More

  Se întâmplă în tech duminică, 16 iunie 2019

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Ce se întâmplă în tech duminică, 16 iunie 2019?  Nu a fost o zi în care să nu aflăm ceva nou. Cei obsedați de monitorizarea somnului află cât de nocive pot fi brățările, când nu sunt folosite corect. Impossible Foods nu reușesc să furnizeze suficienți Imposible Burgeri pentru a satisface cererea, iar Tesla vinde mașini rulate. Avem și alte știri interesante, dar haideți să le luăm pe rând.

  Brățara de monitorizare a somnului ar putea agrava insomniile

  Cei care își monitorizează somnul și-ar putea face mai mult rău decât bine. Datele incorecte și obsesia pentru a obține un scor bun pot duce la stări de anxietate.

  Aplicațiile de monitorizare a somnului determină dacă te odihnești suficient. În unele cazuri se ajunge ca utilizatorii să exagereze de dragul statisticilor. Unii utilizatori ajung să petreacă mai mult timp în pat pentru a obține un scor cât mai bun, dar raportează și probleme care de fapt, nu există.

  Producătorii își apără produsele și spun că nu acestea sunt cele care oferă date eronate. Utilizatorii tind să exagereze pentru a obține scoruri cât mai bune. În acest fel, îndrumările bazate pe date false sunt cele care determină un rezultat viciat.

  Cu toate acestea, brățările de monitorizare nu sunt atât de exact în stabilirea unui diagnostic. Fără anumite standarde și reguli, monitorizarea somnului prin dispozitive va avea mereu probleme.

  Se întâmplă în tech duminică - brațara fitness

  Imposible Foods are probleme în a ține pasul cu cererea mare de Imposible Burger

  Imposible Burger devine un fenomen. Producătorului îi este tot mai greu să țină pasul cu cererea tot mai mare. Curând, chifteaua din legume care imită carnea ar putea deveni imposibil de găsit.

  În SUA, lanțurile de restaurante Red Robin și White Castle duc lipsă de aceste produse, pe fondul cererii foarte mari. Doar 2 restaurante din 12 aveau disponibil în oferta sa Imposible Burger.

  Este o problemă mare pentru Imposible Foods, care se chinuie să sporească capacitățile de producție. Rivalul “Beyond Meat” abia așteaptă să umple golul pe care Imposible Foods îl lasă liber.

  Criza a pornit odată cu lansarea oficială în lanțurile de restaurante Burger King. Până la finalul anului, Imposible Burger ar trebui să fie disponibil în toate cele 7300 de locații din SUA.

  Purtătorul de cuvânt al Imposible Foods spune că, Burger King nu are nicio vină  în lipsa produselor în restaurante. White Castle spune, pe de altă parte, că Imposible Burger va reveni nu mai târziu de 17 iunie 2019.

  În mai puțin de 1 an, Imposible Foods promite că produsele sale vor fi disponibile și în supermarket-uri. În acest mod, oamenii vor putea prepara acasă burgerul vegetal care aproape că are gust de carne.

  Se întâmplă în tech duminică - Impossible Burger

  Niantic Labs acționează în judecată un grup de hackeri care ar fi ajutat jucătorii să trișeze în Pokemon Go

  Niantic Labs, creatorul jocului Pokemon Go acționează în judecată Global++ pentru crearea unor versiuni neautorizate ale jocului. Global++ ar fi o asociație de hackeri care ar fi oferit jucătorilor un avantaj competitiv în joc.

  Grupul ar fi creat versiuni ale jocului și le-ar fi promovat pe YouTube. Niantic Labs speră ca prin acțiunea legală grupul Global++ să oprească distribuirea versiunilor modificate.

  Procesul coincide cu viitoarea lansare a jocului Harry Potter: Wizards Unite. Potrivit Niantic, deja există o versiune Potter++ dezvoltată de Global++ care ar putea afecta succesul jocului.

