Facebook plătește adolescenții să fie spionați | NOOBZ.RO

Facebook plătește adolescenții să fie spionați

Mădălina Gănescu
- 1.02.2019, 9:31 în Aplicaţii
6

SHARES
Facebook plătește adolescenții să fie spionați

Cea mai mare platformă social media este disperată să colecteze date despre competiție. Facebook plătește adolescenții să fie spionați. Aceștia primesc o sumă de bani dacă acceptă să instaleze un VPN care spionează.

Compania a plătit în secret oamenii să instaleze un VPN. Este vorba despre ”Facebook Research” care să îi permită acesteia să extragă toate informațiile din telefoanele utilizatorilor. Practic, Facebook poate pentru 20 de dolari să știe tot ce e în telefonul lor și ce fac aceștia online.

Onavo Protect este o altă aplicație Facebook cu interese ascunse. Apple a interzis-o în iunie, iar în august a fost cu totul ștearsă.

Facebook plătește adolescenții să fie spionați

Cu alte cuvinte, Facebook folosește App Store să recompenseze adolescenții și adulții dacă descarcă aplicația Research. De asemenea, gigantul cere acces la traficul de rețea pentru a decripta și analiza activitatea telefonică. Astfel, încalcă politica Apple.

Facebook a recunoscut că rula pprogramul Research pentru a colecta date despre obiceiuri de utilizare.

Din 2016, Facebook a plătit utilizatori cu vârste între 13 – 35 de ani cu 20 dolari pe lună sau alte sume. Consumatorii îți vindeau intimitatea prin instalarea aplicației Facebook Research pe iOS sau Android.

Facebook le-a cerut utilizatorilor să realizeze inclusiv capturi cu istoricul de comenzi de pe Amazon.

Programul este administrat prin serviciile de testare beta Applause, BetaBound și uTest pentru a ascunde implicarea Facebook.

Astfel, se face referire la în unele documente la ”Project Atlas”. Un nume potrivit pentru efortul Facebook de a cartografia noi tendințe și rivali din întreaga lume.

Apple a confirmat miercuri dimineață că Facebook a încălcat termenii și condițiile. Astfel, a decis să blocheze aplicația Facebook Research joi, înainte ca gigantul să o retragă voluntar.

Ce părere aveți despre practica Facebook de a colecta date. După scandalul Cambridge Analytica putem spune că ar putea fi o nouă pată neagră pentru gigant? Lăsați-ne părerea voastră în comentarii!

Abonează-te la YouTube Noobz 

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!