Apple a blocat aplicația VPN de cercetare a Facebook | NOOBZ.RO

Apple a blocat aplicația VPN de cercetare a Facebook

Mădălina Gănescu
- 1.02.2019, 0:35 în Online
4

SHARES
Apple a blocat aplicația VPN de cercetare a Facebook

Apple a blocat aplicația VPN de cercetare a Facebook înainte ca rețeaua socială să poată să o oprească voluntar.

Aplicația de cercetare solicita utilizatorilor accesul la baza tuturor datelor care le trec prin telefon. Totul la schimbul sumei de 20 de dolari pe lună.

Apple a declarat pentru TechCrunch că miercuri seară a revocat ”Certificatul Enterprise”. Acesta permite Facebook să distribuie aplicația de cercetare fără să mai treacă prin App Store.

Facebook încălca termenii și condițiile Apple. Potrivit acestora, sistemul Enterprise era doar pentru distribuirea de aplicații corporatiste interne către angajați, nu pentru testeri externi plătiți.

Apple a blocat aplicația VPN de cercetare a Facebook

Acest lucru a fost, de fapt, înainte ca Facebook să lanseze miercuri noapte declarația care spunea că a închis versiunea iOS a programului de cercetare. Asta fără să menționeze că de fapt compania a fost forțată de Apple să facă acest lucru.

Apple a blocat aplicația VPN de cercetare a Facebook. Surse spun că revocarea Certificatului Enterprise a întrerupt toate aplicațiile pe care angajațiile foloseau intern.

Printre acestea se numără versiunile de testare internă ale Facebook și Instagram. De altfel și aplicațiile angajaților pentru coordonarea colaborătii în birouri, comutare, vizionarea programului de prânz al zilei și altele.

Subiectul provoacă haos la Facebook. Asta pentru că perturbă fluxul zilnic de muncă și capacitatea de dezvoltare a produselor. Era de așteptat ca Apple să facă acest pas drastic și să pedepsească Facebook.

Întreruperea se traduce într-o pierdere masivă a productivității pentru cei 33000 de angajați Facebook.

Facebook a confirmat pentru TechCrunch că aplicațiile sale interne au fost afectate de pedeapsa Apple. Gigantul se află în discuții cu Apple pentru a încerca să rezolve problema și să pună din nou în aplicare instrumentele angajatului.

Deși pe App Store Facebook a fost afectat din acest punct de vedere, pe Android încă e liniște și pace.

Abonează-te la YouTube Noobz 

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!