More

  Se întâmplă în tech marți, 23 iulie 2019

  În se întâmplă în tech marți, 23 iulie 2019 vorbim despre planurile Apple să cumpere afacerea cu modemuri 5G de la Intel. De asemenea, vedem care mai sunt planurile Instagram cu like-urile la postările din feed. Dar, avem și vești noi pentru utilizatorii de Apple Watch, iubitori de Walkie Talkie. Pe larg, în rândurile ce urmează.

  Apple ar putea cumpăra afacerea de modemuri 5G de la Intel pentru 1 miliard de dolari

  S-ar părea că, Apple este în discuții să cumpere afacerea de modemuri 5G pentru smartphone de la Intel. Ar fi voba despre o afacere de un miliar de dolari, potrivit The Wall Street Journal.

  Intel a anunțat în aprilie că a părăsit afacerea cu modemuri mobile 5G la începutul acestui an. Asta după ce Apple a ajuns la o înțelegere surpriză cu Qualcomm, potrivit căreia s-ar părea că Apple ar putea utiliza din nou modemuri Qualcomm pe telefoanele sale. CEO-ul Intel, Bob Swan, a precizat că Intel a abandonat afacerea cu modemuri direct din cauza deciziei Apple. Compania ”nu a văzut o altă soluție” fără a avea Apple drept client.

  Potrivit unui raport Bloomberg, Apple a declarat că Intel nu a putut furniza un modem 5G pentru iPhone într-un interval de timp corelat cu planurile sale de lansare a smartphone-urilor de tip 5G. Lucru ce a forțat Apple să se împace cu Qualcomm după ani de litigii . În acest context, o înțelegere de a achiziționa acea parte a afacerii Intel ar putea fi atinsă săptămâna viitoare, spun surse The Wall Street Journal. Afacerea acoperă un portofoliu de brevete și personalul evaluat la un miliard de dolari sau mai mult.

  Se întâmplă în tech marți Intel

  Se întâmplă în tech marți: Instagram a cuantificat popularitatea, iar acum vrea să repare acest lucru

  Încă din luna aprilie, Instagram a anunțat o schimbare fundamentală. Utilizatorii din Canada au avut posibilitatea să înceapă să testeze o nouă caracteristică care ascunde numărul de like-uri primite la postări. Anunțul a fost întâmpinat cu incertitudine. Asta pentru că, nu putea fi prevăzut modul în care s-ar schimba interacțiunea pe Instagram. După câteva luni de testare, utilizatorii par să fie mulțumiți.

  ”Sunt mult mai concentrat pe calitatea reală a conținutului postat atunci când nu văd numărul de like-uri la postarile din feed.”, spune Matt Dusenbury, unul dintre utilizatori.

  Persoanele din grupul de testare pot vedea în continuare numărul de like-uri la postările lor. Tot ce trebuie să facă este să atingă imaginea. În schimb, toți ceilalți utilizatori nu vor putea. Instagram spune că, obiectivul este acela de a-i face pe oameni „să se concentreze pe fotografiile și videoclipurile pe care le împărtășesc, nu pe cât de multe like-uri adună”.

  Compania nu a oferit încă nicio informație despre cât de eficientă a fost această metodă în modificarea comportamentul utilizatorilor. Săptămâna trecută, Instagram a extins testul în alte șase țări, ceea ce sugerează că rezultatele sunt încurajatoare.

  Pentru întreprinderi sau creatori, această modificare nu are un impact semnificativ. Conturile acestora le oferă în continuare indicatori detaliați, până la numărul de persoane care se dezabonează într-o anumită zi. În plus, aceștia continua să vadă numărul de like-uri la propriul conținut și le pot monitoriza.

  Like-urile au fost integrate în Instagram încă de la început. Acestea au ridicat anumiți utilizatori și i-au dărâmat pe alții. Pentru multă vreme, au servit ca validator pentru conținut. Deși ascunderea like-urilor ar fi putut fi o schimbare bruscă și nedorită, utilizatorii care au testat deja par să se adapteze. Aceasta ar putea deveni una dintre cele mai profunde schimbări pe care platforma a realizat-o în ultimii ani.

  instagram

  Se întâmplă în tech marți: Apple aduce Walkie Talkie înapoi la Apple Watch

  Apple lansează astăzi actualizări de software în iOS, watchOS și HomePod. În același timp, compania se pregătește pentru lansări mult mai mari cu noi caracteristici pentru această toamnă. Versiunea iOS 12.4 introduce o nouă opțiune de „partajare iPhone”. Aceasta „introduce abilitatea de a transfera fără fir date și de a partaja direct dintr-un iPhone vechi pe unul nou în timpul configurării.„, potrivit notelor de lansare a actualizării.

  Apple a oferit deja o opțiune de transfer fără fir între dispozitivele iOS. Dar, din păcate, aceasta se bazează pe iCloud pentru aproape orice. Noua metodă transferă conținut precum datele aplicației, setările dispozitivului, fotografiile etc., direct de pe iPhone pe iPhone. Aplicațiile trebuie să fie descărcate din App Store după terminarea pasului de migrare.

  Apple spune că actualizările de astăzi includ o soluție de securitate care reînnoiește caracteristica Walkie Talkie pe Apple Watch. Funcția a fost inactivă pentru o perioadă scurtă de timp, după ce a fost descoperită o vulnerabilitate în iPhone. Aceasta permitea ca orice străin să acceseze alte telefoane iPhone fără consimțământ din partea aparținătorilor. Apple a declarat că nu a găsit niciun indiciu că cineva a profitat de această vulnerabilitate înainte de a fi depistată. Cea mai recentă actualizare watchOS – versiunea 5.3 – extinde și suportul pentru funcția EKG a Apple Watch, la care se adaugă detectarea neregulilor cardiace. Funcția de pe urmă este disponibilă doar în Canada și Singapore.

