Se poate gaming cu o placă grafică sub 1500 lei și două jocuri AAA incluse

Cristian Gănescu
- 18.01.2019, 15:19 în Hardware
2

SHARES
gaming cu o placă grafică sub 1500 lei

Chiar se poate un gaming decent cu o placă grafică sub prețul de 1500 de lei. Mai mult, beneficiezi și de două jocuri AAA, GRATUIT!

Acesta este răspunsul la o întrebare pe care mi-am pus-o din două motive. Primul motiv este că sunt foarte zgărcit. Al doilea este că, deși îmi place să mă joc, nu prea am timp. Numai gândul că investesc foarte mulți bani pentru un lucru care mai mult va sta, mă face să am furnicături pe toată pielea.

Poate că unii vor spune că dacă tot ai timp limitat, acel timp limitat să fie epic. Sigur! Câți oameni nu am văzut că ară câmpul cu Touareg-ul, doar pentru că, nu-i așa, o dată pe lună merg și ei la oraș, pentru cumpărături, iar atunci trebuie să fie “epic”.

Revenim la tema noastră de gândire. Am întrebat în stânga și în dreapta și m-am și documentat. Deși mulți dintre prietenii mei utilizează placă grafică Nvidia, eu am utilizat mai mult AMD, iar cum Nvidia nu s-a inghesuit să îmi schimbe părerea, am optat pentru varianta AMD.

Candidatul ideal pentru bugetul meu s-a transpus în placa grafică MSI Radeon RX570 Gaming X 4GB. Denumirea este mai lungă, dar nu vreau să plictisesc mai mult decât o fac deja.

Placa asta are de toate pentru toti. Dacă nu ești convins de performanțele decente, cu siguranță că disponibilitatea luminițelor RGB te vor convinge pe loc.

Raise the Game – AMD vine cu o ofertă de nerefuzat

Fiind vorba despre o placă pentru gaming, AMD are o ofertă extrem de bună. Pentru orice placă grafică din seria RX, poți beneficia de până la 3 jocuri gratuite.

Odată cu placa MSI Radeon RX570 Gaming X 4GB am primit și un cod, un cupon dacă vreți. Am fugit repede-repejor pe site-ul AMD Rewards, unde, după ce mi-am creat un cont am introdus cuponul. Am putut să îmi aleg două dintre următoarele jocuri: Resident Evil 2, Devil May Cry 5 și The Division 2.

Este evident că am ales Devil May Cry 5 și The Division 2 pentru că nu sunt un mare fan al jocurilor horror. Nici al filmelor. Lăsând la o parte incapacitatea mea de a juca jocuri care îți cresc adrenalina și te fac să mulțumești celui care a inventat scutecele pentru adulți, aceste jocuri le poți revendica acum, iar atunci când se vor lansa, vei primi codul pentru activarea lor. Încă o data, vorbim de jocuri AAA, jocuri a căror valoare depășește 100 de euro, iar tu le primești GRATUIT.

Întrebarea este: vor rula jocurile pe configurația mea? Sunt sigur că AMD nu ar fi dat niște jocuri pentru o placă ce nu le poate rula. Cu toate acestea, cum eu nu mă las dus de nas în astfel de cazuri, am intrat pe Can You Run it. Am instalat unealta de detecție a sistemului, am selectat cele două jocuri și am aflat că rezultatul este unul pozitiv. Spre bucuria mea, atunci când vor fi lansate, le voi putea juca fără să am probleme.

CAN I RUN THIS rezultate pentru Devil May Cry 5

CAN I RUN THIS rezultate pentru The Division

Raise the FPS

În materie de jocuri nu pot spune că excelez. Sunt un casual care, din când în când, își mai aduce aminte de vremurile demult apuse în care putea. Îl mai apucă nortalgia și îi sunt suficiente 20 de minute pentru a se convinge că nu mai poate. După care închide jocul, trece la treburi mai serioase.

Dar, din când în când, se mai nimerește un joc care îmi acaparează atenția și reusește să spargă acea barieră de 20 de minute, ajungând la chiar 2-3 ore (wow). Am  menționat că nu îmi plac jocurile horror, iar după survival-uri nu mă omor. Cu toate acestea, acum joc un survival extrem de bine făcut, atât la nivel de gameplay, cât și story. Dacă ar fi să compar cu alt titlu similar, aș spune că este la fel de bun cum este și Portal 2. Nu vă mai țin în suspans și vă spun că este vorba despre Subnautica.

Nu voi intra foarte mult în detalii. Nu este un joc nou, dar nici foarte vechi. Este vechi, dar nu cum credeți voi. Să vă explic. Acesta a fost lansat în early access undeva în anul 2014, iar jocul a fost lansat în versiunea finală în ianuarie 2018. Au ronțăit oamenii la el până când au zis “au trecut 4 ani? Haide să îl lansăm totuși…”. Jocul este extraordinar. Îmi place atât de mult încât voi face o serie de gameplay pe canalul nostru YouTube.

Dacă ar fi să vorbim despre grafica jocului, aceasta este destul de solicitantă pentru sistem. Atunci când începi să construiești foarte multe elemente de bază, devine foarte solicitant. Randarea acelor elemente va ronțăi destul de mult la componentele calculatorului tău. Eu cât am jucat nu am avut niciun moment la lag sau întrerupere, iar FPS-ul mediu este undeva la 90 fps.

Am mai testat World of Wacraft, DOOM, Deus Ex: Mankind Divided, iar lista ar fi continuat. Este evident că această placă poate duce fără problemă și alte titluri de success.

World of Warcraft

FPS în DOOM

CONCLUZIE

Eu sunt mulțumit de alegerea pe care am făcut-o și aștept cu nerăbdare lansarea oficială a celor două jocuri pe care le-am ales de pe AMD Rewards. Jocurile se mișcă foarte bine, iar acum, singurul lucru de care mai am nevoie ar fi de mai mult timp liber.

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!