More

  Încep problemele Revolut – Cum le pleacă banii din cont oamenilor

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Încep problemele Revolut! Weekend-ul ce tocmai a trecut a adus o serie de surprize neplăcute pentru mai mulți utilizatori ai aplicației Revolut. Despre ce este vorba și ce s-a întâmplat de fapt, încercăm să înțelegem din rândurile ce urmează. O să încep cu primii ani de Revolut, iar apoi discutăm și despre cum și de ce au plecat banii din conturile oamenilor.

  În urmă cu 14 ani, când avea doar 20 de ani, Nikolay Storonsky, acum în vârstă de 34 de ani, a emigrat în Marea Britanie. Nikolay este fiul lui Nikolay Mironovich Storonsky, director al unei divizii Gazprom.

  În Anglia, în 2015, Storonsky a fondat Revolut. Companie pe care o conduce încă de atunci din funcția de Director General. Revolut este un fintech care îți permite să administrezi banii fără taxe în 24 de valute diferite. Dar, despre acest lucru o să detaliem în minutele ce urmează.

  Înainte de asta, vreau să mai vorbim un pic despre originile fondatorului și despre zvonurile potrivit cărora Revolut aparține Rusiei.

  Încep problemele Revolut! Cine este omul din spatele Revolut

  CV-ul lui Nikolay Storonsky arată că, acesta a absolvit studiile universitare la Institutul de Fizică și Tehnologie din Moscova, cunoscut în popor drept PhisTech. De asemenea, Nikolay a studiat și la Noua Școală Economică din Moscova.

  Înainte să înființeze Revolut, Storonsky a fost broker la Credit Suisse și Lehman Brothers. Împreună cu Vlad Yatsenko, fost dezvoltator la Credit Suisse și Deutsche Bank, acesta a dezvoltat Revolut și a strâns aproximativ 3.5 milioane de dolari.

  La finalul anului trecut, volumul lunar de tranzacții prin Revolut a ajuns la 1.5 miliarde de dolari. O creștere cu peste 700% în ultimele 12 luni de zile. În timp ce, în ceea ce privește numărul total de utilizatori ai aplicației de mobil Revolut, începutul acestui an a înregistrat o creștere cu 50% față de cifra din noiembrie 2018. În total, Revolut se laudă cu 400 de milioane de utilizatori, cărora nu le percepe comisioane atunci când fac cumpărături sau transferuri în străinătate.

  În România, peste 250.000 de persoane au ales să utilizeze serviciile Revolut. Unii dintre voi, probabil, v-ați comandat deja cardul și v-ați descărcat aplicația. Alții, se poate să nu fi auzit niciodată de Revolut. Motiv pentru care, sper ca videoclipul de astăzi și altele care vor urma vă vor fi utile în luarea celor mai bune decizii.

  Bine, bine, dar din ce trăiește Revolut, dacă nu din comisioane?

  Din ce își plătește cei 942 de angajați din cele 6 locații deținute? De ce nu vorbește Revolut public despre profit și pierderi? De ce spune compania că nu are rost să facă acest lucru din cauza pieței competitive în care operează?

  Nu o să vorbesc despre asta, pentru că nu stăpânesc foarte bine principiile pe baza cărora funcționează această companie. Dar, cu siguranță, reprezentanții Revolut vor putea să ne spună mai multe și să răspundă la toate întrebările pe care le avem în calitate de clienți.

  O să mă opresc, în schimb, asupra unor aspecte care cred că vă interesează pe fiecare dintre voi. Mai mult decât ce profit are o companie sau dacă a înregistrat pierderi în ultimul an – SIGURANȚA BANILOR.

  Dacă vrei să îți faci un dușman în viață, împrumută bani de la un prieten și nu-i returna când i-ai promis. Sau, mai rău, ia bani de la el fără știrea lui, iar când se prinde de asta, spune-i că aveai oricum de gând să îi dai înapoi.

  Nu-mi plac materialele care aduc elogii brandurilor. Dar cred că ați observat asta deja. Prefer să realizez videoclipuri în care să ofer context, să informez cât mai bine, cât mai structurat utilizatorii și să vă ajut să trageți singuri concluzii.

  De asemenea, consider că este greșit să vii cu impresii după doar o lună de zile de utilizare a unui serviciu sau produs. Acestea trebuie urmărite pe termen lung, pentru că, oricât am vrea să ne mințim – nimic nu este perfect!