  Nu este prima acțiune de acest fel, demarată de Niantic Labs. Este una dintr-un lung șir de acțiuni îndreptate către utilizatorii care trișează. În 2018, dezvoltatorul a mers până la a șterge pokemoni din contul unor utilizatori care i-au obținut prin metode îndoielnice.

  Procesul intentat este modul prin care Niantic Labs vrea să protejeze investiția de milioane de dolari în viitorul joc Harry Potter: Wizards Unite.

  Se întâmplă în tech duminică - Pokemon Go

  Se întâmplă în tech duminică, 16 iunie 2019! Tesla vinde online versiunea rulată a Model 3

  Până acum, achiziționarea unui model rulat Tesla era o sarcină mai mult decât dificilă. Trebuia să găsești fie un dealer care are disponibil un asemenea vehicul, fie persoane fizice.

  Lucrurile s-au simplificat foarte mult. Tot ce trebuie să faci este să accesezi magazinul online Tesla. Producătorul de mașini electrice a început să vândă mașini rulate Model 3. Momentan, oferta este disponibilă doar pentru zona din San Francisco. Dar asta nu înseamnă că, dacă are succes, oferta nu se va fi disponibilă și în alte zone.

  Modelele rulate sunt inspectate cu foarte mare atenție și primesc fie o garanție de 4 ani sau 80.000 de kilometri, fie 2 ani și 160.000 de kilometri. Acest proces elimină problemele cauzate de proprietarii anteriori sau de uzura bateriei.

  Nu există motive să nu optezi pentru o mașină rulată, corect? Ei bine, nu este chiar așa. Tesla produce modelele actuale cu funcția “Autopilot” standard. Modelele anterioare nu beneficiau de această opțiune. Mai mult, aceste opțiuni au fost cu mult îmbunătățite. Este bine ca doritorii să țină cont și de acest aspect. Stăm cu ochii pe Tesla să vedem când ar putea acest program să ajungă și în Europa.

  Se întâmplă în tech duminică - Tesla Model 3

  Realitatea virtuală și microscopia ajută oamenii de știință să vadă bolile din interior”

  Pentru cercetători, studierea celulelor cu ajutorul imaginilor 2D nu este suficientă. Tehnologia 3D oferă foarte multe date, dar de cele mai multe ori acestea sunt greu de interpretat.

  Toate aceste provocări au o soluție foarte practică. Cercetătorii de la Universitatea Carnegie Mellon și Virginia Mason au venit cu o alternativă: permite cercetătorilor să “umple” în interiorul celulelor.

  Aceștia au combinat realitatea virtuală și microscopia de expansiune pentru a explora date celulare care ar fi fost prea complex de studiat cu orice alt procedeu.

  Cercetătorii speră ca, ExMicroVR să ofere un grad superior de a înțelege bolile. Astfel, pot fi găsite modalități noi de tratament.

  Facebook: Conținutul pentru Oculus Quest a atins vânzări de 5 milioane de dolari în numai 2 săptămâni

  Facebook nu s-a grăbit să anunțe câte dispozitive Oculus Quest a vândut. Dar a anunțat, totuși, vânzări de 5 milioane de dolari în magazinul virtual.

  Anunțul a fost făcut în cadrul conferinței Code. Facebook nu a spun nici dacă este vorba despre venituri totale sau profit brut.

  Facebook pune mari speranțe în Oculus Quest, dispozitivul este de sine stătător și nu este dependent de alt mediu. Gigantul tech speră cu acest produs să aducă realitatea virtuală în mainstream.

  Ce înseamnă această cifră pentru utilizatori? Nu prea mult. Nu știm cât din această sumă se întoarce la dezvoltatorii care trebuie să producă conținut. Cea mai mare provocare a pieței dispozitivelor de realitate virtuală este lipsa conținutului.

  Rămâne de văzut care va fi parcursul Oculus Quest. Vom vedea cât va fi nevoie pentru ca acesta să ajungă în “mainstream”.

  Oculus Quest

  Cam asta se întâmplă în tech duminică, 16 iunie 2019. Dacă mai aveți și alte subiecte interesante din tehnologie, așteptăm să ne scrieți în comentarii.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.