More

  Se întâmplă în tech luni, 12 august 2019

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  În se întâmplă în tech luni, 12 august 2019 vorbim despre vânzările iPhone care au scăzut dramatic, Samsung care lansează un senzor de 108MP pentru mobil și Fortnite aduce modificări jocului. Aplicațiile Twitter și Telegram vin cu noi actualizări care au ca scop îmbunătățirea experienței de utilizare. Haideți să vedem care sunt știrile pe larg.

  Apple coboară pe locul 4 în topul producătorilor de smartphone

  Producătorul Apple a căzut pe cel de-al patrulea loc în topul producătorilor de smartphone. Asta s-a întâmplat după o scădere record a vânzărilor de iPhone.

  Apple se poziționează în spatele Samsung, Huawei și Oppo, pe lista IHS Markit pentru trimestrul al doilea al anului 2019. Potrivit datelor prezentate, Apple a livrat 35,3 milioane de unități în trei luni, până la finalul lunii iunie. Asta înseamnă o cotă de piață de 11%. Oppo, în schimb, a livrat 36,2 milioane de unități.

  Samsung și Huawei, în ciuda dificultăților întâmpinate pe piața din SUA, au livrat 75,1 milioane și respectiv 58,7 milioane de unități. Asta rezultă într-o cotă de piață de 23% pentru Samsung și 18% pentru Huawei.

  În prezent, vânzările iPhone contabilizează mai puțin de jumătate din veniturile totale ale companiei. Apple a avut creșteri mai mari cu alte produse, cum ar fi Apple Watch. Analiștii spun că această scădere este cauzată și de utilizatorii care păstrează dispozitivele mai vechi și nu cumpără medelele noi.

  Apple coboară pe locul 4 în topul producătorilor de smartphone

  Epic limiteată puterea roboților mecanici din Fortnite pentru modurile competitive

  Pe cât de entuziasmați au fost jucătorii la introducerea roboților, pe cât de frustrați au fost când i-au întâlnit în joc. Prin urmare, roboții din Fortnite vor fi văzuți tot mai rar în confruntările competitive.

  Dezvoltatorii sunt conștienți de frustrarea pe care mașinăriile B.R.U.T.E. (cum sunt numite) le crează, dar au și o soluție. Rata de apariție a acestora va fi redusă considerabil. Cel puțin pentru modurile de Arenă și Turneu. Cu toate acestea, există șansa ca doi din patru roboți să fie disponibili la începutul partidei.

  Epic a spus că va continua să monitorizeze efectul modificărilor pe care le aduce pentru a se pregăti pentru următoare serie de campionate.

  Epic limiteată puterea roboților mecanici din Fortnite pentru modurile competitive

  Samsung amenință camerele mirrorless cu senzorul de 108 megapixeli pentru mobil

  Senzorul Samsung cu o dimensiune de 1/1.33-inch poate înregistra video la rezoluție 6K cu 30 de cadre pe secundă.

  Senzorul a fost dezvoltat de Samsung în colaborare de Xiaomi. Noul senzor va fi disponibil, cel mai probabil, pe un dispozitiv Xiaomi Redmi, care urmează să fie lansat în curând.

  În ciuda dimensiunii senzorului, acesta va avea pixeli foarte mici. Implicit, tehnologia Tetracell de la Samsung va strânge lumina de la 4 pixeli, transformând senzorul într-unul de 27 megapixeli. Utilizatorii vor putea realiza fotografii de 108 megapixeli, dar în situații în care există o sursă de lumină foarte puiternică.

  Mecanismul Smart-ISO de la Samsung va selecta automat un ISO mai mic când lumina este puternică și ISO mare când lumina este scăzută. Producția noului senzor va începe la finalul lunii august 2019.Samsung amenință camerele mirrorless cu senzorul de 108 megapixeli pentru mobil

  Se întâmplă în tech luni: Twitter testează o funcționalitate care te avertizează atunci când primești răspunsuri interesante

  Twitter are o soluție pentru cei dornici să urmărească o discuție pe twitter, fără a fi nevoie să stea nedezlipiți de smartphone. Compania testează un sistem de notificări, atât pentru Android,cât și pentru iOS. Acestea semnalează răspunsurile pentru conversațiile pe care vrei să le urmărești. Poți seta pentru a fi notificat doar când răspunde autorul postării, persoanele menționate sau persoanele pe care le urmărești.

  Nu este cert dacă această funcționalitate va deveni populară, deși are șanse destul de mari de reușită. Funcționalitatea permite utilizatorior să urmărească mai ușor discuțiile  interesante sau dezbateriele care se nasc pe platformă.

  Se întâmplă în tech luni: Twitter testează o funcționalitate care te avertizează atunci când primești răspunsuri interesante

   

  Se întâmplă în tech luni: Aplicația Telegram introduce mesajele silențioase pentru a păstra discreția

  Cea mai mare problemă când porți o conversație cu cineva este semnalul sonor care se activează la fiecare mesaj. Telegram s-a hotărât să rezolve această provocare. Aplicația primește o actualizare care introduce funcționalitatea mesajelor silențioase. Asta înseamnă că aplicația va primi mesaje scrise sau media fără a trimite și o notificare sonoră, indiferent de setările generale ale smartphone-ului. Este o funcționalitate bună pentru momentele înn care te afli într-o întâlnire sau ședință și nu vrei să deranjezi. Sau chiar poate nu vrei să trezești pe cineva din somn.

  Grupurile de chat au acum un mod lent, pentru a nu deveni copleșitoare pentru participanți. Anumite tipuri de emoji sunt acum animate. Mai mult, pentru clipurile video există un timeline cu thumbnail-uri și cronometru pentru a găsi mai rapid momentul la care vrei să derulezi. Toate acestea sunt îmbunătățiri cu care Telegram speră să vină în ajutorul utilizatorilor săi.

  Se întâmplă în tech luni: Aplicația Telegram introduce mesajele silențioase pentru a păstra discreția

  Asta se întâmplă în tech luni, 12 august 2019. Dacă mai ai și alte știri interesante din tehnologie, ne poți scrie în comentarii.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.