  Prima interacțiune pe care am avut-o cu Revolut nu a fost deloc fericită

  Puteți citi despre asta în articolul redactat acum ceva timp. A durat trei luni de zile să primesc cardul comandat din aplicație de trei ori. Tot de acolo, aflați de întâmplarea lui Timo, un român căruia i-au fost furați bani în repetate rânduri din contul Revolut. Mai exact, a rămas fără suma de 2390 euro. Se pare că, pe fondul clonării de carduri la un bancomat Raiffeisen din Ferentari. Timo și-a recuperat ulterior banii, dar cu mult stres. O să vă las să citiți pe larg ce s-a întâmplat.

  În cele din urmă, cardul a ajuns la mine. Nu l-am activat nici în ziua de astăzi. Pentru că mi s-a părut suspect că am primit extrem de multe notificări de activare a cardului și de utilizare a Revolut într-o perioadă foarte scurtă de timp. La mine nu funcționează marketingul agresiv. Iar când insiști să îți folosesc produsul, consider că e ceva suspect la mijloc și amân până când mă conving că am cu adevărat nevoie de el.

  Încep problemele Revolut! Prietenilor și cunoscuților mei le-au fost luați banii din cont în weekend

  Dacă eu nu folosesc Revolut și am tot amânat activarea cardului, nu același lucru îl pot spune despre prietenii și cunoscuții mei. Mulți dintre care au trecut printr-o experiență neplăcută în weekendul 5 – 7 iulie. Mai exact, aceștia au reclamat că o serie de alimentări de cont realizate prin top-up de pe carduri emise sub sigla Visa au fost dublate, iar în unele situații chiar triplate.

  Practic, aceștia au rămas fără bani în cont preț de câteva zile, iar asta s-a întâmplat atât pentru clienți ING, cât și Banca Transilvania sau Raiffeisen. Cum eroarea s-a produs în weekend, clienții și-au primit banii înapoi începând cu ziua de luni.

  Unii dau vina pe Revolut, alții găsesc vinovate băncile.

  Când de fapt, vine pare să fie a partenerului Revolut – VISA

  VISA refuză să comunice public situația, pentru că asta ar fi politica companiei. Dar nu este pentru prima dată când au loc probleme cu cardurile Revolut, iar VISA nu comentează. Potrivit Revolut, platforma digitală de comerț financiar Wirecard din Germania a emis cerere de procesare de două ori pentru clienții Revolut afectați. Wirecard și VISA au un parteneriat strategic de pe urma căruia fintech-urile beneficiază, iar de aici se produce legătura cu VISA.

  Mai multe detalii nu vă pot oferi, pentru că nimeni nu comentează. Deși banii voștri sunt la mijloc, se pare că suntem prea mici ca să le putem afla pe toate. Pentru unele companii, transparența nu e necesară. Cu cât știe clientul mai multe și este mai bine informat, cu atât cresc șansele să renunțe la un produs sau serviciu.

  Revolut și partenerii comunică numai cât și cum vor

  Nu este pentru prima dată când Revolut are probleme. La o simplă căutare pe Google, puteți vedea cazurile utilizatorilor nemulțumiți și puteți trage singur concluzii.

  O să spuneți că, sunt izolate cazurile în care sunt semnalate probleme Revolut. Iar eu vă spun doar atât – NORMAL este ca lucrurile să funcționeze corect, transparent și fără erori. Când lucrurile se desfășoară normal, așa cum sunt promovate în reclame, nu avem de ce să vorbim de rău despre ele. Desigur, putem recomanda mai departe ce ne mulțumește.

  În schimb, atunci când au loc situații anormale, este firesc să le dezbatem public și adevărul să iasă la iveală. Întotdeauna, interesul public trebuie să primeze.

  Încep problemele Revolut! Un fintech departe de a fi serviciul perfect de administrare a banilor

  Atât când ești acasă, cât și când pleci în călătorie. Înainte de a alege această alternativă, prezentată ca fiind ”cea mai sigură”, gândește-te la situații cum ar fi:

  – să faci top up și să te trezești că îți sunt luați bani de două sau de trei ori din cont și să nu fii notificat
  – să îți fie clonat cardul la bancomat și să te trezești că altcineva retrage bani din contul tău
  – să faci top up în contul în lei și să fii taxat cu sume suplimentare de 15 – 20 lei pe fiecare încărcare
  – să îți fie blocat contul Revolut pe motiv că tranzacțiile tale de câteva sute de lei sunt suspecte și trebuie efectuate verificări

  Iar lista poate continua. Din nou, nu vorbesc despre situațiile normale cu Revolut, pentru că normal e să fie normale.

