Apple ieftinește iPhone - vânzările au scăzut cu 15 procente

SHARES

Apple ieftinește iPhone – vânzările au scăzut cu 15 procente

Cristian Gănescu
- 30 ian. 2019 în Smartphones
Apple ieftinește iPhone - vânzările au scăzut cu 15 procente

Apple ieftinește iPhone după o perioadă în care vânzările celui mai popular dispozitiv au scăzut vertiginous.

Apple a raportat un venit sub 52 de miliarde de dolari, provenit din comercializarea dispozitivelor iPhone. Perioada luată în calcul este de trei luni, după ce Apple a anunțat o scădere în vânzări. Este o scădere de 15 procente, comparativ cu aceeași perioadă a anului anterior.

Problema cu care se confruntă Apple nu este scăderea de 15 procente. Problema este că ponderea iPhone în business este de 60 procente.

Dă PLAY la cel mai nou video
ABONEAZĂ-TE »
ABONEAZĂ-TE »

CEO-ul Apple, Tim Cook, a încercat să pozitiveze aceste rezultate. Acesta a evidențiat vânzările record pe segmentul produselor Mac și dispozitivelor wearable. Veniturile pe segmentul iPad au c rescut cu 17 procente, cea mai mare creștere în ultimii 6 ani. O creștere semnificativă au înregistrat și serviciile oferite de Apple. Acestea au cumulat venituri de 10,8 miliarde de dolari, o creștere cu 19 procente, comparativ cu anul anterior.

Motivele scăderii vânzărilor iPhone

Tim Cook a subliniat motivul pentru care încasările iPhone au scăzut atăt de mult în ultimul trimestru. Vinovatul principal a fost identificat în cursul de schimb valutar, care a afectat, în special, afacerile din China.

Potrivit CEO-ului Apple, puterea dolarului american a afectat negativ vânzările Apple, crescând prețurile. Acest lucru s-a resimțit în special pe piețele emergente.

Un alt motiv ar fi reducerea costului suportat de către operatorii de telefonie mobilă, pentru upgrade. Oferta de a trece de la un model vechi iPhone la noul model iPhone a avut o pondere de 50%. Este o scădere importantă, comparativ cu anul trecut când acea pondere era de 75%.

Un alt motiv invocat de Tim Cook este și programul de înlocuire a bateriilor iPhone. Programul de înlocuire a bateriilor la un cost de 29 de dolari a avut și el un impact negativ asupra vânzărilor. Clienții au ales să înlocuiască bateria dispozitivului, în loc să cumpere un dispozitiv nou.

Există și o veste bună, între toate aceste provocări, cu care Apple se confruntă. Compania a încheiat ultimul trimestru cu o bază de 1,4 miliarde de dispozitive active.

Cum va reacționa Apple la această scădere

Deși scăderea vânzărilor iPhone este importantă, Apple se bucură de o creștere pe alte segmente de produse. iPhone va rămâne, în schimb, locomotiva companiei, iar Apple va căuta modalități de redresare a acestui segment.

În ciuda vânzărilor sub așteptări, Tim Cook a anumit ultimele modele iPhone “de departe cele mai bune modele iPhone”.

Apple ieftinește iPhone? Cum va face acest lucru?

Mișcarea pe care Apple o va face va fi în direcția modului prin care clienții pot achiziționa noile modele. Se va pune un accent mai mare pe programele de tip buy-back. În acest mod, costul de achiziție va fi redus, comparative cu prețul întreg pe care l-ar fi plătit clienții.

Tim Cook a spus că va face eforturi pentru facilitarea achiziției iPhone cu abonament la operatori. Această facilitate va fi disponibilă în tot mai multe țări.

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
COMENTARII

Comentarii

comentarii

 
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!