More

  Bancnota de 5 lei devine un portal către Festivalul George Enescu

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  După o vară de festivaluri precum Neversea, Electric Castle, Untold și Fall in Love, a venit vremea unui alt tip de festival. Sâmbătă, 31 august, s-a dat startul Festivalului George Enescu. Acesta își are bazele în 1958 și a fost inițiat în memoria marelui compozitor și violonist român George Enescu. Cum reușește bancnota de 5 lei să transforme experiența de festival, aflați din rândurile ce urmează.

  Suntem la a 14-a a ediție a festivalului Enescu, iar Samsung, partener pentru inovație cu tradiție de 3 ani, pune în valoare dimensiunile culturale ale festivalului prin realitatea augmentată, realitatea virtuală și o aplicație dedicată. Nu poți ajunge la niciunul dintre spectacolele din cadrul Festivalului George Enescu? Nu-i nicio problemă, Samsung aduce concertele clasice la tine.

  Cum te poți bucura de opera lui ”Jurjac”

  Samsung a lansat aplicația Enescu Experience pentru Android și iOS, dedicată Festivalului George Enescu. Aceasta îți prezintă o hartă interactivă cu toate locațiile în care au loc spectacole și evenimente în cadrul festivalului.

  De asemenea, oferă iubitorilor de muzică clasică, artă și frumos un calendar de evenimente pe zile și ore. Dacă ai nevoie de informații suplimentare sau vrei să achiziționezi bilete, aplicația te direcționează către site-ul fiecărui eveniment.

  Enescu Experience

  Realitatea virtuală de la Samsung te ajută să treci pragul caselor memoriale ale maestrului George Enescu. Din holul Sălii Palatului, unde are loc expoziția digitală permanentă ”Enescu 360”, ajungi direct în casele de la Liveni, Dorohoi, Sinaia și București.

  Festivalul George Enescu prinde viață cu bancnota de 5 lei

  De departe cea mai captivantă inovație marca Samsung în cadrul Festivalului Internațional George Enescu este augmentarea bancnotei de 5 lei. Orice bancnotă de 5 lei devine un portal către universul fascinant al concertelor clasice.

  Cum poți transforma bancnota de 5 lei într-un ecran pe care să vizionezi spectacolele din festival? Simplu. În primul rând, trebuie să descarci gratuit în telefon aplicația dARe by Samsung din Play Store sau App Store.

  Apoi, trebuie să ai la îndemână o bancnotă de 5 lei cu portretul lui George Enescu. Intri în aplicație, scanezi bancnota și vizionezi LIVE, de la distanță, reprezentațiile din programul festivalului, prin intermediul realității augmentate.

  Cum spunea unul dintre oamenii Noobz de pe YouTube: ”cultură și inovație într-o aplicație”. Asta oferă dARe by Samsung! Darcărcați și voi aplicația, scanați bancnota și spuneți-ne în comentarii cum vi se pare experiența.

  Pe LIVE-ul cu Oamenii Noobz de duminică, la minutul 1:55:00, vă arătăm cum funcționează aplicația dARe by Samsung. O puteți încerca și voi în timpul spectacolelor din festival, până pe 22 septembrie.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.