Cum faci pe cineva fericit de Paște 2019

Mădălina Gănescu
- 19.04.2019, 14:52 în Lifestyle
15

SHARES
cum faci fericit pe cineva

În preajma sărbătorilor avem ocazia să fim mai buni. Pentru că, să recunoaștem, viața dură și realitatea, de cele mai multe ori nu ne permit să fim la fel de buni cum ne-am dori. Dacă te întrebi cum faci pe cineva fericit de Paște 2019, îți răspund în rândurile ce urmează.

Când problemele cotidiene îți apasă pe umeri și ratele la casă bat la ușă, îți este greu să mai fii mână largă. Dar, nu trebuie să fii mână largă pentru a face pe cineva fericit.

Cultura japoneză ne învață cum, din puținul nostru, putem face pe cineva fericit.

Cum faci pe cineva fericit cu ajutorul artei Feng-Shui

Nu intru în detalii despre feng shui. Vă spun, în mare, ce ar trebui să știți. Scopul acestui stil de viață este de a crea armonie în viețile noastre.

Feng shui-ul încearcă să reechilibreze forțele care se manifestă local. Cu scopul de a ameliora sănătatea, prosperitatea și comportamentul persoanelor.

Un qi pozitiv aduce noroc, iar un qi negativ înclină celălalt taler al balanței.

Poți să lucrezi la crearea unui qi pozitiv și, în același timp, îi poți face fericiți pe cei din jur. Cum faci fericit pe cineva prin arta feng shui? Simplu!

Inventariază și dă mai departe

În săptămâna patimilor e momentul oportul să faci un inventar detaliat al lucrurilor din casa ta. Noi, așa facem de ani de zile și ne bucurăm ori de câte ori putem face o nouă persoană fericită.

Punem pe hârtie lucrurile pe care nu le mai utilizăm. Și facem asta ca să ne dăm seama cât de multe lucruri deținem și câte ne sunt utile, de fapt.

Împărțim obiectele pe categorii

Haine de vară, haine de iarnă, încălțăminte. Ca de altfel și genți/ghiozdane, rochii, scule, obiecte de decor, produse de bucătărie, etc.

Anual, lista e suficient de lungă să putem face pe cineva fericit. Există lucruri pe care decidem să le păstrăm până la Crăciun, din categoria ”poate ne trebuie”. Și, mai sunt acele lucruri pe care știm sigur că nu le vom mai folosi. Dar, de care cineva are nevoie.

Cum fac pe cineva fericit în oricare zi din an

Dacă au trecut 3 luni de zile și nu am folosit un obiect, sigur îl oferim cadou cuiva. Fie că este vorba despre produse de tehnologie, haine sau obiecte de bucătărie.

Am persoane dragi, cărora știu că le vor fi utile, dar nu își permit să le achiziționeze. Iar, din când în când, mai ofer din lucruri mele și străinilor.

Sunt sute de oameni care au nevoie de o haină pe care să o îmbrace. Ca de altfel și de produse alimentare sau de o oală în care să gătească.

Ori de câte ori fac curățenie generală, constat că sunt o mulțime de lucruri la care pot să renunț. Dacă aflu că cineva e nevoiaș, tot ce îmi doresc este, din puținul meu, să îl fac fericit.

Moduri în care poți face pe cineva fericit de Paște 2019

Adună gașca de prieteni și strângeți bani pentru familii nevoiașe. Dacă vreți să oferiți doar produse noi, acest lucru este posibil. Unde-i unul, nu-i putere. Unde-s mulți se vede diferența.

Strânge donații în bani și produse care nu vă mai sunt vouă utile. Dar, și în primul caz și în al doilea, asigură-te că totul este transparent. E bine să nu iasă discuții. Păstrează chitanțele și pentru fiecare sumă oferită, cere semnătură. Am asistat la cazuri în care o cauză umanitară s-a transformat în motiv de ceartă.

Alege o familie nevoiașă și donează haine și obiecte din casa ta care nu-ți mai sunt de folos. Asigură-te că sunt curățate, sunt într-o stare bună și pot fi utilizate o bună perioadă de timp după ce le-ai oferit.

Da, există și varianta în care poți să vinzi ce ai. Dar, depinde care îți sunt prioritățile. Cum faci fericit pe cineva de Paște 2019 ține doar de tine. Poți să vinzi lucrurile și parte din sumă să o donezi cuiva care are nevoie de bani.

Cum faci fericit pe cineva prin The Empty Shop

Să spunem că, nu ai timp să curăți hainele și să le pregătești pentru a fi donate. Anul acesta, la fel ca anul trecut, Promenada, OMO, Coccolino și Crucea Roșie te ajută să faci fapte bune.

Dacă ai haine de care ai uitat de când nu le-ai mai purtat, e clar, sunt de donat. Pune-le într-o sacoșă/cutie/un sac și mergi cu ele în The Empty Shop din Promenada Mall, aflat pe Calea Floreasca 246B, etaj 1.

Începând cu data de 24 aprilie 2019 până pe 19 mai 2019, poți da mai departe din inimă.

Ține cont că, arta feng shui spune că energia ta va sta stocată în trecut. Așa că, e momentul să faci loc în viața ta lucrurilor noi.

Tu vei crea echilibru în viața ta, iar The Empty Shop va umple golul din miile de familii aflate la nevoie.

În final, indiferent de forma aleasă, încearcă să faci pe cineva fericit de Paște. Fie că e vorba de o masă caldă, o haină nouă sau din garderoba personală sau de obiecte de casă.

Ne costă atât de puțin să fim buni. Dacă aveți în plan să veniți marți în Promenada la The Empthy Shop, ne vedem acolo. Dați un semn în comentarii, poate bem și o cafea.

Abonează-te la YouTube Noobz

Foto de Dan Gold pe Unsplash

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!