More

  Se întâmplă în tech luni, 22 iulie 2019

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Din seria se întâmplă în tech luni, 22 iulie 2019, vorbim despre biciclete electrice montane și hackeri. Dar și despre brățări VR, aplicația Tinder și cum vrea un inventator să traverseze Canalul Mnecii pe hoverboard-ul lui cu jet de energie.

  Prototipul brățării VR de la Facebook strânge și vibrează încheietura mâinii

  Dacă VR va ajunge vreodată mainstream, va trebui să scape de accesoriile voluminoase. Permițând, în același timp, oamenilor să interacționeze cu lumea virtuală.

  Dorința cercetătorilor din Laboratoarele Reality ale Facebook este să dezvolte prototipul de brățară VR, numit Tasbi, care să facă acest lucru. Dispozitivul este un burete haptic purtat la încheietura mâinii, care utilizează o metodă de strângere și vibrație pentru a-ți permite să „simți” ceea ce faci în timpul jocului.

  Poți purta câte o unitate Tasbi pe fiecare încheietură a mâinilor. Astfel, vei obține o senzație specifică atunci când ridici obiecte, apeși butoane sau atingi o suprafață. Aparent, chiar dacă degetele nu ating nimic, Tasbi este suficient de inteligent pentru a te face să crezi că faci asta, de fapt.

  Rămâne de văzut dacă Tasbi va funcționa pentru toată lumea. Facebook promite să publice în viitorul apropiat documentul de cercetare pentru dispozitiv. În viitorul apropiat, sunt șanse mari să ajungem să folosim mănuși, asemănătoare celor de la Bebop, pentru a simți lucruri care nu sunt acolo.

  Se întâmplă în tech luni bratara VR

  Se întâmplă în tech luni: Bicicletele electrice montane Cannondale primesc un upgrade

  Cannondale a electrificat o mare parte din gama de biciclete montane. Compania este hotărâtă să cucerească definitiv lumea ciclismului montan.

  Cannondale a dezvăluit Moterra, o e-bicicletă reproiectată pentru urcușurile mai abrupte și Habit NEO, care este proiectat pentru plimbări rapide. Motoarele Moterra și Habit NEO vin cu o nouă unitate de acționare Bosch de 250 W. Aceasta promite cuplu și putere mai mari, chiar dacă este redusă greutatea.

  Cannondale este de părere că, bateriile de 500Wh și 625Wh vor ușura temerile legate de durata de utilizare la o singură încărcare.

  Prețul Habit NEO variază de la 5.500 la 7.000 de dolari. Pentru linia Moterra prețul este undeva între 6.000 și 9.000 de dolari.

  Se întâmplă în tech luni cannondale

  Se întâmplă în tech luni: Ce se mai aude despre controlul Google Pixel 4 cu ajutorul gesturilor

  Se zvonește de ceva vreme că smartphone-ul Pixel 4 va putea fi controlat prin gesturi ale mâinii. Ice Universe a obtinut recent fotografii care prezintă ramele de pe fața telefoanelor Pixel 4 si Pixel 4XL. Acestea includ un decupaj oval destul de vizibil pe partea dreaptă.

  S-ar părea că, designul nu va integra o cameră în spațiul respectiv sau alți senzori. Ci, ar fi, de fapt, pentru Project Soli, care permite efectuarea gesturilor fără să atingeți ecranul.

  Ambele modele Pixel ar putea veni cu un difuzor central, senzor de recunoaștere a feței sau de profunzime, cât și cu camere duale pentru selfie. Dar, e încă devreme să spunem concret ce vom avea și unde vor fi plasate.

  Mai multe detalii despre noile telefoane Pixel 4 de la Google vom afla, cel mai probabil la toamnă. Sau cel puțin pe măsură ce ne apropiem de lansare. Cert este că telefoanele Pixel au fost foarte bine primite de public, iar dacă următoarele vin cu upgrade-uri semnificative, va fi cu atât mai bine.

  Se întâmplă în tech luni pixel 4

  Se întâmplă în tech luni: Tinder caută să evite taxele pentru aplicațiile din Google Play

  Tinder explorează o abordare diferită de combatere a taxelor Google Play. Gigantul a introdus un proces de plată implicit în aplicația sa Android. Acesta interzice în întregime sistemul Google Play, luând în schimb plăți în mod direct. Dacă optați pentru această variantă, veți pierde posibilitatea de revenire la Google Play.

  Purtătorul de cuvânt al Match Group Justine Sacco a caracterizat acest lucru pentru Bloomberg ca fiind un experiment. Acesta spune că firma „testează” în mod constant noi caracteristici și că opțiunile respective de plată sunt un exemplu în acest sens. Bloomberg a solicitat poziția Google cu privire la modul în care a ales Tinder să acționeze, dar compania a refuzat să comenteze.