  Se întâmplă în tech marți apple watch

  Se întâmplă în tech marți: Deja apar înșelătoriile cu Libra pe Facebook

  O investigație făcută de The Washington Post a dezvăluit o serie de conturi, pagini și grupuri pe Facebook și Instagram, care pretind în mod eronat că sunt hub-uri oficiale pentru Libra. Libra este moneda digitală anunțată în urmă cu două luni de Facebook. Paginile false au fost raportate de publicația WP, iar Facebook le-a șters imediat. Acestea se ofereau să vândă Libra la reducere prin intermediul unor terțe site-uri.

  Multe dintre paginile false identificate de The Washington Post utilizează logo-ul Facebook. Ca de altfel și fotografiile oficiale ale Libra sau fotografii ale CEO-ului Facebook Mark Zuckerberg. Una dintre pagini apare legată de un site numit BuyLibraCoins.com. Acesta este proiectat superficial și include link-uri pentru a cumpăra ceea ce se pretinde a fi monede Libra. Alte pagini păreau să fi fost făcute pentru a rezerva numele de marcă Libra pentru utilizare ulterioară.

  Ca răspuns la investigația The Washington Post, un purtător de cuvânt de la Facebook a precizat:

  „Facebook elimină anunțurile și paginile care încalcă politicile noastre atunci când le descoperim. Ne străduim constant să îmbunătățim detectarea înșelătoriilor pe platformele noastre”.

  Se întâmplă în tech marți Facebook Libra

  Se întâmplă în tech marți: Microsoft investește un miliard de dolari în OpenAI

  Microsoft investește un miliard de dolari în OpenAI. Este vorba despre un laborator de cercetare din San Francisco, fondat de Silicon Valley luminaries, Elon Musk și Sam Altman. Acesta este dedicat creării inteligenței artificiale generale (AGI).

  Prin această investiție, Microsoft devine furnizorul exclusiv de servicii de cloud computing la OpenAI. Celelalte două companii vor colabora pentru a dezvolta noi tehnologii. OpenAI va licita, de asemenea, unele dintre tehnologiile sale către Microsoft pentru a fi comercializate. Deși nu s-a facut niciun anunț cu privire la momentul în care se poate întâmpla acest lucru și ce despre ce tehnologie va fi vorba.

  OpenAI a fost fondat în anul 2015 ca un laborator de cercetare nonprofit. Acesta a fost gândit să se potrivească cu cercetarea și dezvoltarea high-tech a companiilor precum Google și Amazon. Concentrându-se, în același timp, pe dezvoltarea AI într-un mod sigur și democratic. La începutul acestui an, OpenAI a comunicat faptul că are nevoie de mai mulți bani pentru a continua activitatea și a înființat o nouă firmă cu scop lucrativ pentru a căuta investitori externi.

  Când vor putea cercetătorii să creeze AGI și, mai ales, dacă este posibil, este un subiect de dezbatere intens în comunitatea de specialitate. Într-un studiu recent realizat de câțiva dintre experții de top din domeniu, estimarea medie a fost că există o șansă de 50% de a crea AGI până în anul 2099.

  „Crearea AGI va fi cea mai importantă dezvoltare tehnologică din istoria omenirii. Cu potențial de a modela traiectoria umanității.”, a declarat Altman. „Misiunea noastră este să ne asigurăm că tehnologia AGI aduce beneficii întregii omeniri. colaborăm cu Microsoft pentru a construi fundația super-computerului pe care vom construi AGI”.

  Se întâmplă în tech marți AGI

  Elon Musk promite un nou tunel Hyperloop – Acesta va avea curbă

  TUM Hyperloop a stabilit un nou record de viteză – 463 km/h – la cea de-a patra competiție SpaceX Hyperloop Pod. Anunțul a fost făcut pe contul oficial de Twitter al Hyperloop. După ce a confirmat recordul de viteză, Elon Musk a anunțat anul viitor competiția va avea loc într-un tunel în vid de 10 km. Acesta va avea o curbă, nu va mai fi drept, cum este cel de 1,6 km situat sub sediul SpaceX din Hawthorne, California.

  Deși este înregistrat ca un succes, un pas înainte pentru tehnologia teoretică de transport, TUM a bătut recordul anterior doar cu 4 mph. De altfel, viteză mult mai mică decât viteza preconizată de 760 mph. Recordul anterior a fost stabilit de aceeași echipă (cunoscută sub numele de WARR Hyperloop), în competiția de anul trecut.

  Tunelul promis de Musk va fi o mare schimbare pentru competițiile viitoare. La o lungime de 10 km ar fi de peste cinci ori mai lung decât toate cele trei piste de testare Hyperloop existente deja. Includerea unei curbe ar aduce tunelul mult mai aproape de ceea ce ar trebui să fie o pistă Hyperloop în realitate. Noul tunel ar introduce, probabil, provocări suplimentare echipele care vor concura în competiție.

  Pentru moment, proiectul se află în etapele teoretice de planificare și nu este clar unde va fi localizat. Pe scena de la concursul din acest an, TechCrunch raportează că Elon Musk, președintele companiei și Steve Davis, președintele Boring Company au discutat doar despre o extindere minoră a piesei actuale de testare cu aproximativ 200 de metri.

  Se întâmplă în tech marți TUM Hyperloop

  Asta se întâmplă în tech marți, 23 iulie 2019. Dacă mai aveți și alte subiecte interesante din tehnologie, ne puteți scrie în comentarii.

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  12,897AbonațiAbonați-vă

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here