More

  Japonia rămâne fără numere de telefon

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Japonia rămâne fără numere de telefon, așa că inventează unele mai lungi. Ministerul Telecomunicațiilor din Japonia plănuiește să creeze 10 miliarde de numere de telefon formate din 14 cifre. Asta după ce s-a ajuns la concluzia că numerele formate din 11 cifre ar putea să se termine până în 2022.

  Potrivit Japan Times, propunerea a fost deja acceptată de trei dintre cei mai mari operatori de telefonie mobilă din Japonia. NTT Docomo, KDDI și SoftBank sunt de acord că trebuie să se ia măsuri. Numerele ar putea fi introduse în circulație înainte de finalul anului 2021.

  Japonia rămâne fără numere de telefon – Cele noi vor avea prefix ”020”

  Cele 10 miliarde de numere de telefon noi vor începe cu prefixul ”020”. Este același prefix pe care Japonia îl folosește în prezent pentru dispozitivele IoT (Internet of Things).

  Deși au fost introduse la începutul anului 2017, 32.6 milioane cu prefixul ”020” au fost deja atribuite până la finalul lunii martie 2019. Totalul numerelor era de 80 de milioane cu acest prefix.

  Rețeaua 5G urmează să se lanseze în Japonia în 2020. Astfel, numărul de dispozitive conectate ar putea să crească. Acest lucru va pune și mai mare presiune pe totalul de numere de telefon disponibile.

  Această problemă nu este specifică Japoniei. În 2014, în Marea Britanie au existat zone în care utilizatorii au început să includă un prefix din cinci cifre, caracteristic zonei, pentru a lansa apeluri.

  Recent, Ofcom din Marea Britanie a început să analizeze dacă să renunțe definitiv la coduri, ca răspuns la mutarea cetățenilor la rețele de telefonie bazate pe IP.

  Japonia nu va fi singura țară care va trebui să regândească cum să producă suficiente numere de telefon pentru fiecare dispozitiv din rețea. Numerele mai lungi se potrivesc la dispozitivele IoT, dar sunt o mare provocare în cazul smartphone-urilor.

  Ce părere ai despre situația din Japonia? Crezi că ar exista și alte soluții mai bune de creare a unor numere de telefon noi?

  Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.