More

  REVIEW ACER Predator Helios 300: Mai mare, dar și mai bun?

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Modelul Predator Helios 300 de 17 inch, de la Acer, este fratele mai mare a versiunii Helios 300 de 15 inch. Iată ce am descoperit în timpul celor 2 săptămâni, cât am testat laptopul.

  Trebuie să recunosc că primul lucru care sare în evidență este dimensiunea laptopului. În general, un laptop de 17 inch este mare, iar când vorbim și despre un laptop de gaming, și greutatea crește considerabil.

  DESIGN

  Acer Predator Helios 300 păstrează design-ul negru, cu inserții discrete a unor elemente de culoare roșie. Modelul rămâne în zona de design cu care Acer ne-a obișnuit, atunci când vine vorba despre modelele de laptopuri pentru gaming. Este un design spartan, care nu apelează la niciun element cromat, cum vedem la modelele destinate pentru birou.

  După cum spuneam, portabilitatea a fost sacrificată. Helios 300 are o greutatea de 3 kg, ceea ce nu îl face cel mai ușor de manevrat. Dacă vrei să lucrezi cu laptopul pe picioare, poți să îți iei adio. Cu acest laptop îți asumi că vei lucra numai de la un birou sau, eventual, o masă, o suprafață care să îi susțină greutatea.

  Helios 300 a păstrat sistemul de răcite amplasat exact lângă balamale. Este un design care mie îmi place. Atunci când coolerele pornesc, nu produc un zgomot la fel de mare ca în cazul laptopurilor care amplasează ventilația în lateralul laptopului.

  În partea dreapta a laptopului avem o intrare pentru căști, două porturi USB tip A 2.0 și intrarea pentru alimentarea laptopului.

  Pe partea stângă avem un cititor de carduri, un port HDMI, un port USB tip A 2.0, un port USB tip C 2.0 și o mufă Ethernet.

  Pentru dimensiunea laptopului, tastatura este destul de înghesuită, dar acest lucru este întâlnit la mai toate laptopurile. De obicei, persoanele care vor să folosească acest laptop mai ales pentru gaming, au la pachet și o tastatură mecanică, compactă, dar care oferă un control mai bun, atunci când situația o cere.

  Trackpad-ul este destul de mare ca dimensiune. La nivel de design păstrează forma pe care o găsim la toate laptopurile Acer. Excepție face conturul roșu, în aceeași notă cu tastele „w”, „a”, „s” și „d”, care vin și indică faptul că acesta este un laptop pentru gameri.

  Boxele sunt amplasate în partea din față a laptopului, iar din testele realizate, atât pe muzică, dar și în jocuri. Acestea dezvoltă un volum considerabil. Am fost plăcut impresionat de calitatea sunetului care nu este afectată la volum maxim.

  Predator Helios 300 SPECIFICAȚII ȘI PERFORMANȚE

  Acer Helios 300 are un procesor Intel Core i7 8750H. Procesoarele Intel Core i7 pentru laptopuri sunt derivate din procesoarele LG1156 Core i5/i7 pentru desktop-uri. Viteza de procesare de bază a acestor procesoare este destul de joasă. Datorită modului Turbo, acestea pot fi setate să atingă frecvențe de până la 3.2 GHz.

  Versiunea 8750H a procesorului este dezvoltat pe arhitectura Coffee Lake și este folosit în special pentru laptopurile „grele”. Acesta integrează șase nuclee cu frecvențe de 2.2 – 4.1 GHz care suportă HyperThreading.

  Placa grafică NVIDIA GeForce GTX 1060 a fost dezvoltată pe tehnologia folosită de unitatea de procesare GP106, care oferă 1280 de shadere.

  Diferența dintre versiunea de laptop și cea desktop constă în frecvența redusă a celei pentru laptop. Practic, utilizatorii pot rula orice joc nou apărut, la o rezoluție maximă, beneficiind de o experiență fluidă a imaginilor.

  Display-ul are o diagonală de 17 inch, ceea ce oferă o experiență optimă, atât pentru jocuri, cât și pentru sarcini ce țin de muncă.

  Ecranul are un panou LED Backlight care încorporează tehnologia IPS și rezoluție nativă FullHD (1080p). Ecranul oferă imagini foarte clare din orice poziție de vizionare. Mai ales la unghiuri largi de vizualizare de până la 178 de grade. Mai mult, modelele Acer Predator Helios 300 vin cu tehnologia ComfyView. Aceasta protejează ochii împotriva reflexiilor de lumină.

  Acer Helios 300 vine cu o memorie RAM DDR4 fie 8 GB, fie 16 GB. Memoria poate fi extinsă până la 32 GB. Modelul testat de mine a avut 32 GB. Frecvența la care operează memoria este de cea normală, de 2400MHz. Este suficient pentru task-urile zilnice pe care un utilizator le poate întreprinde.

  La nivel de mediu de stocare, Helios 300 vine cu un SSD cu o capacitate de 256 GB și un HDD cu o capacitate de 1TB. Aceste medii de stocare oferă un spațiu suficient pentru muncă și gaming.

  Predator Helios 300 EXPERIENȚĂ DE UTILIZARE

  Laptopul Acer Predator Helios 300 de 17 inch vine cu performanțe similare celui de 15 inch. Dar trebuie să recunoaștem că dimensiunea mai mare a display-ului oferă o experiență mai bună. Acest lucru îl sesizăm și când ne jucăm sau când trebuie să edităm un video sau o poză.

  Greutatea nu este cu mult mai mare comparativ cu fratele său de 15 inch. Helios 300 de 17 inch are o greutate de 3 kg, în vreme ce versiunea de 15 inch ajunge undeva pe la 2,6 kg.

  În afară de dimensiunea considerabil mai mare, experiența de utilizare a fost una foarte bună.

  Laptopul nu a înghețat niciodată, iar imaginile sunt foarte bune. Protecția ecranului a permis să lucrez la el un timp îndelungat, fără pauze.

  CONCLUZIE

  Acer Predator Helios 300 de 17 inch este un laptop potrivit în special pentru cei care au nevoie de performanțe sporite și de mobilitate. Dimensiunea ecranului este și el un plus.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.