More

  Se întâmplă în tech duminică, 30 iunie 2019

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  În articolul se întâmplă în tech duminică, 30 iunie 2019, vorbim despre șansa de a salva specia de rinoceri albi. De asemenea, vorbim despre tehnologiile din armata SUA, a Germaniei și a Olandei. Dar și despre ce telefon nou s-a lansat și ce servicii se vor mai lansa în curând.

  Rinocerii pe cale de dispariție ar mai putea avea o șansă

  Cu ajutorul inseminării artificiale, mamiferele pe cale de dispariție ar mai putea avea o șansă. Oamenii de ștință au transferat cu succes un embrion de rinocer într-o femelă din Polonia.

  Acțiunea acestora vine în sprijinul teoriei potrivit căreia prin festilizarea in vitro specia rinocerului alb ar putea fi salvată. Pentru a putea insemina femelele, oamenii de știință au nevoie de sperma congelată de la masculii decedați.

  Investigațiile cu ultrasunete arată că embrionul este mai mic decât se aștepta. Acest lucru nu garantează că specialiștii ar putea obține o sarcină de succes. Totuși este un pas înainte către salvarea speciei de rinoceri nordici. Pentru a pune în aplicare planul de fertilizare in vitro a cât mai multor femele, oamenii de știință au nevoie de aprobarea autorităților din Kenya.

  Se întâmplă în tech duminică rinoceri albi

  Germania și Olanda creează o rețea de comunicații militară comună

  Comunicarea pe câmpul de luptă nu se va mai limita doar la comunicațiile dintre unitățile dintr-o singură țară. Germania și Olanda au creat o rețea militară comună. TEN (Tactical Edge Networking) ajută soldații celor două țări să coordoneze operațiunile.

  Aceștia vor împărți inclusiv computerele, radiourile, telefoanele și alte echipamente. TEN va lega inițial operațiunile terestre ale Germaniei cu programul de comunicații tactic al Olandei. Unificarea va include în final un birou de conducere în Koblenz, Germania. Dar, va exista și un centru de proiectare în orașul olandez Amersfoort.

  Nu doar comunicarea va în timpul luptei va fi îmbunătățită. Colaborarea va accelera, de asemenea, lansarea de noi tehnologii și standarde.

  Se întâmplă în tech duminică armata

  Se întâmplă în tech duminică, 30 iunie 2019! Galaxy A80 este disponibil în România

  Samsung disponibilitatea în România a noului Galaxy A80. Clienții pot lansa comenzi online și în magazinele fizice ale partenerilor selectați, începând cu luna iulie. Samsung Galaxy A80 prezintă prima camera triplă care se rotește și display-ul New Infinity.

  Galaxy A80 vine în trei culori: Angel Gold, Ghost White și Phantom Black. Opțiunile de culoare Angel Gold și Ghost White vin cu nuanțe de roz și respectiv albastru.

  Galaxy A80 are primul ecran Samsung Infinity Display. Ecranul este FHD + Super AMOLED de 6,7 inci  fără margini. Cu un raport de afișare de 20:9, noul ecran New Infinity Display vă oferă o experiență multimedia completă. Experiența audio-vizuală trece către un al nivel datorită Dolby Atmos, atunci când utilizați căști sau difuzoare Bluetooth.

  Datorită funcției Intelligent Performance Enhancer, Galaxy A80 va fi cât se poate de rapid și nu vă va lăsa la nevoie. Software-ul său de optimizare a performanței alimentat de AI maximizează puterea procesorului, memoria RAM și capacitatea bateriei, adaptând eficiența Galaxy A80 la nevoile voastre zilnice. Vom testa noul Galaxy A80 de la Samsung și vom reveni cât de curând cu un review video pe YouTube Noobz.

