Nvidia RTX: Gameplay cu și fără RAY TRACING

Cristian Gănescu
- 1.07.2019, 18:45 în Review
21

SHARES

În acest articol vorbim despre seriile de plăci grafice cu tehnologia Nvidia RTX de la Nvidia. Fie că ești novice în lumea gamingului pe PC, fie că ești casual gamer, ca mine sau hard gamer, de pe sistemul tău nu trebuie să lipsească una dintre plăcile grafice despre care o să vă povestesc în minutele ce urmează.

Nvidia RTX este o gamă variată de plăci grafice

Gama de plăci grafice desktop Nvidia RTX este variată. Aceasta include RTX 2060, 2070, 2080, 2080Ti (pe care o folosesc și eu) și Titan RTX. În afară de Titan RTX, toate plăcile enumerate anterior primesc alternative și de la terți. Acestea au fost modificate în funcție de producătorul de hardware. Astfel, le puteți găsi cu un aspect estetic diferit, pe răcire cu apă sau fără, cu overclock mai mare sau mai mic – lucruri ce nu trebuie să vă surprindă. La urma urmei, totul este despre experiența personalizată de gaming. În final, cu cât este mai ofertantă o placă grafică, cu atât îi crește prețul.

Plăcile grafice Nvidia RTX sunt construite pe arhitectura revoluționară Nvidia Turing combinată cu platforma GeForce RTX. Acestea îmbină ray-tracingul în timp real, inteligența artificială și shadingul programabil.

Ce este tehnologia RTX?

Să explic pe scurt ce este ray-tracing. Vorbim despre o soluție care creează efecte de iluminare, reflexii și umbre autentice. Cu ajutorul acesteia, nivelul de realism este cu mult peste tehnicile de afișare tradiționale. Tradus mot-a-mot, ray-tracing înseamnă ”urmărirea razei”. Fără această tehnologie, computerele utilizează un proces numit ”rasterizare” pentru a crea iluzia profunzimii, cartografierea poligoanelor în modelele 3D și utilizarea umbrelor. Lucru care schimbă culoare pixelilor pentru a simula cum ar arăta lumina dacă ar radia din ele.

Ray-tracing folosește o metodologie diferită. Mai exact, tehnologia urmărește perspectiva jucătorului și vine cu plus-valoare acolo unde razele de lumină ar lovi obiecte virtuale. Astfel încât, să se creeze reflexii, puncte fierbinți și umbre. V-ați imaginat vreodată că o tehnologie ar putea fi atât de captivantă, că un element dintr-o placă grafică ar putea să schimbe atât de mult experiența de joc? Nici eu. Dar, uite că se poate.

Și să luăm și un exemplu concret. Să spunem că, într-un joc, se produce o explozie. Lumina generată de acea explozie are o traiectorie care întâlnește mai multe obiecte. Obiectele opace vor genera o umbră de intensitate maximă, în vreme ce obiectele cu un anumit nivel de transparență vor genera o umbră de o intensitate mai mică. Mergând mai departe, suprafețele lucioase vor reflecta lumina în funcție de poziționarea și unghiul suprafeței față de sursa de lumină. Toate aceste detalii „de finețe” duc la o experiență de gaming captivantă.

Plăcile RTX beneficiază de noua arhitectură Turing

Plăcile RTX de la Nvidia vin cu cea mai nouă grafică de inteligență artificială. Procesoarele grafice Turing pot rula algoritmi grafici de inteligență artificială în timp real pentru a crea imagini precise, clare, realiste și efecte speciale care înainte nu puteau fi obținute.

Despre procesoarele grafice Turing ar mai fi de știut că includ tehnologii de shading avansate. Acestea sunt mai puternice, mai flexibile și mai eficiente decât ce am văzut până acum pe piață. Împreună cu GDDR6, cea mai rapidă memorie din lume, Turing îți permite să te bucuri de jocuri utilizând setările maxime și rate de reîmprospătare incredibil de mari.

Acum, că am înțeles ce este tehnologia ray-tracing, haideți să o și vedem la lucru pe RTX 2080Ti. Dacă sunteți interesați să vedeți oferta producătorilor, vă las un link în descriere către unul dintre partenerii Nvidia. Aici găsiți întreaga ofertă de plăci grafice RTX: http://bit.ly/2XhoM5b.

Pentru a vedea tehnologia ray tracing în acțiune, vom intra în jocul Quake II RTX. Nvidia a reușit să actualizeze acest joc și să implementeze toate efectele vizuale generate cu ajutorul tehnologiei Ray Tracing. Vom vedea efecte de iluminare, reflexii realistice, refracții și umbre. Toate aceste efecte sunt rezultatul simulării traiectoriei luminii în timp real.

Cam asta ar fi, în mare, despre tehnologia ray tracing, diponibilă pe plăcile din gama RTX de la Nvidia. Dacă v-a plăcut acest clip nu uitați să dați un like și un share. Să îmi spuneți în comentarii dacă vreți să vedem această tehnologie și în jocuri precum Battlefield V sau Metro Exodus. Cum vi se pare noua tehnologie? Ați vrea să existe mai multe jocuri care să primească tehnologia RTX?

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!