Și tu primești corespondența tuturor vecinilor? | NOOBZ.RO

Și tu primești corespondența tuturor vecinilor?

Mădălina Gănescu
- 17.03.2019, 16:44 în Servicii
22

SHARES
Și tu primești corespondența tuturor vecinilor?

Am observat un obicei al curierilor. Fie că e vorba de clasicul poștaș sau de angajatul unei firme de curierat care livrează corepondență. Și nu e de azi de ieri. Căsuța noastră poștală e căsuța poștală a tuturor vecinilor. Se întâmplă și la tine? Și tu primești corespondența tuturor vecinilor?

UPDATE! Am aflat cine livrează corespondența ca la talcioc. Este nimeni alta decât firma PinkPost. Se laudă cu o listă generoasă de 50 de clienți. Dar dacă pentru toți lucrează la fel ca pentru Otto Gaz și ce ne mai lasă în poștă, viitorul nu cred că le va fi ”cu zâmbet, cu siguranță!”. Le trimit o reclamație zilele acestea și vă țin la curent cu soluționarea.

PS: Într-un fel, parcă îmi surâde inima că la mijloc nu e Poșta Română. Nu știu de ce.

Povestea pe larg

Căsuța noastră poștală e gazda multor plicuri în fiecare lună. Ori poștașul se așteaptă să cunoaștem fiecare vecin în parte și să livrăm noi. Ori fiecare poștaș e instruit să livreze cât mai mult, nu contează cui.

Nu e de mirare că nu primim la timp recomandate. Sau că scrisorile de la bănci ajung la tine după 2 săptămâni de la data scadentă.

Noroc cu tehnologia. Noroc cu aplicațiile băncilor, cu alertele prin SMS și cu email-urile. Doar că, pentru toate astea plătești comisioane lunar. Iar unele persoane nici nu își permit, nici nu le prea au cu tehnologia.

Cunosc multă lume care încă nu folosește un smartphone. Ce să mai spunem de un cont de Gmail sau de aplicația George de la BCR (exemplu aleatoriu).

Și tu primești corespondența tuturor vecinilor?

Dincolo de toate cele mentionate mai sus, e ilegal să deții corespondența cuiva. E ilegal să ți-o însușești, dar despre asta vorbim mai pe larg cu altă ocazie.

Acum, pentru ilegalitatea asta, cine e tras la răspundere? Destinatarul, care are căsuța poștală plină? Sau poștașul care a vrut să termine repede de livrat plicurile și nu a ținut cont de gravitatea faptei lui.

Fiecare articol pe care îl scriu legat de ce se mai întâmplă în jurul nostru, are și o lecție la bază.

Ce voi face cu privire la căsuța poștală

Luni, la prima oră, merg la oficiul poștal Otopeni cu poza realizată la căsuța poștală. De asemenea, merg și la furnizorul de gaze, să vedem prin cine livrează corespondența. Mă interesez cine livrează pe zona mea. După care, solicit în scris să primesc o soluționare. În calitate de cetățean român și plătitor de taxe, normal, în cazul poștei. Și de cetățean român, pur și simplu, în cazul firmelor private.

Nu mă interesează o sancțiune sau o mustrare. Ci pur și simplu, de luni, fiecare cetățean să primească corespondența așa cum se cuvine. Așa cum e normal.

Altminteri, tot ce se livrează în căsuța mea poștală, strâng și duc înapoi la Poștă sau la sediul firmei de curierat.

ABONEAZĂ-TE LA YOUTUBE NOOBZ

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!