More

  Huawei Matebook 13 – Un Laptop care uimește

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Huawei Matebook 13. Este un laptop care mă enervează la culme. De ce? Întrunește toate elementele care pe mine mă enervau la un laptop. Când l-am luat și înainte să încep să îl folosesc am zis că cei de la Huawei mi l-au dat special să se joace cu nervii mei. Cu toate acestea, Matebook 13 a reușit să spargă toate ideile preconcepute pe care le aveam. Cum? Păi haideți să vedem.

  Huawei Matebook 13 are o lățime de 286 mm, înălțime de 211 mm, grosime de 14,9 mm și o greutate de aproximativ 1,3 kg. Toate bune și frumoase. Este un laptop subțire și ușor. Problema intervine la raportul ecranului. Nu vorbim despre un ecran 16:9, cum ne-am obișnuit la majoritatea laptopurilor, ci 3:2. Este un șoc destul de mare, pentru mine cel puțin. Nu este ușor să treci la 3:2 după ce te-ai obișnuit cu 16:9.

  Huawei Matebook 13 este un laptop de productivitate

  Dacă faci browsing, suprafața pe orizontală, la site-uri cel putin, se pierde foarte mult. Pe de altă parte, o suprafață mai vizibilă pe verticală, înseamnă scrolluri mai puține, deci mai puțină frustrare.

  Și mai intervine un alt aspect: este un laptop de productivitate pe care poți să îl cuplezi la un monitor. Odată ce ai trecut pe monitor, diagonala nu mai contează. Oricum, majoritatea muncii o faci cu el cuplat la monitor. Așa că, nu mai are rost să fugim de raportul 3:2 pentru că este mai mult bun decât rău.

  Mergem mai departe. Are ecran tactil. Există foarte puține laptopuri cu ecran tactil mi-au atras atenția și le-am și acceptat. În afară de Lenovo și două modele de la Acer. Motivul este simplu: nu suport amprentele.

  Și pe telefonul mobil, desi am o folie care nu strange amprente, sterg ecranul destul de des. A ajuns un reflex. Primele 3 zile am folosit exclusiv trackpad-ul. Mi-a plăcut că are un timp de răspuns rapid și integrează toate gesturile de care ai nevoie pentru scroll, pentru marit și micșorat și pentru navigat între programe, de altfel gesturile uzuale de care ai nevoie.

  Cu toate acestea, la un moment dat, fără să îmi dau seama, m-am trezit cu degetul pe monitor. Nu pentru că aveam nevoie, ci din instinct. Făceam scroll. Evident că am lăsat urme de display. Nu este un display oleofob sau hidrofob, deci amprentele rămân. Partea bună este că se curață foarte ușor. Și nu am avut nevoie de o soluție specială. Asta mi-a plăcut, așa că am început să îl folosesc în continuare. Nu este diferit de un ecran de smartphone. Display-ul este un 2K cu rezoluție 2160×1440. Este luminous, are culori vii, iar marginea acestuia este subțire, de numai 4,4 mm.

  Tastatura este silențioasă și are un setup potrivit tastării rapide

  De la display, coborâm la tastatură. Tastatura îmi place foarte mult. Este acel tip de tastatură care pe lângă faptul că este silențioasă, are un layout care atunci când scrii rapid, îți permite să nu apeși mai multe butoane concomitent. Deci nu vei avea greșeli de scriere. Acest layout nu este unic. Îl întâlnim și pe alte dispozitive, dar m-am bucurat să văd că Matebook 13 are o astfel de tastatură.

  La capitolul porturi, avem un USB-C pentru încărcare, lângă el un port jack pentru căști, iar pe partea cealaltă a laptopului avem un singur port USB-C, unde putem conecta dongle-ul, care vine la pachet cu laptopul.

  Acest dongle este denumit MateDock 2.0. Are un port USB-A, un port USB-C, un port HDMI și un port pentru conector VGA. La început mi s-a părut că MateDock-ul îmi cam stă în cale. Mai precis, atunci când îl foloseam cu mouse. Apoi, mi-am dat seama că nu dongle-ul era problema. De fapt, nu îl foloseam eu cum trebuie.

  MateDock se folosește atunci când vrei să cuplezi laptop-ul la un monitor și ai nevoie să cuplezi și alte dispozitive, cum ar fi o imprimantă. Este extrem de util, iar faptul că Huawei nu îți cere bani în plus și îl vinde la pachet cu laptop-ul este un atuu în fața competitorului său de la Apple.

  Sub capotă avem un procesor Intel i7-8565U și 8GB RAM. Ca mediu de stocare avem un SSD cu o capacitate de 512GB. Iar la nivel de procesare grafică avem o placă onboard Intel UHD Graphics 620 și o placă dedicată Nvidia GeForce MX150.

  Huawei Matebook 13 se comportă foarte bine și la jocuri

  Laptop-ul se mișcă foarte bine. L-am folosit și la editare foto, la editare video, dar și la gaming. Lucrul care m-a impresionat cel mai mult a fost faptul că nu se încinge. Se încălzește, dar la intensitatea la care l-am folosit eu, mă așteptam că va degaja o căldură mult mai mare.

  Vă spuneam că m-am și jucat de pe el. Am jucat Dauntless și ce m-a mirat a fost că atunc când mă jucam, nu l-am cuplat la un monitor. Nu mi-a lipsit, neapărat, raportul de 16:9. Este mai bine sa joci pe un ultra-wide? Evident. Dar, dacă te frige buza și ești undeva unde nu ai monitor mare, merge să joci și pe ecranul ăsta mic.

  Mi-a plăcut foarte mult experiența cu laptopul Huawei. Este printre cele mai bune ultrabook-uri testate de noi în ultimul timp. Vreau să testez și Matebook X, deoarece are o putere și mai mare, iar Matebook 13 m-a făcut extrem de curios. Să spunem că, a deschis apetitul de testare.

  Dacă mai aveți întrebări, puteți să îmi scrieți în comentarii.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.