More

  Se întâmplă în tech vineri, 09 august 2019

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  În se întâmplă în tech vineri, 09 august 2019 vorbim despre funcționalitatea și vulnerabilitățile aplicației WhatsApp, veniturile Uber, noua aplicație Twitch Studio și planurile Facebook pentru secțiunea specială de știri. Haideți să vedem care sunt știrile pe larg.

  WhatsApp lucrează la o funcționalitate Boomerang, cum este cea de pe Instagram

  Facebook este recunoscut pentru implementarea funcționalităților populare pe toate aplicațiile sale. În prezent, toate aplicațiile Facebook au „Story”. Iar Facebook nu se oprește aici. Potrivit unei noi informații, echipa WhatsApp lucrează la dezvoltarea unei funcționalități de tip Boomerang, care va fi disponibilă pentru iOS. Aceeași sursă spune că funcționalitatea va fi disponibilă și pe Android.

  Funcționalitatea Boomerang permite crearea unui clip în buclă, care este redat înainte și înapoi, la infinit, iar clipul este transformat în GIF. Funcționalitatea WhatsApp va fi similară. Va permite crearea unei bucle din orice clip, iar clipul rezultat nu va fi mai mare de 7 secunde.

  Funcționalitatea va fi disponibilă din secțiunea video, care permite alegerea unui video sau GIF înainte să îl trimiți prietenilor. Pe lângă opțiunile existente, va apărea o săgeată direcționată către stânga, indicând Boomerang ca un al treilea format. Nu există o dată concretă când va fi disponibilă funcționalitatea.

  WhatsApp lucrează la o funcționalitate Boomerang, cum este cea de pe Instagram

  O vulnerabilitate WhatsApp permite crearea unor mesaje false

  Descoperirile au fost realizate la conferința Black Hat 2019. Aceste vulnerabilități permit altor persoane să modifice mesajele transmise, iar Facebook nu are nicio soluție pentru a remedia aceste vulnerabilități.

  Vulnerabilitățile se manifestă prin utilizarea funcției de citare a unui mesaj și schimbarea identității celui care a trimis mesajul, chiar dacă persoana nu face parte din grupul respectiv. Poți modifica textul mesajului transmis anterior. Poți trimite un mesaj privat către o persoană, mesaj care pare a fi un mesaj public, către toți participanții, astfel încât atunci când persoana răspunde la mesaj, mesajul este vizibil pentru toți participanții la conversație.

  Compania Check Point a informat WhatsApp despre aceste vulnerabilități în luna august 2018. WhatsApp a remediat ultima problemă semnalată mai sus, dar cercetătorii au descoperit că mesajele pot fi modificate în continuare. Elementul exploatabil se regăsește în versiunea web a WhatsApp, care folosește coduri QR pentru a lega dispozitivul mobil de browser.

  În acest caz, WhatsApp nu poate remedia situația tocmai din cauza protocolului de criptare. Compania nu poate accesa versiunile decriptate ale mesajelor, deci nu poate vedea exact ce se trimite și care sunt mesajele care sunt manipulate.

  O vulnerabilitate WhatsApp permite crearea unor mesaje false

  Uber are peste 100 de milioane de utilizatori, dar pierde bani în continuare

  Compania Uber își continuă procesul de creștere. În luna iulie 2019, peste 100 de milioane de utilizatori au mers cu Uber sau au folosit serviciile companiei. Este prima oară când compania atinge această cifră într-o lună. Cursele au crescut cu 35% în cel de-al doilea trimestru, comparat cu aceeași perioada a anului trecut, la suma de 1,67 miliarde de dolari. Și veniturile au crescut la 3,17 miliarde de dolari, o creștere de 14% de la an la an. Este o ușoară scădere față de cifra preconizată de 3,36 miliarde de dolari.

  UberEats a contribuit la creșterea companiei. Serviciul a reușit să aducă noi clienți. Numărul celor care au folosit serviciul de livrare a crescut cu 140% față de cel de-al doilea trimestru al anului 2018. Pierderea netă a Uber pe trimestru s-a ridicat la 5,24 miliarde de dolari, dar nu este o pierdere care să îngrijoreze. Majoritatea de 3,9 miliarde de dolari este rezultatul acordării primelor pe bază de acțiuni către deținători. Chiar dacă eliminăm această sumă, tot rămâne o pierdere de 1 miliard de dolari.

  Uber are peste 100 de milioane de utilizatori, dar pierde bani în continuare

  Se întâmplă în tech vineri: Twitch a prezentat propria aplicație desktop pentru streaming

  Aplicația se află în stadiul de testare beta, dar orice poate aplica pentru a primi acces.

  Twitch Studio este aplicația pe care compania dorește să o folosești atunci când faci streaming pe Twitch. Aplicația a luat naștere din dorința de a facilita accesul persoanelor noi și să ofere o modalitate simpă prin care oricine să înceapă streaming-ul pe platformă.

  Platforma se adresează celor care folosesc PC-uri. Streaming-ul de pe PS4 sau Xbox este destul de simplu. Twitch Studio probabil că nu va fi folosit de către streamerii veterani. Aceștia s-au obișnuit deja cu anumite programe. Cei începători vor găsi, cu siguranță, un aliat de încredere în noua aplicație.

  Se întâmplă în tech vineri - Twitch a prezentat propria aplicație desktop pentru streaming

  Se întâmplă în tech vineri – Facebook oferă milioane de dolari publisherilor pentru a fi prezenți pe tabul de știri

  Potrivit publicației The Wall Street Journal, Facebook va lansa în această toamnă un tab special pentru publicațiile de știri.

  Pentru a se pregăti de lansare, Facebook oferă milioane de dolari publicațiilor pentru a oferi știri exclusive în această secțiune. Rețeaua de socializare ar fi dispusă să plătească până la 3 milioane de dolari pe an pentru a licenția conținutul din secțiunea de știri. Tabul dedicat pentru știri este un proiect separat de celelalte funcționalități care cuprind știri în platforma de socializare. Nu are nicio legătură cu Instant Articles, care doar oferă o cotă parte din veniturile generate de reclame.

  Se întamplă în tech vineri - Facebook oferă milioane de dolari publisherilor pentru a fi prezenți pe tabul de știri

  Asta se întâmplă în tech vineri, 09 august 2019. Dacă mai ai și alte știri interesante din tehnologie, ne poți scrie în comentarii.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.