Tenda oferă Internet Wireless Gigabit cu semnal puternic

Cristian Gănescu
- 28.01.2019, 21:31 în Hardware
0

SHARES
Tenda oferă Internet Wireless Gigabit cu semnal puternic

Cine nu dorește Internet Wireless Gigabit? Cu Tenda, poți obține viteze gigabit pe rețeaua wireless, la un preț de până în 900 lei. Pe lîngă viteza Gigabit, ai și o acoperire de până la 200 de metri pătrați.

Soluția despre care vom vorbi nu este o soluție out of the box. Este o soluție personalizată. Tenda oferă produse care lucrează împreună. Pe scurt, pot fi combinate pentru a obține rezultate optime, la prețuri mai mici.

Tenda Nova Mesh este soluția perfectă pentru Wireless Gigabit

Pentru cei care nu știu, tehnologia Mesh a fost introdusă cu mult timp în urmă. Inițial a fost dezvoltată pentru aplicații militare. Acum se utilizează în mod obișnuit în dispozitive destinate locuințelor cu mai multe etaje sau întinse pe suprafețe relativ mari.

Principiul pe care funcționează rețeaua de tip mesh este simplu. Dispozitivele care sunt conectate la rețea vor fi transferați pe nodul cu semnal puternic, fără a fi deconectați.

Tenda Nova MW6 și MW3 combo

Pentru a crea rețeaua Internet Wireless Gigabit vom avea nevoie de două produse. Primul este Tenda Nova MW6, despre care am vorbit într-o recenzie. Avem nevoie de acest produs deoarece are port Gigabit. Acesta poate transpune viteza obținută prin cablu și pe rețeaua wireless.

Vorbeam mai devreme de viteze Wireless Gigabit cu o acoperire foarte bună. Aici intervine rețeaua de tip mesh. Dar vorbeam și despre un cost redus. Aici intervine Tenda Nova MW3.

Și despre Tenda Nova MW3 am vorbit pe larg într-o recenzie. Tenda Nova MW3 are o capacitate de acoperire de 200 de metri pătrați, cu bandă de de 300 Mbps pe 2,4 GHz și 867 Mbps pe 5 GHz. Vorbim de rețeaua wireless. Punctul slab al acestei soluții este că, deși poate oferi viteze de până la 867 mbps, nu are port gigabit, pentru a putea transmite din router.

Pentru a transmite viteza gigabit din router avem nevoie de Tenda Nova MW6. Aici lucrurile devin interesante. Când am testat Nova MW6, aveam în pachet 3 cuburi. O astfel de soluție este destul de costisitoare. De atunci, Tenda a modificat oferta de pachete. În consecință, acum putem achiziționa Tenda MW6 în pachete cu două cuburi și, respectiv, un singur cub. Oferta cu un singur cub este perfectă pentru ce avem noi nevoie.

Instalarea și configurarea soluției Tenda Wireless Gigabit

Modul prin care vom instala această rețea Wireless Gigabit este de a avea cubul Nova MW6 ca nod principal. Vom conecta Nova MW6 la router-ul nostru, care are port Gigabit. Acesta va transmite, mai departe, semnalul către cuburile Nova MW3.

Pentru o instalare corectă, este bine ca toate cuburile să fie resetate, înainte de a începe adăugarea lor în aplicație.

Primul pas este să conectăm cubul Nova MW6 la sursa de curent, iar cablul de rețea la router. Pasul al doilea este să introducem Nova MW6 în aplicația de mobil Tenda WiFi, ca nod principal. Urmați instrucțiunile pe care le primiți în pachetul prodului.

Adaugă Nova în aplicația Tenda WiFi

Odată ce Nova MW6 este adăugat ca nod principal, accesați meniul SETĂRI și alegeți “Adăugare nova”. Introdu primul nod de la Tenda Nova MW3 în priză. Aplicația va cere să scanezi codul QR de pe spatele cubului MW3. După ce ai scanat codul, aplicația va adăuga cubul ca nod secundar. Este important ca pentru instalare, cubul MW3 să fie aproape de cubul MW6. După ce acesta a fost adăugat în aplicație, poate fi mutat în camera în care se dorește a fi active. Acțiunea va trebui repetată și pentru cel de-al doilea cub Nova MW3.

Aplicație Tenda WiFi

Dacă instrucțiunile au fost urmate întocmai, în aplicația Tenda WiFi vom avea afișate cele trei cuburi. MW6 va fi afișat ca “primary node”, iar cuburile MW3 vor fi afișate ca “secondary node”.

Concluzia

Soluția Tenda Wireless Gigabit oferă viteze de până la 867 Mbps și o acoperire foarte mare. Avantajul unei astfel de soluții este că nu vei mai avea două rețele, de 2,4GHz și 5GHz. Rețeaua mesh va funcționa pe un singur SSID, iar nodurile vor conecta automat dispozitivele, în funcție de capcități.

Poate avantajul cel mai evident este prețul. Beneficiezi de avantajul pe care îl oferă Nova MW6, fără a fi nevoit să cumperi pachet de 3 cuburi. Cei care nu au nevoie de portul Gigabit pe toate nodurile pot combina MW6 cu kitul MW3. Obții, astfel, Internet Wireless Gigabit și o acoperire mare la un preț avantajos.

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!