More

  Se întâmplă în tech sâmbătă, 15 iunie 2019

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Haideți să vedem ce se întâmplă în tech sâmbătă, 15 iunie 2019. Vorbim despre Google Pay în Marea Britanie, despre camionul autonom Vera de la Volvo, dar și despre ce se mai schimbă în algoritmii Facebook. De asemenea, aflăm cu putem depista dacă o fotografie a fost manipulată și este un fals.

  Google Pay nu mai permite utilizatorilor din UK să trimită bani prietenilor

  Folosești Google Pay să trimiți bani pritenilor? În curând acest lucru nu va mai fi permis, dacă te afli în Marea Britanie. Compania a informat utilizatorii prin email că va dezactiva această funcționalitate de transfer, Google Pay Send, în UK.

  Schimbarea își va produce efectul din 6 septembrie. După această dată, utilizatorii din UK nu vor mai putea trimite sau solicita bani prin aplicațiile Google Pay. Google Pay Send va fi dezactivat inclusiv în Gmail.

  Funcția va continua să funcționeze până la începutul lunii septembrie. Google solicită utilizatorilor să își transfere banii disponibili în cont într-un cont bancar înainte să fie dezactivată.

  Se întâmplă în tech sâmbătă Google Pay

  Se întâmplă în tech sâmbătă, 15 iunie 2019! Facebook va promova comentarii care sunt relevante pentru utilizatori

  Facebook începe să clasifice comentariile astfel încât să le promoveze pe cele mai relevante pentru utilizatori. Noul algoritm acordă prioritate comentariilor care au interacțiuni, precum și celor care au reacții din partea prietenilor persoanei care a creat postarea.

  Schimbarea se va aplica la comentariile de la postările publice de pe Pagini, dar și persoanelor cu foarte mulți urmăritori. De știut este că oricine poate opta pentru clasamentul comentariilor prin setările contului.

  Facebook va întocmi clasamentul pe baza a cât de mult interacționează oamenii în comentarii. Dar și dacă le-a plăcut conținutul publicat, au reacționat la el sau au oferit o replică. Utilizatorii vor avea în continuare posibilitatea să modereze comentariile de la postări. Aceștia le vor putea ascunde, șterge sau răspunde la ele dacă doresc.

  Se întâmplă în tech sâmbătă comentarii facebook

  Se întâmplă în tech sâmbătă, 15 iunie 2019! Inteligența artificială Adobe depistează manipularea feței în Photoshop

  Adobe și cercetătorii de la UC Barkeley au antrenat inteligența artificială să depisteze manipularea din imaginile editate cu Adobe Photoshop. Cercetătorii speră ca unealta dezvoltată să ajute la recâștigarea încrederii în media digitală. Asta într-o perioadă când falsurile sunt tot mai des întâlnite și tot mai dezamăgitoare.

  Echipa a antrenat o rețea neuronală convoluțională (CNN) să depisteze schimbări în imagini realizate cu Face Away Liquify din Photoshop. Această funcție a fost creată pentru a schimba ochii, gura și alte caracteristici ale feței oamenilor.

  Rețeaua neuronală a depistat imagini manipulate în 99% din cazurile supuse testării. În timp ce, oamenii cărora le-au fost prezentate imaginile, și-au dat seama că este vorba de manipularea imaginilor în doar 53% din cazuri.

  Instrumentul a fost, de asemenea, capabil să readucă imaginile la starea inițială. ”Trăim într-o lume în care a devenit tot mai greu să avem încredere în informația digitală pe care o consumăm.”, spune Richard Zhang, cercetător Adobe.

  adobe imagini fake

  Se întâmplă în tech sâmbătă, 15 iunie 2019! Spotify continuă să extindă gama de podcast-uri exclusive

  Spotify adaugă un nou show exclusiv în seria sa de podcast-uri. Al treilea sezon din show-ul Riggle’s Picks, cu Rob Riggle și Sarah Tiana, va fi disponibil prin Spotify. Noile episoade vor fi disponibile în fiecare miercuri. Riggle și Tiana vor vorbi despre sport, cultură și viață.

