More

  Telekom România anunță rezultatele financiare pentru T4

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Telekom România anunță rezultatele financiare pentru T4 2018. Trimestru încheiat la 31 decembrie 2018, conform datelor publicate astăzi de către OTE Group.

  Veniturile consolidate ale grupului Telekom Romania în T4 2018 au fost de 242,2 milioane de euro. În scădere cu 9% faţă de perioada similară a anului trecut. Veniturile din servicii fixe din segmentul retail au scăzut cu 15,7%, respectiv cu 14% excluzând impactul IFRS 15. Această scădere a fost determinată în mare parte de veniturile din voce fixă. Numărul mai mic de clienţi pentru serviciile de telefonie fixă și deteriorarea ARPU pentru serviciile de voce, au dus la o performanţă negativă pe acest segment.

  Veniturile totale din serviciile integrate fix-mobil au crescut cu 9,1%. Pe fondul creşterii numărului de clienţi din acest segment cu 44%. Faţă de perioada similară a anului trecut, ajungând la 726.000 de clienţi pentru serviciile convergente.

  Segmentul de Internet TV (IPTV) a continuat tendinţa ascendentă. Cu o creștere de 13% a numărului de clienţi comparativ cu anul trecut. În acelaşi timp, numărul clienţilor pentru pachetele premium de conţinut TV şi sport a crescut cu 28% de la un an la altul. Ceea ce reflectă un răspuns pozitiv din partea clienţilor pentru opţiunile îmbunătăţite din oferta Telekom TV.

  Telekom România anunță rezultatele financiare pentru T4 2018

  În T4 2018 grupul Telekom Romania a raportat 1,14 milioane de clienți broadband (incluzând serviciile integrate fix-mobil). În scădere cu 3,1% faţă de acelaşi trimestru al anului trecut. Utilizatorii de voce (incluzând serviciile integrate fix-mobil) au ajuns la 2,14 milioane la finalul anului 2018, în creştere cu 2,1% faţă de T4 2017.

  Veniturile mai mari din servicii wholesale reflectă în special creşterea business-ului de trafic internaţional de tranzit.

  La 31 decembrie 2018 baza totală de clienți ai Telekom Romania Mobile era de 4,6 milioane. În scădere cu 2,5% față de aceeași perioadă a anului trecut. În principal ca urmare a eliminării SIM-urilor inactive. Segmentul postpaid reprezenta 34% din baza totală de clienți. În segmentul postpaid, numărul total al clienţilor business a crescut cu 9% în T4 2018 faţă de perioada similară a anului trecut.

  EBITDA ajustată consolidată a scăzut cu 39,5% în Q4 2018 faţă de perioada similară a anului trecut. Până la 24,7 milioane de euro, din cauza ajustării provizioanelor pentru clienţi.

  Operaţiunile din România au făcut paşi decisivi în trimestrul patru al anului trecut pentru a reveni la condiţii financiare şi operaţionale sănătoase. Managementul grupului de companii consideră că prin ajustarea semnificativă a creanţelor neperformante în operaţiunile mobile. Aferente anului în care modificarea sistemelor IT de facturare au condus la anumite disfuncţionalităţi de facturare. La care se adaugă restructurarea costurilor si iniţiativele CAPEX aflate în derulare, s-au creat premisele pentru stabilizarea operaţiunilor pe mai departe.

  ABONEAZĂ-TE LA YOUTUBE NOOBZ

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.