Apple ieftinește iPhone - vânzările au scăzut cu 15 procente
3

SHARES

Apple ieftinește iPhone – vânzările au scăzut cu 15 procente

Cristian Gănescu
- 30.01.2019, 12:06 în Smartphones
Apple ieftinește iPhone - vânzările au scăzut cu 15 procente

Apple ieftinește iPhone după o perioadă în care vânzările celui mai popular dispozitiv au scăzut vertiginous.

Apple a raportat un venit sub 52 de miliarde de dolari, provenit din comercializarea dispozitivelor iPhone. Perioada luată în calcul este de trei luni, după ce Apple a anunțat o scădere în vânzări. Este o scădere de 15 procente, comparativ cu aceeași perioadă a anului anterior.

Problema cu care se confruntă Apple nu este scăderea de 15 procente. Problema este că ponderea iPhone în business este de 60 procente.

CEO-ul Apple, Tim Cook, a încercat să pozitiveze aceste rezultate. Acesta a evidențiat vânzările record pe segmentul produselor Mac și dispozitivelor wearable. Veniturile pe segmentul iPad au c rescut cu 17 procente, cea mai mare creștere în ultimii 6 ani. O creștere semnificativă au înregistrat și serviciile oferite de Apple. Acestea au cumulat venituri de 10,8 miliarde de dolari, o creștere cu 19 procente, comparativ cu anul anterior.

Motivele scăderii vânzărilor iPhone

Tim Cook a subliniat motivul pentru care încasările iPhone au scăzut atăt de mult în ultimul trimestru. Vinovatul principal a fost identificat în cursul de schimb valutar, care a afectat, în special, afacerile din China.

Potrivit CEO-ului Apple, puterea dolarului american a afectat negativ vânzările Apple, crescând prețurile. Acest lucru s-a resimțit în special pe piețele emergente.

Un alt motiv ar fi reducerea costului suportat de către operatorii de telefonie mobilă, pentru upgrade. Oferta de a trece de la un model vechi iPhone la noul model iPhone a avut o pondere de 50%. Este o scădere importantă, comparativ cu anul trecut când acea pondere era de 75%.

Un alt motiv invocat de Tim Cook este și programul de înlocuire a bateriilor iPhone. Programul de înlocuire a bateriilor la un cost de 29 de dolari a avut și el un impact negativ asupra vânzărilor. Clienții au ales să înlocuiască bateria dispozitivului, în loc să cumpere un dispozitiv nou.

Există și o veste bună, între toate aceste provocări, cu care Apple se confruntă. Compania a încheiat ultimul trimestru cu o bază de 1,4 miliarde de dispozitive active.

Cum va reacționa Apple la această scădere

Deși scăderea vânzărilor iPhone este importantă, Apple se bucură de o creștere pe alte segmente de produse. iPhone va rămâne, în schimb, locomotiva companiei, iar Apple va căuta modalități de redresare a acestui segment.

În ciuda vânzărilor sub așteptări, Tim Cook a anumit ultimele modele iPhone “de departe cele mai bune modele iPhone”.

Apple ieftinește iPhone? Cum va face acest lucru?

Mișcarea pe care Apple o va face va fi în direcția modului prin care clienții pot achiziționa noile modele. Se va pune un accent mai mare pe programele de tip buy-back. În acest mod, costul de achiziție va fi redus, comparative cu prețul întreg pe care l-ar fi plătit clienții.

Tim Cook a spus că va face eforturi pentru facilitarea achiziției iPhone cu abonament la operatori. Această facilitate va fi disponibilă în tot mai multe țări.

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
COMENTARII

Comentarii

comentarii

 
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!