More

  Ne îngrijim cantitativ sau calitativ? Cât plătim pe produse

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Ne îngrijim cantitativ sau calitativ? Cât plătim lunar pe produsele de curățare și îngrijire?

  Citeam astăzi un sondaj cu privire la câți bani dau românii pe produse de îngrijire personală. În continuare, stăm destul de slab la acest capitol. Dat fiind că doar 5% dintre respondenți afirmă că alocă lunar peste 300 lei pentru asta.

  30,7% dintre cei care au participat la sondaj spun că lunar alocă între 100 – 200 lei pentru produse de îngrijire personală. E mult, e puțin? Depinde!

  Dacă ești bărbat, e acceptabil. Dacă ne referim strict la șampon și balsam de păr, gel de duș, pastă de dinți și apă de gură. Deși, știm bine că un produs de îngrjire de calitate poate, de multe ori, să coste cât un parfum.

  Cumperi produse de îngrijire și cosmetice din supermarketuri, cum fac 9 din 10 respondenți (86%)? Atunci, poți să-ți procuri tot ce ai nevoie la un buget accesibil. Întrebarea este: cumperi calitate sau alegi orice, bazat pe ce reclame vezi la TV sau online?

  Ne îngrijim cantitativ sau calitativ?

  Spre exemplu, îți cumperi șamponul Pantene pentru că influencerul preferat face reclamă la el. Dar, oare în viața reală acest influencer folosește acest șampon cu adevărat? Personal, am încercat la un moment dat Pantene, am încercat și Head&Shoulders. Dar mi-am distrus scalpul și firul de păr, pentru că produsele acestea mi-l uscau extrem de tare.

  Acum, folosesc ceva produse suedeze, vegane. Dacă vă interesează marca, discutăm în comentarii. Nu despre asta este subiectul acestui articol. Prefer să ne concentrăm pe compromisurile pe care le facem.

  Noi, românii, în general, facem multe compromisuri când vine vorba de tot ce ne face bine. De cele mai multe ori, compromisurile sunt din cauza banilor. Sondajul arată că ne-am schimba obiceiurile de consum bazat pe calitatea produselor. Cum de altfel, am fi dispuși să cumpărăm o cantitate mai mare de produse dacă, în acest fel, am face economii.

  Românii cumpără cu frecvență mare produse de strictă necesitate, precum săpunul, șamponul și pasta de dinți. În schimb, mai puțini sunt interesați de tratamente pentru păr și ață dentară. Unul dintre motive ține de costurile mai ridicate ale produselor din cea de-a doua categorie.

  Nu știu cum stăm la capitolul statistici pentru dispozitive de curățare și îngrijire. Sau pentru cele de hairstyling. Probabil, la fel de trist. Desigur, consumerismul există și se va dezvolta. Doar că, în România pare să se dezvolte mai degrabă cantitativ decât calitativ. Cel puțin, asta se vede în cifre. E posibil să mă înșel.

  Sondajul de opinie a fost realizat în online, la solicitarea ImportDirect.ro. Acesta s-a desfășurat la finalul lunii martie 2019, pe un eșantion de 1.826 de respondenți. Aceștia au vârste peste 18 ani și sunt din mediul urban. Marja de eroare a sondajului este de +/- 2%.

  Foto Lubomirkin pe Unsplash

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.