More

  Închiderea contractului de servicii de telecomunicații

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Închiderea contractului de servicii de telecomunicații. Vrei să soliciți încetarea unui contract încheiat cu un furnizor de servicii de telefonie, internet sau televiziune? ANCOM te sfătuiește să verifici condițiile de încetare din respectivul contract.

  Încetarea contractului la cererea utilizatorului

  Înainte să soliciți încetarea contractului încheiat cu un furnizor de servicii de comunicații electronice, trebuie să ții cont de:

  dacă a expirat perioada contractuală iniţială;
  ce penalități i se aplică dacă solicită încetarea contractului, iar perioada inițială nu a expirat;
  termenul şi modalităţile în care poate depune o cerere de încetare a contractului,
  termenul în care este operată efectiv încetarea contractului (exemplu: 30 de zile de la data depunerii cererii de către utilizator)

  Unii furnizori oferă posibilitatea ca solicitarea de încetare a contractului să fie adresată și telefonic. Cu toate acestea, este mai sigur dacă cererea va fi făcută în scris și transmisă prin poştă, cu confirmare de primire.

  Dacă va fi depusă la un punct de lucru/magazin al furnizorului, utilizatorul va cere și va primi un număr de înregistrare. De regulă, furnizorii condiţionează procesarea cererii de încetare de returnarea echipamentelor oferite în custodie/chirie şi de plata unor eventuale datorii.

  Închiderea contractului de servicii de telecomunicații – Obligațiile furnizorilor

  În plus față de informațiile prevăzute în contractele încheiate cu utilizatorii, furnizorii sunt obligați să publice pe site-urile proprii:

  informații legate de încetarea contractelor încheiate cu utilizatorii, respectând, astfel, Decizia ANCOM nr.158/2015 privind obligațiile de informare a utilizatorilor finali;
  informații privind demersurile pe care utilizatorii trebuie să le facă pentru a obține încetarea contractului;
  adresa de e-mail, adresa poștală și numărul de telefon/fax, la care utilizatorul poate transmite cererea de încetare a contractului;
  formulare/cereri-tip, dacă se solicită completarea acestora, precum și informații legate de modalitățile prin care utilizatorii pot intra în posesia lor, dacă este cazul;
  informații legate de penalitățile care pot fi aplicate în cazul încetării anticipate a contractului. Dacă astfel de penalități sunt percepute.

  Potrivit Deciziei ANCOM nr.158/2015, toate informațiile destinate utilizatorilor trebuie să se regăsească pe site-urile furnizorilor. Asta într-un loc ușor accesibil, prezentate într-un mod vizibil și bine structurat.

  Reclamații

  ANCOM poate lua măsuri dacă furnizorul nu a prevăzut în contract sau pe pagina sa de internet informații legate de încetarea contractelor. Sesizările pot fi trimise aici.

  În cazul în care un furnizor nu dă curs cererii de încetare a contractului, utilizatorii se pot adresa Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.

  Asta este tot ce trebuie să știi despre închiderea contractului de servicii de telecomunicații. Dacă mai ai și alte întrebări, ne poți scrie în comentarii.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.