  Este inadmisibil să lași clienții fără bani în conturi și o oră, darămite 2 sau 3 zile. Aceștia nu primesc dobândă la bani sau s-ar putea să depindă doar de sumele respective. De asemenea, pot avea urgențe în care au nevoie de bani. Pot fi în vacanță și banii respectivi să fie singurii disponibili.

  Nu e în regulă, nu e legal și nu trebuie pus pe seama unei erori ceea ce s-a întâmplat. Vorbim atât de sume de 100 sau 200 lei, dar și de 2000 sau 2500 lei. Unii spun că ”a sughițat sistemul”, alții că ”nu moare nimeni”. Dar, de ce ar trebui să fie normal să aibă loc erori prin care banii să îți plece din cont fără autorizația ta? Întreb.

  Ce spune Revolut România despre ce s-a întâmplat în weekend-ul 05 – 07 iulie 2019

  ”În weekend-ul 5-7 iulie 2019, unul dintre partenerii noștri externi din Germania a emis cereri de procesare de plată de două ori. Din această cauză, au fost dublate o serie de alimentări de cont efectuate de utilizatori Revolut, posesori de carduri emise sub sigla Visa. Ieri, 8 iulie 2019, banii au început să fie virați în conturile afectate și am primit confirmări de la mulți dintre utilizatori că sumele le-au fost returnate în conturile bancare. Colegii noștri lucrează în ritm alert pentru a se asigura că toate sumele dublate sunt returnate în cel mai scurt timp către toți utilizatorii afectați.

  De asemenea, lucrăm activ alături de partenerul nostru extern și intenționăm să sporim măsurile de securitate pentru ca astfel de situații să fie evitate pe viitor.

  Utilizatorii Revolut din România pot lua legătura cu echipa noastră de suport prin intermediul paginii oficiale de Facebook Revolut sau direct în chatul din aplicație. Pentru a intra în legătură cu un agent de suport în chatul din aplicația Revolut, utilizatorii trebuie să tasteze „live agent” în căsuța de chat și vor fi transferați imediat către colegii noștri.

  Ne pare rău pentru această situație și mulțumim utilizatorilor pentru înțelegere.”

  Ar fi mai multe de vorbit, dar o să mai filmăm, cel mai probabil și alte videoclipuri despre Revolut și o să mai publicăm noi articole.

  Încep problemele Revolut! Aplicația este la început în România, cu siguranță va mai prezenta așa zise erori

  Există tot felul de speculații în spatele acestora. Că folosește compania banii la bursă. Că banii sunt reinvestiți. Că în spate e Rusia și se întâmplă lucruri oculte. Dar, în cele din urmă, doar Revolut poate demonta toate aceste crezuri ale utilizatorilor.

  Cu ceva mai multă transparență și cu un serviciu pentru relații cu clienții în adevăratul sens al cuvântului, cu siguranță lucrurile ar arăta diferit. Nu e prea comod să vorbești cu un robot când ți-au plecat niște bani din cont.

  Cum nu e comod nici să stai peste o oră să ți se răspundă la mesaj din Marea Britanie pe Facebook. O companie care se respectă nu oferă suport clienților pe Facebook. Dar, fiecare decide cum își desfășoară business-ul.

  Noi suntem aici să prezentăm fapte, iar mai departe organele de anchetă investighează, iar voi trageți concluzii.

  E de folosit Revolut? Merită să ai încredere în aplicație?

  Nu mă pronunț. Din februarie, de la prima interacțiune, am rămas rezervată în a-mi spune părerea clar și răspicat. Se pare că, încep problemele Revolut. Informați-vă bine, analizați și decideți înțelept.

  În final, mai trebuie să știți că, Revolut Ltd este o societate înregistrată în Anglia și Țara Galilor sub Nr. 08804411. Revolut Ltd este autorizată de către Autoritatea pentru Conduită Financiară din Regatul Unit în temeiul Regulamentului din 2011 privind banii electronici, nr. referință firmă 900562.

  Sunt curioasă să aflu și care este părerea voastră. Dacă aveți mai multe informații despre Revolut sau dacă aveți întrebări, ne puteți scrie în comentarii. Distribuiți cu prietenii și familia articolul, dacă vi s-a părut util.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.