More

  Jocuri video ce au intrat în istorie

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Dacă aruncăm o privire pe worldometers.info, putem observa fără prea mare dificultate că în ultimele 24 de ore s-au cheltuit peste 120 de milioane de dolari pe piața jocurilor video, semn clar că avem de-a face cu o industrie înfloritoare.

  Dar oare câți dintre cei mai tineri știu ce jocuri video au scris pagini de istorie în acest domeniu? Haideți să vedem care sunt cele mai populare jocuri video din istorie, conform unui material realizat de exp.gg, în urmă cu câteva luni.

  1. Tetris

  Cu peste 170 de milioane de copii vândute de-a lungul timpului, Tetris rămâne de departe cel mai bine vândut joc video din istorie, deși acțiunea jocului în sine presupunea (pe scurt) doar așezarea unor piese compuse din pătrățele, unele peste altele.

  Tetris a fost creat de rusul Alexei Pajitnov în iunie 1985, denumirea sa provenind de la cuvântul grecesc ,,tetra’’ – patru. Popularitatea sa uriașă a fost alimentată și de apariția primelor dispozitivelor de gaming portabile (de mână) pe care acesta putea fi jucat.

  2. Minecraft

  Lansat în 2011, Minecraft a fost vândut în peste 140 de milioane de exemplare (PC, Mac, console, mobile) de-a lungul celor 8 ani în care a fost jucat de milioane de adolescenți și nu numai. Inițial, jocul a fost dezvoltat de Markus Alexej Persson, iar apoi de compania suedeză Mojang.

  În linii mari, Minecraft oferă celor ce îl joacă posibilitatea de a construi din celebrele cubulețe pixelate aproape orice își imaginează, în cadrul unui univers digital. Anul 2019 ar trebui să fie unul de referință pentru fanii jocului, deoarece este cel în care se lansează filmul Minecraft: The Movie, regizat de Rob McElhenney.

  3. Grand Theft Auto

  Lansat pentru prima oară în anul 1997 de compania Rockstar Games, GTA este un joc video din categoria acțiune-aventură, vândut și el în aproape 100 de milioane de exemplare.

  În ciuda faptului că nu a fost privit cu ochi îngăduitori de toată lumea (din cauza violenței și înjurăturilor), Grand Theft Auto a ajuns la a 5-a serie, a treia realizată 3D, primele două beneficiind de grafică 2D.

  Vocile personajelor din joc aparțin multor celebrități: Ray Liotta, Burt Reynolds, Dennis Hopper, Samuel L. Jackson, Debbie Harry, Phil Collins, Axl Rose și mulți alții. De notat ar mai fi faptul că jocul este încadrat de PEGI (Pan European Game Information) la categoria 18+, astfel că nu ar trebui să fie jucat de minori.

  4. Wii Sports

  Cea de-a cincea consolă produsă de compania Nintendo, Wii, a fost lansată la finalul anului 2006 și a înregistrat un uriaș succes în întreaga lume, fiind vândută în peste 83 de milioane de exemplare pe toate platformele.

  Este și normal să fie așa, deoarece a revoluționat modul în care jocurile video au fost jucate.

  Jumătatea primului deceniu al secolului 21 pare să fi fost de bun augur pentru dezvoltatorii de jocuri, tot în cea perioadă, mai precis în martie 2005, compania Green Tube lansând primul din seria de Jocuri Book of Ra.

  Deși vorbim despre un joc video dintr-o cu totul altă categorie, sloturi, trebuie să spunem că Book of Ra este unul din cele mai celebre jocuri de tip ,,pacanele’’ mai ales în mediul offline, fiind nelipsit din mai toate barurile, cazinourile, sălile de jocuri și casele de pariuri stradale din România și nu numai.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.