Nu neglija niciodată importanța unui scaun bun de birou pentru copilul tău

Mădălina Gănescu
- 11.12.2018, 16:08 în Gaming
0

SHARES

Decorarea camerei copilului este o continuă provocare, de la momentul în care acesta este adus acasă de la maternitate, până la etapa adolescenței. Mulți părinți aleg să achiziționeze cele mai ieftine scaune posibile, de vreme ce copiii cresc în ritm alert și acestea oricum trebuie schimbate în cel mult 2 ani de zile.

În plus, să crești un copil, trebuie să recunoaștem, este costisitor, iar pe măsură ce pui pe hârtie cheltuielile, parcă simți că e nevoie să faci ceva economie la bani pentru zile mai grele.

Mai există și acei părinți care se preocupă mai degrabă de cum se încadrează scaunul în decorul camerei copilului, ca de altfel și acei părinți care nu au nimic împotrivă să folosească scaune care au aparținut rudelor sau altor generații.

Ce nu înțeleg părinții din alegerile bazate pe economisire și pe estetică este că prețul cel mai mare va fi plătit la un moment dat în viață de copil.

Asta pentru că, în funcție de poziția inadecvată la birou, orele petrecute în fața calculatorului sau atunci când își face copilul temele afectează încet, dar sigur coloana vertebrală, mușchii spatelui, tunelul metacarpian și multe alte zone ale corpului.

Toate aceste probleme vor putea fi reparate, în cazuri fericite, prin masaj și fizioterapie, care sunt și ele costisitoare, dar dincolo de asta necesită o rutină care consumă timp și bani.

Așa că, dacă vă pasă cu adevărat de sănătatea copiilor voștri, luați în calcul acest aspect, pe cât de banal, pe atât de important – scaunul pentru birou.

Înainte să ne dedicăm 100% proiectului Noobz, eu și Cristi lucram de la masa din living, folosind scaunele clasice din lemn, cu șezut moale, pe care le-am achiziționat de la Ikea.

În fiecare zi acuzam amândoi dureri de spate, de fese și de picioare, dar abia când ne-am așezat pe scaunele de gaming de la Trust pe care le utilizăm acum ne-am dat seama cât de inadecvat puteam să stăm pe scaun când lucram.

Eu am o spondiloză cervicală și o discopatie lombară, Cristi are probleme cu sciatica, iar peste 70% din probleme s-au rezolvat prin corectarea poziției în timpul în care stăm la birou. Diferența de 30% trebuie să o rezolvăm periodic prin proceduri în stațiune (ca babacii, dar ce să-i faci, așa e când te prind alegerile greșite din urmă).

Dacă pentru noi nu mai sunt prea multe lucruri de spus și de făcut, sperăm să schimbăm ceva măcar pentru cei care vin din urma noastră, pentru copiii noștri și copiii voștri.

Gândiți-vă la faptul că un copil trebuie să învețe foarte mult și să își facă temele pentru școală ore întregi. În școlile din România știm foarte bine ce fel de scaune sunt folosite la clasă. Dacă oricum sunt afectați de acolo, de ce să nu le dăm o altă șansă acasă?

Din punctul nostru de vedere, fiecare copil ar trebui să aibă, atât acasă, cât și la școală scaune și birouri personalizate de la care să lucreze. Clasica bancă de la grădiniță, școală generală, liceu și facultate ar trebui să dispară definitiv, pentru că din cauza ei extrem de mulți foști elevi și studenți dezvoltă probleme la nivelul spatelui.

Eu, spre exemplu, am rămas cu o poziție cocoșată din cauza ghiozdanelor foarte grele pe care le căram la generală și la liceu, iar din cauza greutății, completat de poziția incorectă în bancă și apoi acasă, la birou, ajung să am contracturi incredibil de dureroase chiar și când merg pe jos timpul recomandat de 30 de minute pe zi.

Copiii noștri au nevoie de o poziție sănătoasă de lucru! Este un adevăr ironic, dar nu toate piesele de mobilier confortabile sunt neapărat și sănătoase.

Spre exemplu, paturile de lux care au saltea cu apă ar putea părea ideale, dar cum rămâne cu problemele de spate pe care le poți dezvolta pentru că salteaua nu oferă un suport ferm?

Dacă copiii voștri vor petrece ore întregi la birou, nu le distrugeți poziția și creșterea.

Desigur, pentru că se joacă destul de mult și au activitate, s-ar putea să nu acuze dureri de spate și să fie în regulă cu orice poziții improprii la birou. Dar asta nu înseamnă că la vârsta maturității nu vor putea exista urmări considerabile legate de sănătate.

La fel cum tu ai nevoie de o stație de lucru corespunzătoare de la care să lucrezi în fiecare zi, și cel mic are nevoie. Scaunul potrivit este important, pentru că cel mic are nevoie să se simtă suficient de confortabil să poată duce la bun sfârșit sarcinile pe care le primește.

Un scaun ajustabil permite copilului să aibă o poziție corectă a capului și spatelui. În plus, un scaun ajustabil va ”crește” o dată cu copilul tău. Spre exemplu, dacă veți alege un scaun pentru birou cum este scaunul ergonomic Ryon Junior de la Trust, nu va trebui să vă mai faceți griji că trebuie să îl schimbați o dată la 2 ani.

Acesta are dimensiuni ajustabile pentru juniori, înclinarea acestuia se face cu o încuietoare specială, care nu permite să se facă balans pe spătar cât timp cel mic stă la birou. De asemenea, înălțimea este și aceasta ajustabilă, mânerele pentru mâini sunt confortabile, iar poate cel mai important – este ergonomic, cu suport complet pentru spate!

La fel cum sunt și scaunele noastre de la Trust, Ryon Junior are roți pentru deplasare ușoară, iar acestea sunt construite dintr-un material robust și durabil. De asemenea, asigură rotire la 360°, ceea ce înseamnă că cel mic poate spune adio mișcărilor bruște de ridicare de pe scaun.

Deși promovat ca scaun de gaming, acesta este potrivit pentru multe alte activități, care ajută copilul să se mențină sănătos. Spre exemplu, eu nu mă joc pe PC niciodată, întreaga mea activitate la birou are legătură cu munca și doar cu munca.

De 4 luni de zile, de când folosim scaunele de gaming de la Trust, durerile de spate și ceafă s-au atenuat, ne odihnim mai bine în timpul nopții și nu ne mai amorțesc mâinile.

De regulă, un astfel de scaun de gaming costă de la 1000 lei în sus. Dar Trust a văzut această nișă în piață și a ales să o facă accesibilă și pentru cei cu buget redus. Astfel, scaunul de gaming pentru copiii costă până 330 lei la PC Garage, iar scaunele de gaming pentru adulți variază de la  530 lei la 1320 lei, în funcție de modelul ales.

Prețurile de mai sus sunt valabile doar în cadrul unei campanii ce are loc luna aceasta la PC Garage, pentru că în mod normal scaunele de gaming costă aproape dublu.

Luând în calcul toate beneficiile unui scaun ajustabil pentru copil, este o idee bună să cumpărați o astfel de piesă de mobilier pentru camera celui mic. Noi, recomandăm tuturor părinților și copiilor să folosească un astfel de scaun de gaming, pentru sănătate și pentru spor la muncă și lecții.

UPDATE! Concursul s-a încheiat > Avem un concurs pentru tine în perioada 11 – 18 decembrie 2018. Poți câștiga un scaun de gaming pentru copii Trust Ryon Junior, dacă parcurgi cei 4 pași din PAGINA DE CONCURS.<

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!