  Rămâne de văzut dacă Google va elimina Tinder din Google Play sau va accepta pur și simplu că vor exista și utilizatori care vor plăti pentru serviciu prin alte mijloace. Pe de altă parte, Tinder este o aplicație folosită de extrem de mulți utilizatori și e puțin probabil ca gigantul Google să vrea să renunțe la ea.

  tinder

  Hackerii au spart sistemul unui contractor pentru agenția de spionaj a Rusiei

  De-a lungul timpului, guvernul rus a fost legat de o serie de atacuri cibernetice de mare anvergură. Acum, se pare că a devenit chiar una dintre ținte – iar datele care au fost furate spun multe despre obiectivele pe care le are.

  Un grup de hackeri, autointitulat 0v1ru$, a spart pe 13 iulie serverele SyTech, contractor al agenției de informații FSB. Aceștia au compromis serverul firmei Active Directory și au furat 7.5TB de date.

  Intrușii au dezvăluit o serie de proiecte pe care SyTech le-a lucrat pentru FSB (și contractorul Quantum) începând cu 2009. Unele s-au bazat doar pe cercetare, în timp ce altele au avut și alte implicații.

  hackeri sytech

  Se întâmplă în tech luni: Alte proiecte SyTech date în vileag de hackeri

  Proiectul care iese cel mai mult în evidență este Nautilus-S. Acesta a fost menit să scoată din anonimat traficul Tor și să creeze o bază de date cu utilizatorii și dispozitivele Tor. Lucrările au început în 2012 și se pare că au fost puse în funcțiune în 2014, când cercetătorii suedezi au descoperit noduri de codificare ruse Tor care încearcă să descifreze datele. Nu este clar cât succes a avut FSB, dar scopul său era de a identifica și reduce la tăcere disidenții politici.

  Alte proiecte nu au fost la fel de ambițioase. Un proiect care a atins doar faza de testare este Hope. Acesta a reprezentat secțiunea rusă a internetului și legăturile sale cu alte țări. Nautilus (nu Nautilus-S) a colectat date despre rețelele sociale. Reward a fost menită să pătrundă în rețele peer-to-peer, în timp ce Mentor a fost construit pentru a căuta și a spiona e-mailurile companiilor rusești.

  Tax-3 ar fi creat un intranet închis pentru a ține informațiile unor figuri politice și judecători cheie departe de rețelele guvernamentale regulate. SyTech renunțat la website după atacul cibernetic, iar până acum a refuzat să răspundă presei.

  Un inventator francez va încerca să traverseze Canalul Mânecii pe hoverboard cu jet de energie

  Inventatorul Flyboard Air, Franky Zapata, intenționează să traverseze Canalul Mânecii pe hoverboard-ul său alimentat cu jet de aer. Acțiunea de va desfășura joi, pentru a marca aniversarea a 110 de ani de la primul zbor între Marea Britanie și Franța, potrivit The Guardian.

  Zapata spune că va zbura între Sangatte și St Margaret’s Bay pe un traseu care ar trebui să dureze aproximativ 20 de minute. El va rula cu viteze de până la 140 km/h.

  Traversarea va fi o provocare pentru inventatorul francez. Acesta afirmase anterior că sunt necesare 50 – 100 de ore de practică, numai pentru a putea sta pe Flyboard Air. Ultimul zbor demonstrativ asupra mulțimii de la Ziua Bastiliei realizat de Zapata a folosit aproximativ 3% din capabilitățile hoverboard-ului. Comparativ cu 99,9% necesare pentru traversarea canalului. El și-a estimat șansele de succes ca fiind în jur de 30%.

  Hoverboard-ul are în structura sa cinci motoare turbo, după cum informează The Guardian. Fiecare dintre acestea fiind capabile să producă în jur de 250 de cai putere. Există trei părți ale mașinii: placa, o telecomandă portabilă și un rezervor de combustibil pe care Zapata îl poartă pe spate.

  Cum poate Zapata să zboare cu Air Flyboard

  Aceast set-up face ca Air Flyboard să fie capabil să zboare doar pentru aproximativ 10 minute. Astfel încât Zapata va trebui să oprească la jumătatea traseului pentru a alimenta. Zapata va ateriza fie pe o navă pentru a-și alimenta hover-ul, fie va încerca să realimenteze în timp ce se deplasează.

  În cele din urmă, Air Flyboard ar putea deveni un instrument util pentru armată. Forțele armate franceze și-au exprimat interesul pentru tehnologie fie ca un instrument logistic, fie ca un instrument de atac. Agenția Franceză de Apărare și Achiziții i-a acordat anul trecut lui Zapata fonduri de 1,3 milioane de euro pentru dezvoltarea hoverboard-ului.

  Se întâmplă în tech luni skyjet

  Asta se întâmplă în tech luni, 22 iulie 2019. Dacă mai aveți și alte subiecte interesante din tehnologie, ne puteți scrie în comentarii.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.