More

  What Remains of Edith Finch este un joc de trăit

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  What Remains of Edith Finch este un joc story-driven, interactiv cu ușoare elemente tragice. Nu este un horror. Dacă ar fi fost, nu ați mai fi citit aceste rânduri.

  Acțiunea jocului se bazează pe poveste. Totul se desfășoară prin ochii personajului principal, Edith Finch. Aceasta se întoarce, după mai mulți ani, la casa copilăriei sale. Scopul acestei călătorii este să afle povestea fiecărui membru al familiei.

  Familia Finch este o familie urmărită de ghinion. Cel puțin asta știm noi, la început. Toți membrii familiei fie sunt morți, fie au dispărut fără urmă.

  Acum, prin ochii lui Edith Finch, vom încerca să aflăm ce s-a întâmplat cu fiecare mebru al familiei.

  What Remains of Edith Finch amintește de mystery puzzles, dar le îmbunătățește cu o poveste elaborată

  Când am început jocul și am ajuns la casa copilăriei, dezordinea din casă m-a trimis cu gândul la seria “Mystery Case files”.

  What Remains of Edith Finch Camera gemenilor Sam și Calvin

  Este dezordine în casă, toate lucrurile sunt amestecate, părăsite în fugă. Este ca și cum cineva ar fi părăsit locuința fără să se mai uite în urmă. Această imagine desenează perfect un tablou din Mystery Case Files. Evident, mi-a declanșat o doză mare de melancolie. Mi-a amintit și despre evoluția acestei serii. Merită și ea jucată, chiar de la primul joc, dacă nu ați jucat-o deja.

  Pe măsură ce avansăm cu firul narativ, descoperim imagini tot mai bogate. Scenele sunt foarte bine executate, iar ambianța este cât de poate de imersivă. Cu fiecare pas pe care îl faci, ești tot mai concentrat pe poveste.

  Scenele întunecate, combinate cu scene familiale, produc un amestec de sentimente greu de descris.

  What Remains of Edith Finch foloseste procedeul stylistic de povestirea în ramă, ceea ce face acțiunea mai palpitantă

  Acțiunea se învârte în jurul poveștilor pe care Edith le descoperă. Cu fiecare camera pe care o vizitează, o nouă poveste iese la suprafață.

  Fiecare încăpere ascunde o poveste. O poveste tristă. Este o poveste despre sfărșit. Acțiunea o trăim prin ochii celui care o relatează, adică persoana care a murit sau a dispărut. Acțiunea este narată de Edith.

  What Remains of Edith Finch - Povestea celor 13 personaje

  Avem 13 personaje, 13 povești, care mai de care mai interesante. Unele sunt tragice. Altele par stupide, iar unele dintre ele sunt fantastice, precum imaginația unui copil. Cele din urmă mi-au plăcut cel mai mult. Au foarte puțin din realitatea cotidiană, din acel sentiment rece pe care, automat, îl simți, îl cunoști, îl recunoști.

  Lucrul care mi-a plăcut foarte mult este modalitatea prin care creatorii au ales să redea povestea. Nu avem o subtitrare banală. Textul narat este “asamblat pe ecran”, în direcția în care tu ar trebui să mergi. Acest text are și rolul de a te îndruma în direcția potrivită. Este extrem de util, mai ales când ai scene cu o ceață densă (spoiler).

  What Remains of Edith Finch are o graphică foarte bună, care nu necesită un sistem de gaming

  La capitolul grafică nu am fost deloc dezamăgit. Cerințele minime de sistem solicită 2GB memorie RAM, Placă grafică GeForce GTX 750/AMD Radeon 7790 cu 1GB memorie dedicată. Oricine poate juca acest joc. Eu chiar îl recomand pentru cei care sunt fani ai genului.

  Concluzie

  What Remains of Edith Finch a fost pentru mine o poveste captivantă și întunecată, pe alocuri. Exact cum este viața. Povestea te face să îți amintești că viața este scurtă. Vei înțelege că trebuie să prețuiești lucrurile mici, pe care le iei de bune. Vei dori să petreci mai mult timp cu cei dragi. Este un montagne russe de sentimente.

  Jocul este disponibil atât pentru PC, cât și pentru console. Prețul jocului este de 19,99 dolari. Este un preț care, după părerea mea, merită.

  Epic Games Store

  Eu am luat jocul gratuit, ca parte din promoția pe care Epic Games o desfășoară la fiecare două săptămâni. Prin rotație, la fiecare două săptămâni, este disponibil un joc gratuit. Tot ce trebuie să faci este să ai cont pe Epic Games. După ce ai dat redeem jocului, acesta va fi disponibil, imediat. Până acum am luat, gratuit, următoarele jocuri: Subnautica, What Remains of Edith Finch, Meatboy și the Jackbox Party Pack. Următorul care va fi gratuit în perioada 7-21 februarie este Axiom Verge.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.