REVIEW LG UltraGear 34GK950G Ultrawide: Un monitor de gaming de 6000 lei

Cristian Gănescu
- 23.07.2019, 17:46 în Review
5

SHARES

REVIEW LG UltraGear 34GK950G Ultrawide! În articolul de față vorbim despre monitorul de gaming LG UltraGear 34GK950G. Nu o să vă amețesc cu specificații și denumiri alambicate, puteți aprofunda informațiile tehnice pe pagina de produsul. Vreau să urmăresc, mai degrabă utilitatea acestui monitor în piață. Dar și tendița utilizatorilor de a se îndrepta către monitoare cât mai wide, ultrawide, în detrimentul celor standard.

Anterior, am testat monitorul 5K2K de la LG, review-ul îl aici. Acum, vedem cu ce se schimbă experiența de utilizare de la un model la altul. Dar și cu ce îmi îmbunătățește experiența de lucru și divertisment monitorul nou testat.

LG UltraGear 34GK950G Ultrawide este un monitor cu diagonală de 34 inch. Ceea ce îl face ușor de încadrat în designul oricărui birou. Ca să vă faceți o idee, pe un birou standard, puteți așeza atât monitorul, cât și rama foto cu animalul de companie sau familia. Sau, dacă simțiți că mai aveți nevoie de un al doilea monitor, încape unul cu o diagonală de până la 15,6 inch. Deși, poți face două ferestre de lucru pe Ultrawide-ul de la LG și s-ar putea să nu mai ai nevoie.

REVIEW LG UltraGear 34GK950G Ultrawide: Disponibil în două variante

Ar mai fi de precizat că există două variante ale acestui monitor. Ultima literă este cea la care trebuie să fiți atenți pentru a face diferența. Monitorul pe care l-am testat este 34GK950G, iar G-ul vine de la G-Sync, adică oferă support pentru G-Sync de la Nvidia.

Am testat monitorul în tandem cu placa grafică Nvidia RTX 2080Ti, deci este ceea ce trebuie. Cei care au o placă de la AMD, pot opta pentru modelul 34GK950F. F vine de la FreeSync, adică oferă support pentru FreeSync de la AMD. Fiind vorba despre monitoare de gaming, LG s-a gândit la ambele categorii de gameri.

În materie de rezoluție, LG UltraGear 34GK950G Ultrawide are 3440 x 1440 pixeli cu un raport de 21:9. În vreme ce, rata de refresh este de 120Hz. Cu alte cuvinte, vorbim despre un monitor QHD, nu 4K sau 5K, cum este cel testat de mine anterior.

Acum depinde ce anume cauți la un monitor și care sunt situațiile în care ai nevoie de unul și când ai de celălalt. LG34GK950G are un picior care poate fi reglat pe înălțime, are unghi de înclinare pe față sau pe spate, iar pivotul permite reglajul stânga-dreapta. Monitorul nu poate fi rotit pe orizontală deoarece fiind curbat, este o poziție redundantă pentru acest tip de monitor.

Altă informație importantă, pentru cei cu rig-uri și setup-uri complexe e că monitorul este compatibil cu standardul VESA. Ce este VESA? Acesta stabilește distanța în milimetri a celor patru găuri pentru montaj. Acele găuri permit montarea monitorului pe un suport TV.

LG34GK950G are standard VESA 100, adică distanța între găurile de montaj este de 100mm. La capitolul porturi, monitorul vine cu 1 Display Port 1.2, 1 port HDMI 1.4, două porturi USB 3.0 și o mufă jack pentru căști.

LG UltraGear 34GK950G/F Ultrawide

REVIEW: Dispune de iluminare RGB

Dacă am ajuns în zona porturilor, trebuie să vorbim și despre iluminarea sferică de tip RGB, de pe spatele monitorului. Cercul de iluminare oferă mai multe culori și efecte. Acestea pot fi selectate de la rotița amplasată în partea inferioară a monitorului.

Dacă apeși pe rotiță o singură data, modifici schema de culori. Dacă apeși lung pe rotiță, poți să oprești sau să pornești iluminarea RGB. Acționarea rotiței stânga-dreapta modifică intensitatea luminii. Eu am lucrat cu lumina oprită pe timp de zi, iar noaptea, când intram în joc, porneam iluminarea RGB. Este un efect plăcut, care pe mine mă calmează, învățat deja cu efectul ambilight.

Desigur, se poate să nu fiți atrași de iluminarea RGB, iar în acest caz puteți opri funcția. Totul depinde de gusturi și obișnuință la acest capitol. Oricum, când ești în joc, mai ales pe timp de noapte, mi se pare că iluminarea RGB creează o atmosferă liniștitoare, care te invită la relaxare și divertisment.

LG UltraGear 34GK950G Ultrawide RGB Light

REVIEW LG UltraGear 34GK950G Ultrawide: Beneficiază de tehnologia Nano IPS

Am terminat cu partea „mecanică”. Dar nu putem să mergem mai departe fără să vorbim despre display. Display-ul folosește cea mai nouă tehnologie a panourilor LG, Nano IPS. Această nouă tehnologie aduce ultima generație de panouri IPS care suportă o gamă mult mai largă de culori, comparativ cu panourile LED backlight.

