More

  The Perfect Date este încă un film cu adolescenți pe Netflix

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Netflix s-a gândit că e nevoie de un nou film cu adolescenți pe platformă. Așa că, aici și-a făcut loc The Perfect Date cu Noah Centineo (Brooks).

  Un film cu adolescenți destul de slab, dacă mă întrebi pe mine. Dar, suficient de bun de vizionat într-o zi în care vrei să-i dai shut down creierului.

  Din când în când, mă uit la filme cu adolescenți. Și ce dacă nu mai fac parte de mult din publicul țintă. Voi rezona sigur cu cel puțin un personaj, pentru că am fost la rândul meu adolescentă.

  The Perfect Date este un film decent cu adolescenți

  Doar că, nu se aplică atât de mult la stilul adolescentului român. Acum, pe bune, de câte ori o să vezi un elev român de liceu care folosește o aplicație să strângă bani de facultate?

  În America, da. Se potrivește de minune. Am multe cunoștințe de acolo care povesteau despre liceu și se potrivesc chiar foarte bine unele scene din film cu istorisirile lor.

  Nu știu cum se face, dar în fiecare film cu adolescenți din America există cel puțin o fată bogată și răsfățată. În cazul The Perfect Date o avem pe Celia.

  Dar să fim sinceri

  Dacă te uiți la statisticile din SUA, cea mai mare parte dintre tineri nu își permit să meargă la facultate. Trebuie să strângă bani de la toate rudele, să doarmă în rulote, în cazuri fericite, sau pe stradă. Viața la căminul facultății e deja lux acolo.

  Brooks visează să meargă la Yale, să schimbe lumea. Așa că, se vinde pe post de escortă non-sexuală. La schimbul unui tarif rezonabil, iese cu fete care se pregătesc pentru întâlnirea perfectă. Cum se face, cum nu se face, Celia dă de el în aplicație, fără ca măcar să știe cum se numește respectiva aplicație și care e numele fictiv al lui Brooks.

  Personajul principal masculin se transpune cu ușurință în ceea ce își doresc cei din jurul lui. Astfel, realizează că nu știe cine este el cu adevărat. Iar de aici începe intriga The Perfect Date. Este obsedat de Yale, deși Universitatea din Connecticut îl așteaptă. Este atras de Shelby (Camila Mendes sau Veronica din Riverdale). Iar din capul locului știi că e o tensiune aparte între el și Celia (Laura Murano).

  Din păcate, tot filmul se bazează pe clișee. Acțiunea e ternă, nu se întâmplă nimic complicat, nu ai nicio scenă cu emoție intensă. Știi exact ce se va întâmpla în următorul moment. Chiar dacă ”ai fost să uzi buretele”, nu e nevoie să pui filmul pe stop. Te prinzi din mers ce s-a întâmplat.

  Lecția The Perfect Date, ascunsă adânc în film

  La bază, vorbim despre instabilitatea identității adolescentului modern. Filmul trece prin toate etapele firești ale vârstei de 16 – 18 ani. Ai și câteva glumițe nevinovate și puțin romantism. E un film cu adolescenți light ca o Coca-Cola fără zahăr.

  Dacă obișnuiști să vizionezi filme cu adolescenți din când în când, o să spui: ”meh, e ok”. Dar, dacă îți vei mai aduce aminte de el sau nu, asta rămâne de văzut.

  Abonează-te la YouTube Noobz

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.