More

  Microsoft dă de furcă agențiilor de publicitate

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Microsoft dă de furcă agențiilor de publicitate. Compania dezvăluie o serie de noi funcții pentru browserul Edge Chromium.  Cea mai nouă îmbunătățire este ”IE Mode” pentru Edge. Aceasta permite companiilor să încarce site-uri vechi direct în browser-ul Edge Chromium. Totul, doar folosind motorul de randare al Internet Explorer.

  O funcție gândită special pentru companii

  Microsoft construiește IE direct în Edge pentru a obține acest lucru. Astfel încât, companiile să nu mai fie forțate să folosească direct IE pentru site-uri interne vechi.

  ”Vom face asta total insesizabil”, explică Joe Belfiore de la Microsoft pentru The Verge. Versiunea existentă a Edge va deschide Internet Explorer 11 pe Windows 10. Care, de altfel, era o interfață separată și nu funcționa bine pe website-urile moderne.

  Noul mod IE încarcă conținutul în Edge, astfel încât nu vei putea să vezi diferența. Desigur, în afara unui logo IE mic din tab care indică faptul că modul respectiv este activ.

  Noul mod IE este conceput exclusiv pentru companii. Belfiore recunoaște că este un pitch bun să determini companiile să folosească Edge Chromium în loc de combinația Chrome și Internet Explorer.

  ”Avem un browser pentru voi care se actualizează periodic. Care merge pe Windows 7 și Mac, care face față unui cod personalizat a unei noi pagini web și are Microsoft Search și IE încorporat.”, spune Belfiore.

  Microsoft permite companiilor să personalizeze pagina New Tab pentru Edge Chromium. Asta implică un logo custom al companiei, opțiunea de a încărca niște site-uri în tab-uri și integrarea cu Microsoft Search și Office 365.

  Și ceva pentru utilizatorul clasic de internet

  Microsoft construiește o nouă funcție Collections pentru Edge Chromium. Este, de departe, cea mai interesantă îmbunătățire a Edge de până acum. Aceasta este gândită pentru ca utilizatorii web să poată să strângă cu ușurință text, imagini și informații de pe internet într-o notiță.

  De fapt, trece dincolo de notița clasică. Microsoft leagă imaginile pe care le introduci în colecții și textul în referințe la website-urile originale, unde le-ai găsit.

  collections

  Microsoft dă de furcă agențiilor de publicitate

  Compania vrea să blocheze orice tracker web care te urmărește online. ”Îți vom oferi, ție, utilizatorului, control asupra intimității și încercăm să îți explicăm într-o manieră clară.”, spune CEO-ul Satya Nadella. Prin asta, Microsoft dă de furcă agențiilor de publicitate, sau cel puțin așa pare.

  Microsoft creează o singură pagină în Edge pentru intimitate. Aici, utilizatorii vor putea să aleagă dintre trei nivele diferite: fără restricții, echilibrat și riguros.

  Toate trei sunt create pentru a bloca orice tracker web rău-intenționat de pe internet. Fără restricții permite orice trackerilor web. Modul echilibrat, care este implicit, blochează trackerii de pe site-urile pe care nu le-ai vizitat încă. Modul riguros blochează orice tracker, ceea ce înseamnă că nu vei mai fi urmărit de publicitate.

  Implementarea Microsoft este special gândită pentru tracherii de reclame. Aceasta nu va bloca tot conținutul de reclame, după cum explică Belfiore. Asta înseamnă că se aseamănă extensiilor de la terți precum Ghostery. Dar, nu va bloca toate elementele de reclamă pe care le vezi pe pagină.

  Nu știm când vor fi disponibile toate funcțiile noi ale Edge. Momentan, avem parte de un preambul și vom reveni cu detalii pe măsură ce evoluează lucrurile. Poți descărca și testa browser-ul Edge Chromium, dacă ești interesat.

  Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz

  Foto de Tadas Sar pe Unsplash

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.