More

  Infecția urechii poate fi diagnosticată cu o aplicație

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Poți depista infecția urechii cu ajutorul unei aplicații pentru smartphone și a unui con din hârtie. Cercetătorii dezvoltă o aplicație pentru smartphone care să depisteze simptomele unei infecții în ureche.

  Aplicația încă este testată și necesită certificare din partea Administrației Alimentelor și Medicamentelor, înainte să intre pe piață. Potrivit Science Translational Medicine, smartphone-ul poate să performeze la fel de bine ca un test scump în cabinetul medicului.

  Există mii de aplicații legate de sănătate. Însă, aceasta este diferită prin faptul că utilizează microfonul și speakerul telefonului pentru a oferi un diagnostic.

  Infecția urechii se depistează ușor

  ”Tot ce trebuie să faci pentru a depista lichidul din ureche este să folosești sunetul.”, spune Justin Chan, absolvent al Paul G. Allen School of Computer Science & Engineering la University of Washington din Seattle.

  Pentru a se concentra pe sunet, fizicienii și părinții au creat un con mic din hârtie. Important este să intre conul din hârtie în canalul urechii. Aplicația trimite apoi vibrații scurte și fine de sunet, ”ca ciripitul păsărelelor” în ureche, spune Chan.

  Conul preia ecoul sunetului, iar aplicația îl analizează. Dacă există lichid în spatele timpanului, ecoul va suna diferit față de ecoul dintr-o ureche sănătoasă. Un algoritm din telefon depistează acest lucru aproape instant.

  Chan folosește un pahar de vin ca exemplu. „Dacă un pahar de vin este gol sau jumătate plin, bătând în el va produce un sunet diferit.”, spune el. ”Este fix același lucru pe care îl facem cu instrumentul nostru.”

  Aproximativ 50 de copii au primit un control al urechilor cu aplicația. Unii dintre aceștia au avut nevoie de operație la timpan, lucru ce a permis doctorilor să verifice rezultatele aplicației. Oamenii de știință spun că aplicația a avut dreptate aproximativ 85% din timp, comparat cu tehnologia utilizată în prezent în clinicile de otolaringologie.

  Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.