More

  Se întâmplă în tech miercuri, 10 iulie 2019

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  În se întâmplă în tech miercuri, 10 iulie 2019 aflăm noutăți de la Google, Samsung, Tinder, dar și despre un senzor care „gustă” transpirația.

  Aflăm și ce va conține viitorul Android Q, cum va fi noua tabletă de la Samsung și ce aplicație a lansat Tinder. Toate acestea le vedem pe larg, în rândurile care urmează.

  Aplicația de traducere LIVE de la Google primește AI îmbunătățit și 60 de noi limbi

  Actualizarea va îmbunătăți uzabilitatea aplicației de traducere în timp real, prin intermediul camerei. Pe lângă suportul pentru 60 de noi limbi, textul tradus nu va mai fi atât de „instabil” pe ecranul dispozitivului.

  Va fi actualizat și modelul traducerilor care, în unele cazuri, reduc erorile de traducere cu până la 85%. Este o veste foarte bună pentru cei care folosesc aplicația de cameră pentru a traduce texte. Este o veste bună în special pentru turiști.

  Noile limbi suportate de aplicație sunt africană, arabă, bengaleză, estoniană, greacă, hindusă, Igbo, javaneză, kurdă, latină, letonă, malaeză, mongolă, nepaleză și zulu. Lista completă cu cele 88 de limbi disponibile poate fi consultată aici.

  Se întamplă în tech - Aplicația de traducere LIVE de la Google primește AI îmbunătățit și 60 de noi limbi

  Samsung Galaxy Tab S6 ar putea avea un S Pen care se încarcă wireless

  Au apărut noi informații despre viitoarea tabletă de la Samsung. Galaxy Tab S6 ar fi prima tabletă care va avea integrat un senzor de amprentă direct în display.

  Nu au trecut 6 luni de la lansarea Samsung Galaxy Tab S5E, iar Samsung se pregătește să lanseze o nouă tabletă. Potrivit informațiilor, tableta va avea un S Pen, care se va încărca wireless, direct de la tabletă.

  Tableta va avea o diagonală de 10,5 inch și va avea procesor Snapdragon 855, 6GB memorie RAM și variante de mediu de stocare de 128GB și 256GB. Iar pentru că, orice ați spune, mai există oameni care fac poze cu tableta, camera principală de pe spate va fi duală. Nu știm când va lansa Samsung noua tabletă și nici ce preț va avea.

  Se întamplă în tech - Samsung Galaxy Tab S6 ar putea avea un S Pen care se încarcă wireless

  Tinder Lite va fi disponibil pentru țările cu infrastructură limitată a transferului de date

  Tinder a anunțat lansarea versiunii Lite a cunoscutei aplicații de întâlniri. Tinder Lite va fi disponibilă pentru dispozitivele Android.

  Aplicația este special creată pentru dispozitivele cu specificații modeste și pentru regiunile care nu au o infrastructură de date foarte bine pusă la punct.

  Aplicația va păstra majoritatea funcționalităților pe care le găsim și pe versiunea normală. În schimb, aceasta va performa mai bine pe dispozitive cu specificații modeste.

  În momentul de față, utilizatorii se pot pre-înregistra, dar va trebui să aștepte până o vor putea folosi. Aceasta va fi lansată prima dată în Vietnam. Apoi, vor urma regiunile din Asia de sud-est și America de Sud.

  Tinder Lite va fi disponibil pentru țările cu infrastructură limitată a transferului de date

  Funcționalitatea de pornire a Asistentului Google prin gesturi va fi disponibilă pe Android Q

  Ceea ce Google nu a reușit pe Android Pie, va fi disponibil pe Android Q. Gesturile sunt extrem de importante în ceea ce privește manevrarea smartphone-ului. Display-ul devine tot mai mare, iar amplasarea zonelor pe care trebuie să le accesezi devine dificilă. Aici intervin gesturile.

  Unul dintre aceste gesturi ar fi trebuit, pe Android Pie, să pornească asistentul virtual Google. Acest gest nu a mai fost implementat. Dar vestea bună este că Android Q va dispune de această comandă. Versiunea beta a sistemului de operare începe să fie distribuit pentru testare.

  Funcționalitatea de pornire al Asistentului Google prin gesturi va fi disponibil pe Android Q

  Se întâmplă în tech miercuri: FSP anunță lansarea a noi carcase high end

  FSP anunță CMT350, CST310 și CST31, trei noi carcase pentru PC. Aceste carcase beneficiază de un finisaj negru mat, un șasiu din oțel solid SPCC. Panourile laterale sunt din sticlă securizată translucidă și permit vizibilitatea componentelor. Acestea dispun și de iluminare RGB pe majoritatea modelelor.

  În ciuda dimensiunilor compacte, toate carcasele dispun de 2 porturi USB 3.0 și sunt compatibile pentru răcirea cu lichid. Panourile laterale din sticlă securizată slide-on ușurează procesul de instalare iar întreținerea sistemului devine mult mai facilă.

   

   

  FSP anunță lansarea a noi carcase high end

  Se întâmplă în tech miercuri: Senzorul care „soarbe” transpirația pentru a determina dacă ești deshidratat

  Acest senzor nu este pentru oamenii de rând sau pentru cei care merg la sală. Este pentru persoane care lucrează în medii aspre sau care depun un efort fizic sporit. Vorbim în special despre militari, care se expun riscului deshidratării.

  Deshidratarea se produce atunci când individul pierde 2% din totalul fluid disponibil. Simptomele variază de la frisoane, crampe musculare și până la convulsii și dureri în capul pieptului.

  Plasturele inteligent, așa cum mai este denumit acest senzor, a fost dezvoltat la  GE Global Research, Binghamton University, UConn, NextFlex și Air Force Research Laboratory.

  Plasturele se lipește de corp și măsoară continuu nivelul de hidratare. Poate face acest lucru prin măsurarea soliului și al potasiului din transpirație, raportat la rata la care corpul transpiră.

  În momentul de față, senzorul trece printr-o serie de teste în mediu controlat. Creatorii săi speră ca acesta să ajungă, cât de curând, pe teren și să ajute soldații sau persoanele care ar avea nevoie de el.

  Senzorul care „soarbe” transpirația pentru a determina dacă ești deshidratat

  Asta se întâmplă în tech miercuri, 10 iulie 2019. Dacă mai ai și alte informații interesante din tehnologie, ne poți scrie în comentarii.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.