More

  Camionul autonom Einride T-Pod este testat în Suedia

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Camionul autonom Einride T-Pod este testat în Suedia. Start-up-ul Einride a început să testeze camionul autonom de marfă pe un drum public din Suedia. Eiride T-Pod a început prima dintre multele curse de licrare zilnice în Jönköping.

  Camionul cântărește 26 de tone și a fost prezentat inclusiv la Mobile World Congress 2019. Acesta este operat în totalitate de la distanță prin rețeaua 5G. Vehiculul nu are un șofer în cabină pentru situații de urgență.

  De mai multe ori pe zi, camionul T-Pod va călători pe o distanță de 300 de metri sau mai puțin. Traseul va fi de la un depozit la un terminal care face legătura cu o clădire.

  Einride spune că testul se va finaliza la sfârșitul anului 2020. Este prima dată când un camion fără șofer de rezervă a primit acordul să circule pe drumurile publice.

  Camionul autonom Einride T-Pod poate atinge 85 km/h

  T-Pod poate să circule cu viteză de până la 85 km/h. Totuși, Agenția de Transport din Suedia va permite doar viteze de 5 km/h pe durata testării.

  ”Permisiunea pe drumurile publice este primul pas spre a determina tot mai multe companii să folosească vehiculele autonome.”, consideră Robert Falck, CEO Einride.

  ”Când vine vorba de vehicule autonome, Statele Unite ale Amercii va fi punctul de pornire”, spune Falck pentru Reuters.

  Ce părere aveți despre posibilitatea de a nu mai fi nevoie de un șofer de tir să coordoneze vehicului din interior? Desigur, camionul tot va trebui să fie condus de cineva, dar de la distanță. Astfel, vor lua naștere noi locuri de muncă. Totul ține de adaptarea oamenilor la noi mijloace de lucru.

  Cândva, poate nu în următorii zeci de ani, dar în câteva sute de ani, mașinile ar putea să zboară, iar oamenii să fie înlocuiți de roboți. Nu e nimic concret, dar nu putem exclude această ipoteză.

  Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.