-a lungul timpului.

  Numele complet al lui Stan Lee este Stan Martin Lieber, dar la un moment dat Stan a decis să legalizeze simplu, numele Stan Lee.

  În anii 60’, când Lee și Kitby au creat personajele Hulk, Thor, Iron Man și X-Men, ca de altfel și Daredavil (creat alături de Bill Everett), Doctor Strange sau Spider-Man (create alături de Steve Ditko), Marvel a întâmpinat cu real succesul, prin ceea ce s-a numit ”First Family”.

  La Marvel, Stan Lee a ocupat mai multe poziții, precum cea de scenarist, editor, producător executiv de filme, editor șef, distribuitor și purtător de cuvânt și, iar prin asta a devenit și va rămâne pentru totdeauna o legendă pentru fanii benzilor desenate.

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  12,897AbonațiAbonați-vă

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here