More

  Review Logitech G502 Lightspeed după 30 de zile

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Analizăm dacă Logitech G502 Lightspeed este mouse-ul de gaming de care ai nevoie. Avem în față 5 mouși diferiți de la același producător. 3 mouși de productivitate și 2 mouși de gaming. Pe primii doi îi folosește Mădălina. Sunt doi mouși ergonomici, foarte potriviți pentru sarcinile de la birou.

  Mouși de productivitate și mouși de gaming

  Logitech MX Vertical este potrivit pentru cei care petrec foarte mult timp în fața calculatorului și utilizează mouse-ul intensiv. Construcția acestuia ajută la prevenirea sindromului de canal carpian. Logitech MX Master 2S este un mouse de productivitate ergonomic, compact, silențios, perfect pentru mediile de lucru în care zgomotul nu este pe atât de dezirabil. Despre acești doi mouși vă va vorbi Mădălina în alte videoclipuri de pe canalul Noobz.

  Logitech M720 este un mouse de office pe care îl folosesc deja de 2 ani. Utilizarea intensivă a lăsat urme adânci și vizibile de pe lună. Este un mouse silențios, cu care m-am împăcat foarte bine și pe care îl recomand tuturor celor care au nevoie de un mouse rezistent în timp.

  L-am folosit pentru editare foto și video. M-am și jucat cu el. Este un mouse cu care m-am obișnuit și pe care îl pot recomanda cu mâna pe inimă.

  Mai departe avem doi mouși de gaming. Iar aici apare o întrebare firească: dacă avem atâția mouși de productivitate la prețuri foarte bune raportat calitate-preț, de ce ar mai trebui să dăm bani pe un mouse de gaming? Haideți să le luam pe rând.

  Logitech G502 Lightspeed vs Logitech M720

  Avem M720 și G502 Lightspeed. Ambii mouși au aceeași greutate. Numărul de butoane este mai mare în favoarea G502 Lightspeed. Cu toate acestea, eu m-am descurcat în jocuri și cu acest număr limitat de butoane, iar iluminarea RGB din logo dispare în momentul în care îl acoperi cu podul palmei. M720 funcționează cu o baterie AA care trebuie schimbată la aproximativ 2 luni de utilizare intensivă.

  G502 Lightspeed trebuie încărcat o dată la 5 zile, cu ajutorul cablului USB cu care vine la pachet. Așadar, la capitolul autonomie, am putea spune că mouse-ul de productivitate câștigă detașat.

  Dar oare acest aspect ar trebui să cântărească atât de mult? Haideți să vedem mai departe. Atunci când îți cumperi o mașină nu spui „nu mă interesează cum arată pe afară pentru că oricum eu o conduc din interior și nu văd exteriorul prea des”.

  Sau „de ce aș avea nevoie de compartiment refrigerat dacă nu îl folosesc atât de des”. Sau „mașina asta o fi rapidă, dar consumul este exagerat”. Și ia naștere o nouă întrebare: „putem spune că Logitech G502 Lightspeed este echivalentul unei mașini tunate?”.

  Nu puteam să aflăm altfel decât în joc. Deși l-a folosit și Mădălina atunci când s-a jucat pe stream, nu a avut un feedback asupra experienței cu G502 Lightspeed.

  Este ca și cum m-ai urca pe mine la volanul unui monopost de Formula 1, pe care nici nu reușesc să îl pornesc, iar la final mă întrebi cum mi s-a părut experiența. Este evident că dacă vei cumpăra acest mouse și îl vei folosi mai mult pentru office decât pentru jocuri, nu îi vei atinge potențialul maxim. Nimeni nu merge cu o mașină de formula 1 la cumpărături și fără să depășească 50km/h.

  Logitech G502 Lightspeed după 30 de zile

  În schimb eu l-am folosit timp de 1 lună. Și m-am jucat. Mult. Mult mai mult decât mi-aș fi imaginat că mă voi juca. Iar cu fiecare zi ce trecea, mă obișnuiam tot mai mult cu forma mouse-ului și cu rapiditatea sa. Comparativ cu M720, G502 Lightspeed este mai jos, întocmai ca o mașină sport. Am studiat foarte mult acest lucru. Ai spune că nu contează, dar după ce l-am folosit mai mult de 10 zile, când am încercat să revin la M720 am simțit imediat diferența.

  Deși cei doi mouși au aceeași greutate, aceasta este distribuită diferit. G502 Lightspeed este mult mai echilibrat, din acest punct de vedere. Mișcările pe care trebuie să le fac sunt mult mai line. Ce am putut observa este că nu mă mai doare încheietura cum se întâmpla atunci când jucam foarte mult cu M720.

  Ce să mai spun despre timpul de răspuns? Dacă nu foloseam G502 Lightspeed, nu m-aș fi dat seama cât de „lent” este M720 în jocuri, acolo unde contează.

  Știți cum se spune: Îți dai seama dacă ai o mașină bună abia atunci când te încadrezi într-o depășire la limită. Lucru pe care dealtfel nu îl încurajăm. Dacă ar fi să fac o medie, ținta mea s-a îmbunătățit cu 30% de când folosesc G502 Lightspeed. Asta pentru că are un senzor mult mai rapid, creat special pentru situațiile cerute în jocuri.

  Logitech G502 Lightspeed este puternic, dar un pic zgomotos

  După cum vedeți, G502 Lightspeed are toate avantajele unei mașini de curse puternice. Dar în egală măsură are și aceleași dezavantaje: „zgomotul motorului”.

  Motorul, în cazul nostru, este reprezentat de butoane. Acestea nu sunt cele mai silențioase și, la fel ca în cazul mașinilor, cu toate că nouă gamerilor ne plac așa zgomotoase, există persoane care nu sunt de aceeași părere.

  Așa că, dacă gamingul tău se desfășoară în aceeași încăpere în care doarme un copil mic, ori soția citește o carte, este bine să știi că sunetul nu le va permite celor din jur să se bucure de activitățile lor.

  Concluzia este simplă

  Vrei să fii productiv, iar jocurile nu îți ocupă mare parte din activitatea zilnică? Te poți mulțumi cu mouse-ul tău de productivitate. La urma urmei, nu vrei să impresionezi pe nimeni, așa-i?

  Dar dacă te-ai săturat să tot mori în jocuri pentru că ba ți-a fugit ținta, ba mouse-ul nu a răspuns suficient de rapid la comenzi, ai face bine să apelezi la un mouse special pentru gaming. Vei simți diferența.

  Aceasta ar fi în mare părerea mea despre Logitech G502 Lightspeed. Dacă mai aveți întrebări le aștept în comentarii.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.