More

  Qualcomm și Intel suspendă afacerile cu Huawei

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Qualcomm și Intel, Xilinx și Broadcom nu mai furnizează componente Huawei până la elucidarea situației companiei în SUA. Toți cei 4 producători din Statel Unite ale Americii le-au spus angajaților, potrivit Bloomberg, să nu mai furnizeze componente Huawei.

  Informația a fost oferită publicității de o sursă care a dorit să își păstreze anonimatul.

  Tot Bloomberg anunța ieri că s-a pregătit de o interdicție printr-un stoc de procesoare și alte componente esențiale. În acest moment, Huawei spune că stocul îi va permite să producă produse în continuare vreme de trei luni de zile.

  Compania chineză spune că se pregătește de o posibilă interdicție pentru acces la componente de la mijlocul anului 2018. Între timp, a lucrat la propriile procesoare pe care să le folosească pe telefoane, laptopuri și produse de rețea.

  Qualcomm și Intel sunt alte 2 companii din SUA care nu mai fac afaceri cu Huawei

  Suspendarea vine în urma deciziei Google de a întrerupe licența Android cu gigantul de tehnologie chinez. Asta în urma unui ordin executiv care interzice companiilor din SUA să folosească echipamente de telecomunicație produse de companii care pot reprezenta un risc la siguranța națională.

  Până se clarifică acțiunile recente ale guvernului SUA și se fac pașii necesar pentru a se stabili soarta Huawei, Android face un anunț pe Twitter. Android informează că ”servicii precum Google Play și securitatea Google Play Protect vor continua să funcționeze pe dispozitivele Huawei de pe piață.”

  Întreruperea licenței înseamnă că Huawei va mai avea acces doar la versiunea open source a Android. Sau la AOSP, pentru Proiectul Android Open Source), o versiunea limitată a sistemului de operare mobil.

  South China Morning Post anunța în aprilie că Huawei a dezvoltat propriul sistem de operare pentru smartphone, tabletă și PC.

  Intel a refuzat să comenteze pe marginea subiectului. Qualcomm, Broadcom, Xilinx au fost contactate pentru o poziție oficială.

  Situația Huawei în SUA va avea un impact major inclusiv asupra pieței din Europa. Pentru moment, rămâne de văzut dacă se va stinge valul din tensiune din SUA și dacă sunt șanse ca problemele să se manifeste global.

  Situația Huawei în SUA printr-un video de un minut


  Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.