Un taxi zburător electric poate zbura cu 300 km/h

Mădălina Gănescu
- 16.05.2019, 21:42 în Evoluţie
10

SHARES
Un taxi zburător electric

Un taxi zburător electric poate zbura cu 300 km/h. Destul de multe start-up-uri testează taxi-urile zburătoare. Totuși, Lilium iese în evidență prin design-ul unic, asemeni avioanelor, și a siguranței sale.

Compania a dezvăluit un prototip complet nou și a finalizat primul test de succes cu o aeronavă. Prin intermediul unui video, Lilium prezintă momentul în care aeronava decolează vertical, zboară deasupra pământului, iar apoi aterizează.

Noul prototip de taxi de la Lilium are o cabilă ovală și 36 de motoare electrice integrate în aripi și coadă. Coada seamănă cu o aripă mai mare, dacă este să analizăm design-ul per ansamblu.

Fiecare motor are o singură parte mobilă, potrivit companiei și nu există elice sau cârmă. Partea interesantă la acest taxi zburător este că poate decola vertical, la fel ca o dronă, dar apoi folosește aripile pentru a se ridica, la fel ca un avion.

Un taxi zburător electric poate atinge 300 km/h

Acest lucru permite un zbor mai rapid la până la 300 km/h, folosind 10% din cei 2000 de ai putere disponibili.

În același timp, aeronava poate opera timp de o oră, la un zbor mediu de 300 km/h. Ceva mai mult decât poate oferi prototipul EHang, spre exemplu. De asemenea, modelul Lilium a depășit inclusiv prototipurile Airbus și Bell/Uber, atât la viteză, cât și la distanță.

Aeronava va avea capacități de zbor autonome, dar Lilium plănuiește să aibă și un pilot uman la bord. Compania crede că acest lucru va ajuta la trecerea mai rapidă peste testele de certificare ale aeronavei. Pentru moment, sunt așteptate aprobări din partea Agenției pentru Siguranța Aviatică Europeană. Este necesară inclusiv o certificare FAA la un moment dat.

Aeronava va putea transporta 5 pasageri și bagajele acestora, împreună cu un pilot. Pentru a beneficia de un zbor la comandă, vei putea folosi aplicația Lilium. Compania plănuiește să ofere zboruri din Manhattan în aeroportul JFK în 10 minute pentru aproximativ 70 de dolari.

Lilium speră să lanseze taxi-ul zburător pentru comercial până în 2025.

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!