11

SHARES

Cât costă să repari ecranul Huawei Mate 20 Pro

Mădălina Gănescu
- 27.12.2018, 12:21 în Smartphones

Huawei Mate 20 Pro este unul dintre smartphone-urile flagship care au întors priviri cel mai mult anul acesta. Încă de dinainte de lansarea sa, așteptările au fost destul de ridicate în ceea ce privește performanțele telefonului, dar la fel ca în cazul telefoanelor de top de la ceilalți producători de pe piață, inovația are costul ei.

În 2016, vă vorbeam pe Noobz despre costul de reparație a ansamblului sticlă-display de la Samsung Galaxy S7 Edge, un cost care ajungea la acea vreme la aproximativ 1400 lei, în vreme ce prețul telefonului era de cam 3800 lei.

Între timp, costurile de reparație pentru astfel de cazuri au mai scăzut. Chiar recent și-a schimbat Cristi ecranul Samsung Galaxy Note8, iar costul nu este mai mare decât cel de schimb al ecranului Mate 20 Pro.

Ce am apreciat atunci și apreciem în continuare la Samsung este că nu se teme să inoveze și reușește de fiecare dată să aducă pe piață produse cu tehnologii pe care competiția are curajul să le folosească abia după 2 ani de zile, după ce a analizat riscurile.

Am testat Huawei Mate 20 Pro prin campania Orange Smartphone Tester, am petrecut 3 săptămâni cu telefonul, ceea ce înseamnă că am avut suficient de mult timp la dispoziție să ne facem o idee dacă își merită banii.

Mate 20 Pro are în continuare un preț între 4600 – 4700 lei. Este, după cum am mai spus și cu alte ocazii, un telefon frumos, elegant, dar firav, dacă nu iei măsuri de precauție și nu îl utilizezi cu folie și husă de protecție.

În perioada în care l-am testat, nu găseam în stocul retailerilor și operatorilor huse de protecție, motiv pentru care recunosc că l-am utilizat cu grijă și l-am ferit destul de mult de pericole.

Dacă vrei să folosești Huawei Mate 20 Pro ca telefon principal, asigură-te că nu mergi cu el în service după primul șoc mecanic.

Testele de rezistență ale Mate 20 Pro arată că telefonul este surprinzător de fragil pentru cât de scump este.

Dacă aplici suficient de multă presiune asupra sa, telefonul nu se îndoaie, dar pentru că are ecranul curbat spre marginile carcasei, acesta se crapă mult mai ușor decât ar fi normal sau decât se întâmplă în cazul telefoanelor high-end de la Samsung.

Telefonul este destul de rezistent la zgârieturi, dar ceea ce contează destul de mult este că ecranul acestuia se crapă dacă este efectuată presiune asupra carcasei

ATENȚIE! La fel de periculos este să păstrezi telefonul în buzunarul de la spate pe durata în care stai așezat pe scaun. Așadar, evitați să mai introduceți telefoanele în buzunarele de la spate.

Totuși, atunci când ești dispus să plătești 1000 euro pe un astfel de telefon, trebuie să te aștepți că nu vei avea parte de costuri de reparație (care nu sunt acoperite de garanție) semnificative.

Cum cele mai frecvente accidente în urma unui șoc mecanic sunt cele în care se sparge ecranul telefonului, ne-am gândit că ar fi util să știți cât vă costă să reparați ecranul Huawei Mate 20 Pro.

Huawei folosește panouri OLED produse de două companii: LG Display (care a fost furnizor și pentru Pixel 2 XL – un model, de asemenea, problematic) și compania chineză BGE.

În Marea Britanie și Finlanda au fost semnalate cazuri de probleme ale ecranului Huawei Mate 20 Pro, cei afectați spunând că ecranele telefoanelor au o aură verde la margini. Momentan, nu există un răspuns oficial din partea companiei, dar nici numărul celor afectați se pare că nu este mare.

Cât costă să repari ecranul Huawei Mate 20 Pro

Cum șocurile mecanice nu sunt acoperite de garanția produsului, reparația Huawei Mate 20 Pro va fi contra cost, dacă îți spargi ecranul telefonului.

Prețul estimativ pentru situația în care îți spargi ecranul Huawei Mate 20 Pro, dar restul telefonului nu a fost afectat este de 1187 lei, la care se adaugă manopera service-ului de 84 lei și transportul până la București (pornește de la 18 lei), dacă nu locuiești în oraș să duci personal produsul.

Repet, prețul de reparație este estimativ, prețul final urmând să vă fie comunicat de centrul de reparație după  ce telefonul  este verificat de tehnicienii autorizați.

Avantajul reparației telefoanelor Huawei Mate 20 Pro în service-ul autorizat Huawei este că piesele montate vor fi cele originale, iar garanția se va continua cât a mai rămas din cei 2 ani de la achiziției și vei primi 6 luni garanție pentru piesele montate și 3 luni garanție pentru manoperă.

Pentru informații suplimentare, există disponibilă linia telefonică TelVerde Huawei: 0800400896 sau poți accesa website-ul Huawei Service Center.

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
COMENTARII

Comentarii

comentarii

 
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!