More

  Ce partid politic te targetează cu mesaje în social media

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Poți să afli ce partid politic te targetează cu mesaje în social media dacă folosești Who Targets Me. Este vorba despre o extensie pentru browserele Chrome și Firefox. Aceasta te ajută să afli ce formațiuni politice au mesaje care te vizează în social media.

  UPDATE! Am instalat și noi extensia Who Targets Me. Și, deși am introdus date diferite, și eu și Cristi, am primit aceleași statistici. Mai mult de 100 de utilizatori din România folosesc extensia. Pe zona în care mă aflu, pe baza codului poștal, se pare că PSD și PNL desfășoară campanii care ne targhetează. Dar, e un pic neclar dacă extensia oferă date bazat pe IP sau pe fiecare individ în parte. Spre exemplu, eu am fost targetată mult de USR, nu văd cum apar la interes și targetare exponențială PNL, urmat de PSD.

  Trebuie să folosim Facebook pentru mai multe zile, astfel încât datele să fie relevante. Se pare că, PNL targetează 100% femei, iar PSD 100% bărbați pe zona în care ne aflăm.

  Dacă îți instalezi extendia Who Targets Me, poți urmări modul în care partidele își fac campanie online. Poși să-ți creezi un profil anonim, în care să înscrii datele tale sau date inventate. Astfel, urmărești ce partide targetează femeile și/sau bărbații și care este categoria de vârstă către care se îndreaptă.

  De îndată ce ai aflat ce partid politic te targetează, poți dezinstala extensia Who Targets Me

  Who Targets Me este un software care ajută cercetătorii și jurnaliștii să înțeleagă modul în care este folosită social media în campaniile partidelor politice. Datele anonime culese sunt analizate pentru a-ți demonstra cum sunt folosite campaniile online pentru a câștiga voturi.

  Proiectul a fost fondat de Sam Jeffers și Louis Knight-Webb în 2017. Scopul a fost creșterea nivelului de transparență și încredere în societățile democratice.

  Surse de finanțare Who Targets Me:

  Joseph Rowntree Reform Trust, Open Society Foundation’s Information Programme and Democracy Fund, Universitățile Oxford. Și Sheffield Universities, Buzzfeed Germany, InternetLab din Brazilia.

  De ce era necesar un proiect precum Who Targets Me

  Oricine are un profil social media și un card bancar și vrea să manipuleze, poate targeta alegătorii cu mesaje specifice, pentru a le influența opiniile politice. Indiferent că vorbim despre candidați politici de la locale sau de o instituție de stat.

  Who Targets Me vrea să aducă un plus de transparență în acest proces. În prezent, extensia detectează reclame politice de la cele mai mari partide din: UE, Marea Britanie, SUA, Australia, Brazilia, Ucraina și Israel.

  În România și Belgia, există un număr redus de utilizatori. Dat fiind că în 6 zile au loc alegerile europarlamentare, poate vă interesează să aflați ce partid politic vă targetează în social media

  Cât despre datele tale personale din extensia Who Targets Me

  Open Rights Group colectează datele anonime și le stochează pe serverele sale, pentru a le analiza. În toate stadiile acestui proces, datele sunt protejate.

  WHO TARGETS ME PENTRU CHROME

  WHO TARGETS ME PENTRU FIREFOX

  Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.