  Se întâmplă în tech duminică Galaxy A80

  Apple va repara gratuit ecranul Retina de pe MacBook Air-urile din 2018

  Un număr ”destul de mic” de laptopuri MacBook Air prezintă o problemă la nivel de display. Astfel, producătorul a decis să înlocuiască gratuit componentele. Anumite ecrane Retina de pe modelele MacBook Air din 2018 au o problemă cu panourile. Un document citit de 9to5Mac arată că unii utilizatori au reclamații cu privire la dispozitivele lor care nu se mai aprind.

  Apple a transmis un email către utilizatorii cu dispozive afectate. Clienții sunt direcționați către cel mai apropiat Apple Store sau dealer autorizat Apple, care să verifice problema. Dacă personalul Apple depistează că este o problemă, va înlocui display-ul gratuit timp de 4 ani de zile după ce laptopul a fost achiziționat.

  macbook air

  Se întâmplă în tech duminică, 30 iunie 2019! Android va avea un serviciul de partajare al documentelor ca AirDrop

  Soluția de partajare rapidă Android va folosi o combinație Bluetooth și WiFi. Prin aceasta, utilizatorii vor putea trimite documentele persoanelor din apropiere. Totuși, sunt câteva diferențe față de serviciul AirDrop de la Apple. Se pare că, nu puteți limita transferurile către contacte. În schimb, puteți specifica ”Vizibilitatea Preferențială”, astfel încât contactele favorite să te vadă chiar și când nu folosești Fast Share.

  Există zvonuri care indică faptul că Fast Share pentru Android va funcționa pe Chromebook-uri, dispozitive iOS și smartwatch-uri Wear OS. Deși, pentru versiunea iOS ar trebui să vedem o aplicație dedicată. Motiv pentru care, vom mai discuta despre acest subiect, pentru că mai e ceva timp până se lansează public.

  Nu este clar când se va lansat Fast Share. Deși este o funcție Google Play Service și nu va presupune Android Q. Urmărim anunțurile companiei și revenim cu detalii la momentul potrivit.

  Se întâmplă în tech duminică android

  Se întâmplă în tech duminică, 30 iunie 2019! Marketplace-ul Bixby de la Samsung se lansează în SUA și Coreea de Sud

  Samsung deschide marketplace-ul Bixby în SUa și Coreea de Sud. Aici, utilizatorii pot descărca servicii pentru a personaliza asistentul digital. Marketplace-ul oferă aplicații Bixby pe care Samsung le numește ”capsule”.

  Acestea includ Google Maps, Spotify, iHeartRadio, NPR și Yelp. Pentru a naviga prin Marketplace, trebuie să activezi Bixby apăsând butonul dedicat, după care să dai swipe stânga.

  Pentru moment, Bixby nu primește alte îmbunătățiri în România. Tu folosești asistentul digital în interacțiunea zilnică cu smartphone-ul personal?

  Se întâmplă în tech duminică bixby

  Trupele americane din Afganistan vor folosi pe teren drone care încap în buzunar

  Armata americană va echipa în curând unele unități din teren cu drone personale foarte mici. Batalionul 1 al Regimentului 508 Infanterie cu Parașuta din Divizia 82 a Airborne va începe să folosească dispozitivele din luna iulie. Dronele vor fi puse la treabă în Afganistan, întrucât soldații vor să își dea seama cum le pot utiliza la maxim.

  Armata SUA a început să testeze dronele în 2016 – 2017. Batalionul care va utiliza dronele se andrenează deja din aprilie anul acesta. Dispozitivele au dost utilizate în diferite scenarii. Acestea sunt concepute pentru a „ajuta soldații trimiși pe câmpul de luptă”.

  Black Hornet Personal Reconnaissance System, cum sunt numite dronele, au fost create de FLIR Systems. Compania a anunțat recent că va lansa inclusiv o dronă mai mare pe care armata să o folosească pe tancuri și alte vehicule mari.

  armata sua

  Asta se întâmplă în tech duminică 30 iunie 2019. Dacă mai ai și alte știri interesante din tehnologie, ne poți scrie în comentarii.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.