Acestea acoperă 98% din spațiul de culoare DCI-P3. Ceea ce este cu 35% mai mult comparativ cu ecranele sRGB tradiționale. În traducere liberă și aplicat pe studiul nostru de caz, îmbogățește culorile atât în jocuri, cât și conținutul HDR și chiar pentru sarcini de prelucrare grafică sau foto. Am observat și eu acest lucru, pentru că nu l-am folosit numai pentru jocuri.

Monitorul suportă și G-sync de la Nvidia pentru rate de împrospătare variabile. Dar de ce este acest monitor special? Este primul model care dispune de o gamă largă de culori. Este lucrul cu care se diferențiază de alte modele de gaming.

Înainte de a vorbi despre cum s-a comportat monitorul la capitolul gaming, trebuie să vorbim despre productivitate. Pentru că nu folosești un monitor de gaming, cum este acesta, doar pentru gaming. Mai și lucrezi, poate te mai uiți la un film pe YouTube sau Netflix.

Nu mi-a scăzut deloc productivitatea

În cazul monitorului 5K2K de la LG testat anterior, care oferea o rezoluție de 5120 x 2160, vorbeam despre un monitor de productivitate, care oferă o rezoluție mai mare. Am sesizat diferența dintre cele două? Da. Ea există. Pe 5K2K poți să te desfășori pe o suprafață mult mai mare pentru că, nu-i așa, intră un număr mai mare de pixeli.

Am fost mai puțin productiv? Nu. Nu pot spune că numărul suplimentar de pixeli nu este bun, dar la complexitatea sarcinilor pe care le realizez, este suficientă și rezoluția de 3440×1440 pixeli.

Mă descurc foarte bine când editez videoclipurile pentru YouTube Noobz. De asemenea, ferestrele multiple sunt la fel de eficiente cum sunt în cazul monitorului LG 5K2K UltraWide.

Dar haideți să vorbim despre lucrul la care monitorul LG UltraGear 34GK950G Ultrawide este ca peștele în apă: GAMINGUL. Monitorul LG are patru presetări, special create, dar care pot fi ajustate, în funcție de preferințele fiecăruia și jocul pe care îl rulează.

Un monitor ce oferă o experiență de gaming desăvârșită

Dacă apeși butonul de pornire o singură dată, va apărea un meniu de unde poți selecta modul de gaming pe care dorești să îl aplici. În plus, mai există un mod de citire, pe care îl poți activa din meniul de setări al monitorului. Aici ai posibilitatea să ajustezi setările prestabilite, dar ai la dispoziție și celelalte setări de bază ale monitorului.

Cum a fost experiența de gaming? Foarte bună. Interesant este că am observat o diferență între monitorul 5K2K și LG 34GK950G. Evident, acesta este mult mai potrivit pentru jocuri. Imaginea este mult mai fluidă, iar diferența notabilă o fac culorile. Cu ce te ajută acest lucru.

Ei bine, culorile sunt accentuate, evidențiate și foarte bine delimitate. În jocuri te ajută foarte mult să distingi elementele peisagistice de inamici. Acest lucru îmbunătățește reflexele tale, deci timpul de reacție.

Dar funcționalitățile nu se opresc numai la culori. LG 34GK950G este un monitor de gaming pur-sânge. Gaming-ul nu se reduce doar la Fortnite, PUBG sau alte jocuri de acțiune.

Avem gameri care preferă jocuri mai întunecate unde, setarea imaginii astfel încât să te poți bucura de joc, poate fi un calvar. Tocmai din acest motiv LG a implementat funcția „Black Stabilizer”. Această opțiune permite modificarea detaliilor GAMA pentru elementele întunecate.

Asta pentru atunci când joci un joc a cărei acțiuni se desfășoară în locuri mai întunecate. În plus, dacă ești fan shotere, există posibilitatea de a activa o țintă, direct din meniul monitorului, care să te ajute la îmbunătățirea preciziei.

Fără îndoială, în jocuri, LG UltraGear 34GK950G Ultrawide mi-a oferit cea mai bună experiență de gaming, dintre toate monitoarele testate până acum. Dar nu vă grăbiți, pentru că mai avem multe alte monitoarele pe care le vom testa, de la LG și nu numai.

Prețul LG UltraGear 34GK950G nu este accesibil – Îl cumperi când ai nevoie de el

Pentru un monitor LG UltraGear 34GK950G Ultrawide va trebui să scoți din buzunar aproximativ 6700 lei, în funcție de retailer. Aici îl găsiți listat la eMAG.

Nu vorbim despre un monitor accesibil, asta e clar. Părerea mea este că atenția utilizatorilor trebuie să se îndrepte spre el în special atunci când se dorește a se îmbina productivitatea cu divertismentul.

Așadar, dacă ești un gamer hardcore, care în timpul liber mai și editează foto/video, produsul merită investiția. Spre exemplu, foarte bun mi se pare monitorul pentru streameri.

Voi ce părere aveți? Este acest monitor potrivit pentru voi? Lăsați răspunsurile voastre în comentarii.

Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!