More

  Google Stadia este serviciul de streaming pentru jocuri

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Google Stadia este o platformă de jocuri care permite să te joci orice joc, de oriunde de-ai afla. Este un fel de Netflix al jocurilor. Serviciul va fi lansat în cursul acesui an.

  Anunțul a fost făcut în cadrul Game Developers Conference. Google face un pas foarte mare în industria jocurilor video. Google Stadia este un serviciu de streaming care va oferi orice joc, fie că este vorba de PC sau Android. Aceste jocuri vor fi disponibile prin Chromecast-urile Google.

  În momentul de față nu avem informații referitor la prețul unui abonament. Singurul lucru „cert” este că serviciul va fi disponibil anul acesta.

  În primă fază, Google Stadia va oferi mai multe jocuri pentru PC. Jocurile vor rula pe serverele Google, iar comenzile sunt prteluate prin controllere.  Google a prezentat și un astfel de controller, alături de o interfață de streaming. Obiectul central este butonul „play”. Dacă este apăsat în orice browser, jocul începe în mai puțin de 5 secunde. Nu sunt necesare descărcarea și instalarea fișierelor sau a altor actualizări.

  Google Stadia va putea fi folosit și cu tastatură și mouse

  Pe lângă utilizarea controllerului Google Stadia, oficialii au confirmat că vor putea fi utilizate și tastatura cu mouse. Cu toate acestea, controllerul aduce o serie de avantaje, cum ar fi butoane dedicate pentru streaming-ul pe YouTube, ori înregistrarea pentru a încărca clipul mai târziu. Google Assistant va fi și el prezent, la un buton distanță. Asistentul va putea fi controlat prin intermediul unui microfon încorporat în controller.

  Unreal și Unity vor oferi support pentru platforma Stadia. id Software a anunțat că și Vulkan va oferi support. Dezvoltatorul a anunțat că în câteva săptămâni va reuși să porteze codul neterminat pentru Doom Eternal, pe noua platformă Google Stadia. Acesta va rula la rezoluție 4K cu 60 de cadre pe secundă.

  Ideea unei platforme de streaming nu este nouă, dar urmează să vedem cât succes va avea Google cu Stadia.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.