  De curând, Spotify a anunțat că soții Obama vor avea o serie specială de podcast-uri pe platformă. Compania a cumpărat producătorul de podcast Gimlet Media la începutul acestui an, iar planurile de dezvoltare sunt promițătoare.

  Săptămâna aceasta, anunțam în seria de articoleSe întâmplă în tech de pe Noobz că, Spotify a schimbat designul pentru podcast și muzică. Astfel, platforma se concentrează ceva mai mult pe podcast-uri, inclusiv în secțiunea My Library.

  Se întâmplă în tech sâmbătă Riggle's Picks

  Camionul autonom Vera de la Volvo transportă mărfuri în Suedia

  Camionul autonom Vera de la Volvo este pregătit să circule pe străzile din Suedia. În colaborare cu DFDS, Vera va începe să transporte mărfuri între un centru logistic și un terminal din portul Gothenburg, Suedia. Autovehiculul va transporta containerele de-a lungul unui traseu predefinit, incluzând un șir de drumuri publice.

  Camionul va fi monitorizat dintr-un turn de control și va rula cu cel mult 40 km/h. Vera este potrivit pentru distanțe scurte și poate transporta volume mari. Volvo își propune astfel eficiență, flexibilitate și sustenabilitate mai mari.

  Transporturile autonome cu niveluri reduse de zgomot și emisii zero de evacuare joacă un rol important în viitorul logisticii. Acestea vor aduce beneficii atât mediului de afaceri, cât și societății.”, spune vicepreședintele Volvo Trucks, Mikael Karlsson.

  Huawei a scos reclama de pe fundalul pentru blocarea ecranului – Dar, trebuie să o ștergi din telefon

  Vă spuneam vineri că, Huawei s-a gândit să livreze reclame la Booking.com pe fundalurile pentru blocarea ecranului. Compania nu a explicat de ce a ales să facă acest lucru, dar le spune utilizatorilor, într-un comunicat, cum pot să le șteargă din telefon.

  ”Dragă utilizatorilor, vă mulțumim pentru toate comentariile și ne pară rău pentru neplăcerile provocate de această experiență. Vă aducem la cunoștință respectuos că am șters aceste imagini pentru blocarea ecranului de pe servere noastre.

  Astfel, nu ar trebui să mai apară în interfața pentru blocarea ecranului. Imaginile deja descărcate în telefon le puteți șterge astfel:

  1. Când imaginea apare pe ecran, dați slide up din marginea de jos a ecranului și va apărea bara de instrumente de operare.

  2. Dați click pe butonul ”Delete” și click pe ”Remove” în bara de confirmare care va apărea.

  Vom continua să îmbunătățim serviciile și să vă oferim o experiență de utilizare excelentă.”

  Cu alte cuvinte, Huawei a încercat cu reclamele. Nu a mers, așa că se spală pe mâini cu un ghid de ștergere a fundalurilor. Simplu, nu? Ce mai contează că a făcut un experiment pe nervii utilizatorilor?

  reclame booking pe huawei

  Se întâmplă în tech sâmbătă, 15 iunie 2019! Mozilla va lansa o versiune plătită a Firefox în toamnă

  Mozilla vrea să lanseze o versiune premium a browser-ului Firefox în toamnă. Într-un interviu pentru publicația germană T3N, CEO-ul companiei, Chris Beard spune că, vrea să lanseze noua versiune până în octombrie. Aceasta va cuprinde funcții precum VPN și stocare în cloud securizată.

  Beard spune că, funcțiile care sunt deja disponibile gratuit nu vor fi schimbate. ”Vrem să clarificăm că nu avem niciun plan să cerem bani pentru lucruri care sunt gratuite acum. Așa că, vom lansa serviciul cu plată și vom oferi un nivel premium. Planul este să îl introducem pe primul anul acesta, undeva în toamnă. Ne gândim la octombrie.”

  Legat de preț, CEO-ul Mozilla nu oferă nicio informație. Dar, revenim cu detalii pe măsură ce compania va face noi anunțuri.

  Se întâmplă în tech sâmbătă firefox

  Cam asta se întâmplă în tech sâmbătă, 15 iunie 2019. Dacă mai aveți și alte subiecte interesante din tehnologie, așteptăm să ne scrieți în comentarii.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.